Интернет имидж

• 57 018
  • 719
  •   1
Отговори
# 645
Тази година нямаше номинации, дали не е време да се пуснат? Хем ще се гласува за различни видове интернет имидж, хем и някои хора ще си се обяснят в любов и още нещо.  Wink

Нямаше, защото се пуснаха твърде рано, а ти и още по-рано ги спрягаш  Mr. Green

# 646
  • София
Единственото, което вече ен поста казвам е, че не отричам репресиите, но те не са засегнали цялото население. Бедните са били доста повече от тези, които са били подложени на репресии. Била си е беднотия, имало е много малоимотно и безимотни селяни, които не са можели да се изхранват от това, което имат. На всичко отогоре и неграмотност. Само един пример ще дам като се е стигнало до лични истории - щом бащата на едната ми баба е трябвало да продаде нива, за да може да прати само една от дъщерите си в гимназия (и после баба ми да може да завърши учителския институт, но е било вече по времето на соца), а останалите са били пратени слугини в града и така и не са завършили повече от четвърто отделение, а момчетата са работели и на чужди хора, защото не е стигало изкараното от земята и стопанството, то не е трудно да направим сметка колко е било достъпно дори основното образование. Повечето са си ходели неграмотни или с четвърто отделение и са мизерували с просеника и как се казваше, нещо като царевичен хляб. И тези хора са били много, това поне си го пише в архивите. Като е дошла новата власт никой не ги е питал искат или не искат да си дадат земята - просто са им я взели и толкова. И без това по време на войната са идвали и са секвестирали голяма част от реколтата и съвсем нищо не им е оставало. И като ударим чертата, децата на всички тези деца са се изучили, включително повечето имат висше образование, а от моето поколение, значи това са пра-внуците, всички са с висше образование, поне едно. То не е трудно да се извади нещо като непредставителна статистика и по селагта като се разпитат хората какво е било и как са живяли, как са се развили децата им и внуците им, и ще излезе, че повечето са били в беднотия до шия, без образование, а с времето са се изучили и са започнали да живеят в нормални условия. На цяло село един активен борец, че и той под съмнение колко е бил борец и колко активен. Хората са се примирили с вземането на земята и толкова, не им се е рискувало да отидат в затвора и кой знае какво да се случи с децата. Та, няма противоречие между това, което пишеш ти и другите, и това, което пиша аз, просто емоциите са вповече заради това, че е семейна трагедия, а когато е лична и семейна трагедия, това е трагедия за целия свят и нищо друго не съществува. Разбирам го.

# 647
Тази година нямаше номинации, дали не е време да се пуснат? Хем ще се гласува за различни видове интернет имидж, хем и някои хора ще си се обяснят в любов и още нещо.  Wink

Нямаше, защото се пуснаха твърде рано, а ти и още по-рано ги спрягаш  Mr. Green
Спрягам ги, защото усещам напрежение тук от доста време. Да си казват всички, каквото има да си казват и да мирясват. Laughing
 Жал ми стана за текущата тема, интересна ми беше,а и мисля, че е доста актуална за времето ни, не това което се коментира вече 20 страници. Whistling

# 648
Единственото, което вече ен поста казвам е, че не отричам репресиите, но те не са засегнали цялото население. Бедните са били доста повече от тези, които са били подложени на репресии. Била си е беднотия, имало е много малоимотно и безимотни селяни, които не са можели да се изхранват от това, което имат. На всичко отогоре и неграмотност. Само един пример ще дам като се е стигнало до лични истории - щом бащата на едната ми баба е трябвало да продаде нива, за да може да прати само една от дъщерите си в гимназия (и после баба ми да може да завърши учителския институт, но е било вече по времето на соца), а останалите са били пратени слугини в града и така и не са завършили повече от четвърто отделение, а момчетата са работели и на чужди хора, защото не е стигало изкараното от земята и стопанството, то не е трудно да направим сметка колко е било достъпно дори основното образование. Повечето са си ходели неграмотни или с четвърто отделение и са мизерували с просеника и как се казваше, нещо като царевичен хляб. И тези хора са били много, това поне си го пише в архивите. Като е дошла новата власт никой не ги е питал искат или не искат да си дадат земята - просто са им я взели и толкова. И без това по време на войната са идвали и са секвестирали голяма част от реколтата и съвсем нищо не им е оставало. И като ударим чертата, децата на всички тези деца са се изучили, включително повечето имат висше образование, а от моето поколение, значи това са пра-внуците, всички са с висше образование, поне едно. То не е трудно да се извади нещо като непредставителна статистика и по селагта като се разпитат хората какво е било и как са живяли, как са се развили децата им и внуците им, и ще излезе, че повечето са били в беднотия до шия, без образование, а с времето са се изучили и са започнали да живеят в нормални условия. На цяло село един активен борец, че и той под съмнение колко е бил борец и колко активен. Хората са се примирили с вземането на земята и толкова, не им се е рискувало да отидат в затвора и кой знае какво да се случи с децата. Та, няма противоречие между това, което пишеш ти и другите, и това, което пиша аз, просто емоциите са вповече заради това, че е семейна трагедия, а когато е лична и семейна трагедия, това е трагедия за целия свят и нищо друго не съществува. Разбирам го.

Ама и ти даваш частен пример. А и това не оправдава идването на власт на неуки и прости хора, от които и до днес страдаме/те.

# 649
Хора, прочетете малко история и вижте в кои години е забранявано следването и на кого и след кои години, вместо това партийци са получавали правото да учат без изпит, четете и за рабфак, и тн. Нелепо е точно като в примера от линка, който цитирах, като шестокласници тук да спорите по неща, които са широко известни факти и по тях има писано предостатъчно. Данни има, вероятно и в интернет за онези, които се интересуват. Peace
Чела съм достатъчно, точно затова питах как точно е преметната системата, че всички потомци в крайна сметка да са с висше. Въздържай се да правиш психопрофил на събеседниците си, доколкото знам нямаш необходимото образование.
Не знам къде ми четеш биографията, но тя нито е в темата, нито е по темата. И цитираното не е психопрофил (даже специално написах да се абстрахирате от професията на автора, това е блог), а обективната реалност на поведението при спорове в интернет. Вижда се и в темата.

А самата тема я отписвам. Достатъчно ме мъчи хрема и гловоболие, за да се мъча и с неприятни и безсмислени спорове по ясно установени факти.
Биографията ти я знае целият форум наизуст, толкова си досадила вече да я повтаряш.
И благодаря, че ни уведоми за темата, много ни беше важно дали ще я следиш.

# 650
Явно малките копират имидж от места като това (признавам си без бой, че и мен ме кефи):

Скрит текст:

# 651
Не, Андариел, не казваш това. Питаш как леля ми ибаща ми са "преметнали" ситемата. И че не е възможно да съществува второ поколение адвокати , деца на враг на народа. Този "враг" го пуснаха от затвора, както и Дертлиев, и си живяха десетилетия и дядо ми работи като юрисконсулт на едно предприятие. Не са ги тормозили видимо, но на нас нищо не ни се казваше за онова време, за да не пострадаме. Аз нях 12 годишна, когато намерих документи  в гардероба за процеса, видях присъдата и разбрах, че дядо е лежал в затвора. Умрях от срам и на никого не казах. Чак 1989 година ми просветна.
Леля ми се омъжи, смени си името, завърши първо ВИФ и така са я изпуснали от поглед. мислели си, че нещо със спорт се занимава. Правото й е второ висше.
Баща ми е работил по строежите дълго време, всяка година си подавал документите и веднъж се случило д а го пропуснат. И влязъл и завършил. Бил е и съдия в началото в малък град. После става адвокат.

Последна редакция: сб, 13 май 2017, 20:31 от зелено мохито

# 652
  • София
Няма нищо за оправдаване, така са се случили събитията по време на войната, то не е засегнало само България.

То и тук хората градят имидж, нали и аз това казвам - всеки с каквото може и смята за важно. Ей, я на, темата з$вижте ме$ или както там се казва, за снимките - хората си показват хубостта, явно за тях е важно. Други са $покажете си баните, детските стаи...$. Трети са по туризма и на колко повече почивки и екзотични места са ходили. Четвърти наблягат на гени, пети на произход... А, да и на лайфстайл - кой веган, койт чревоугодник... Само като минеш през подфорумите и ето ти имидж!
Обаче като моя нямате с тези екселски таблици за всички потребители от форума!  Обаче подозирам, че ми е прикачен чужд имидж, на друг потребител, ама няма да казвам сега, за да не излезе, че го клеветя нещо.

# 653
Какви са тези таблици?)))

# 654
Таблици не знам дали има, но Андариел е воайор. #Crazy

# 655
  • София
Обикновено хората се интересуват от своите си неща и не си пъхат носа в чуждите истории, освен ако не са били поканени. За теб знам, че си видна воайорка и за всеки потребител тук имаш екселски таблици с информация и така от години. Ами не всички са като теб , за щастие!

Ооо, тИрИпИрИ, потребителю, пред моите таблици! Ето, това е имидж! Ми ,как таблици без воайорство, нали трябва да има източник, те да не стават по магичен път!

# 656
Нали се сещаш, че няма как да знам какви таблици имаш. С таблиците искам да кажа, че от много години живееш буквално в този форум, следиш всеки, знаеш всичко за всички, имаш мнение по всяка тема. Това поведение показва някаква огромна липса, която се запълва донякъде с живот във форума.

# 657
Вчера някакъв вирус е треснал милиони компютри и ей така се размечтах
за вирус който да спре целия нет -изобщо да го няма , завинаги.
Да видим тогава какво ще правят някои без имиджа си и дращенето до посиняване .
Подозирам тежки абстиненции при някои потребителки в бг мама .

# 658
 Andariel, мащабите на репресиите са големи. Нямам предвид само най-драстичните (летален изход, лагери, забрана за университети, изселване...); паралелно с тях усещането за най-голямо посегателство и несвобода всява добре смазаният агентурен апарат: това, че във всеки един момент, във всяка една среда (професионална, близко обкръжение, семейство дори) ти можеш да се окажеш подслушван, разработван, за теб да текат доноси от приятели; да живееш в перманентно състояние на подозрение, да внимаваш какво ще кажеш, да не можеш да вярваш докрай на никого - това е кошмарна ситуация. Да не говорим, че тази агентурна мрежа продължава да има властови позиции. Моят научен ръководител се оказа ченге, научният ръководител на мъжа ми също се оказа ченге, деканът на факултета му също... Вече се чудя кой не е бил агент. Чела съм десетки доноси из архивите - някои са фрапиращо злосторни, в състояние да погубят човешки съдби. И това не е само сред интелигенцията. Имало е голям брой доносници и сред нискообразованите среди. Изобщо: все едно живееш в роман на Кафка. Това ако не е репресия.

# 659
  • София
В такъв случай ние и сега живеем в същата система, щом цялата тази агентурна мрежа съществува, а демокрацията е само мираж. Вече писах, че не можеш да спреш хората да доносницат, включително да си измислят някакви неща за някого, а той да доказва, че няма сестра, особено когато има хора, които да се възползват. А и тук говорихме за драстичните репресии. По отношение на несвободата - тя пак съществува, просто не е административно-политическа за обикновения човек, а е икономическа. Във връзка с всичко това и когато стане въпрос за власт, се сещам какво прочетох първо в един от учебниците по икономика, вече не помня по кой предмет, но беше нещо за държавата, властта и т.н., една от онези скучни начални глави, които обикновено човек пропуска. Не помня кой философ го е казал, но го имаше на една от първите страници, на които се обясняваше какво е държавата - $Властта е неограничена и неотговорна$. Винаги си го напомням, нещо като да се ощипе човек, за да се събуди, когато някой, независимо какъв пост или т.н. заема, как мисли за всички и колко справедлив е той и как е по-добър от другите. И това важи за всяка власт, била тя политическа, икономическа, религиозна или на съвсем битово ниво.

Общи условия

Активация на акаунт