Интернет имидж

• 57 078
  • 719
  •   1
Отговори
# 540
Андариел, аз не съм писала, че чета 'лична драма'. Simple Smile

# 541
  • София
Стига, де, Даун, какви сто тояги! Някъде да съм казала, че не е било или че не е трагедия? Хайде, сега, и ти Бояна2 ли ще го играеш!  Ако случайно си пропуснала, ще го напиша отново - по-голямата част от населението не е изпитало тези времена като репресия. Сега анализ ли да правим какво казвам? Това, което пиша означава това, което съм написала - за повечето хора е било ок, за една част е било репресия и трагедия. Колко по-ясно да го напиша?
Все едно да напиша, че при земетресение измират много хора, но повечето оцеляват, и ти да започнеш $ама, за теб на чужд гръб и сто тояги са малко, защото познавам хора, които загинаха, загина Х от роднините ми$. Всяко семейство има трагедия, при това поне една, а обичайно са повече - било политическа, било от бедствие, било от болести или нещо друго. Дай сега, хич да не споменаваме нищо, защото все някой ще се обиди и ще каже, че на другия, щом не го е изживял, и сто тояги на чужд гръб му се виждам малко!

# 542
  • София
Стига вече, очевидно тъпата съм аз, че и безчувствена! Питах толкова ли е трудно човек да излезе от личната си история и да погледна на един исторически период относително обективно, ама явно не може. За какво си говорим изобщо!
Погледни обективно нацизма и Холокоста. Същото е. Този режим навсякъде е обявен за престъпен точно колкото нацизма и жертвите на комунизма са повече и като брой от тези на нацизма, и не само у нас, а изобщо като цяло. Това че ти лично си видяла хубавото не означава, че цената си е струвала.

И отгоре на всичкото ти казах – достъп на всички до добро образование – децата от смесеното училище в Главановци не са имали същото образование като тези от елитните училища в София и големите градове, в които учеха основно деца на партийци. Нито образованието е било велико само, защото днес образованието е трагично и на този фон научаването на четмо и писмо е грандиозно постижение. Да не говорим, че вървеше с промивка на мозъка, от която народа не можа да се отърве и до днес, та най-достойната поза на всеки е позата на жертва.

Но темата вече не е по темата. Не знам защо някои са твърдо решени да съсипят всяка тема с непримиримостта си да спорят оф топик и до последна капка кръв. Пуснете си тема за комунизма и соц носталгията и там се бийте. Историята е категорична по въпроса, ако вие не сте и имате нужда – спорете.

Тук давайте селфита на Ваня Червенкова, да оставим предците си да почиват в мир.

# 543
  • Пловдив
А, като каза Ваня Червенкова се присетих за другата звезда с интернет имиджа. Николета Лозанова. Гледаш нейни обработени снимки и си викаш маце 175 най-малко. Гледаш любителски клип - гном кинта и 50.

# 544
  • София
А, като каза Ваня Червенкова се присетих за другата звезда с интернет имиджа. Николета Лозанова. Гледаш нейни обработени снимки и си викаш маце 175 най-малко. Гледаш любителски клип - гном кинта и 50.
Тя е номер едно по темата. Навремето гледах такива "звезди" в Испания и се чудех как може някой да стане известен с една гола корица и една история с футболист, сега тук стана същото. Ерата на известен съм с това, че съм известен.

# 545
  • Пловдив
От интернет имидж се издържат хората. Кардашиян са най-видимия пример. Кимбърли "Ким"Кардашиян каква е? Не е актриса, не е фотомодел, не е ... абе какво е?

# 546
  • София
Съгласна съм, че фашизмът, Холокоста и т.н. са обявени за престъпни. Именно това пиша - такива са били времената, такава е била влъстта точно в този период, имало е война, сблъсък на идеологии, тогава е имало ревашизъм, репресии и т.н., защото просто така в този период се е вземала и задържала властта, дори би било изненадващо, ако беше станало по друг начин. Но нашенските мащаби са малки, тук не е имало холокост, а новата власт е действала съвсем според духа на времето - който не е с нас е против нас, трябва да намерим врагове и да ги унищожим и пр., направо параноята ги е хванала, затова са и показния народен съд, и лагерите и всичко. Но болшинството от населението просто се е подчинило, защото му е било предостатъчно това, което е преживяло по време на войната, макар точно тук да не са се водили кой знае какви боеве, в това отношение направо късмет го пиша, макар продоволствено нещата да са били зле.
Относно образованието - доста са дръпнали по това време, и дори в затънтените села хората са имали достъп, започват да строят училища, да ограмотяват, та за едно обикновено селско дете да ходи на училище само в съседното село или в селото, в което живее, а не да ходи от дъжд на вятър или изобщо да не ходи след четвърто отделение, си е било постижение. Не разбирам какво има толкова да го обсъждаме нещата се виждат с просто око - колко хора са завършили каква степен на образование. И то не в София, а в селата. И не говоря за сега, а за следвоенното поколение. Ние сега се подиграваме на вечерните гимназии и на пуцовете, но за времето на соца това е доста добър ход, защото хората трябва да работят, ама трябва и да се образоват. Най-малкото технологично индустриализацията е искала хора, които да са поне толкова образовани, че да могат да работят с машините, а не да кОпат само с мотиката и да са на ниво общи работници. При такава мащабна индустриализация за една такава малка държава като България, това е била вълната, която е била шанс за населението. Всичко това е описано, който е обръщал внимание на икономическите промени през десетилетията тези неща ги знае или е лесно да се досети.

За кои $някои$ говориш? Поне имай доблестта да кажеш кои са тези някои, защото и ти си в в групичката! И си и е съвсем по темата, защото както се вижда, ние сме пак във все същия интернет и пак всеки си гради имидж, като произходът е само едно парченце от пъзела, наречен имидж - дали е имиджът с $добрите гени$, дали с героична рода или репресивно минало, дали с нещо друго. Защото , дай да не се лъжем, човек като изтъкне факта, че семейството му е било репресирано през соца е същото като по време на соца да каже, че дядо му е бил ятак на партизаните. Какво се правим на утрепани, ако не беше в полза на имиджа, едва ли някой щеше да го спомене.

# 547
  • София
Андариел, много те моля, наистина, прекаляваш. Пусни си тема, ако ти се пише за комунизма. Убиваш всяка тема, в която влезеш, не знам как не го разбираш. ooooh!

# 548
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Всдяко семейство има история и за него неговата история е най-болезнена или най-славна

Това е била историята на всяко едно семейство от тогавашната аристокрация и интелигенция...

В момента тънат в бедност, предимно неинтелигентите и неинициатичните и необразованите...както и навсякъде...и това не е репресия, а избор..

# 549
  • София
Разбира се, аз я убивам, а ти си цялата в бяло! Сериозно ли? Хубаво, съгласявам се, само мир да има,
че си от тези, дето веднага се оплакват на другарката! Печелиш, нали това искаш?
Давай нечий задник!

# 550
Андариел, тъпа ли си или само се заяждаш? Или може би завиждаш, че ме произхождаш от семейство на арстократи...  
Интелигенцията на нацията е гниела по лагери, докато ни управляват селски интелигенти и сатрапи... За това сега сме на това дередже, нямаме потомствена аристокрация ... И не само заради това разбира се...

А тези 16 годишни, които "носталгират" по соца , са изумителни  #Crazy

# 551
  • София
Пиши ме тъпа,, а за да ти звучи по-красиво $тъпа селянка$, за да може на излезеш умната и с произход, който ти прави добър имидж! Олекна ли ти? Та, тъпа съм! И сега ко прайм?
Каква носталгия, то си е описано от историята! Не само политическата, а и индустриалната.

# 552
Не мисля да се включвам с поредната лична история, понеже не е особено по темата, но твърденията, че едва ли не отделни фамилии са били потърпевши от репресиите, просто ме вбесяват. Освен ако под отделни фамилии Андариел няма предвид цяла една класа - тази на заможните и образовани хора, които са били двигател на прогреса.

# 553
Пиши ме тъпа,, а за да ти звучи по-красиво $тъпа селянка$, за да може на излезеш умната и с произход, който ти прави добър имидж! Олекна ли ти? Та, тъпа съм! И сега ко прайм?
Каква носталгия, то си е описано от историята! Не само политическата, а и индустриалната.

Ми така е ... радвам се, че ти олекна

# 554
Само преди няколко дни беше официално представена ДОКУМЕНТАЛНАТА книга на проф. Вили Лилков и журналиста Христо Христов - "Бивши хора". Книгата е написана след изследване на стотици хиляди (!!!) страници АРХИВИ. Четете, проучете, вижте. Точно за средния и ниския ешелон става въпрос - не за някакви крупни фабриканти, а просто за ОБРАЗОВАНИ и ПРЕДПРИЕМЧИВИ хора - лекари с лична практика, прависти с кантори, малки предприятия и търговци с местно значение... Препоръчвам я на всички, чиито семейни истории не са били (или просто не знаят, че са били) засегнати от събитията.

Не опошлявайте темата, наистина. Достатъчно отдавна сме всички тук, за да се знаем кой е в бяло, и кой не. Пък и е тотален офтопик. Извинявам се за което.

Общи условия

Активация на акаунт