Любители на котки - Тема 114

• 51 407
  • 740
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Котьо, страшен мустак вадите!!! Hug Heart Eyes
Гласът ми е отчетен за Гошко. Дано!

Скрит текст:
Ивекс пенсионера не се е разгонвал никогаш, а сме имали комшииски котки разгонени.
Най-близкото до разгонване беше умилкването на кучката, направо я съсипваше да и се гали и да я ближе.
Та всякакви ги има.

ПП
Не е кастриран. А днес, а утре и стана на 19 години...
Не е и маркирал.
Малко коте се разгони баш два дни преди да я кастрирам и даже не я отрази. То бива сенилност, ама ...

Joy Joy Joy Сенилност, а? hahaha Ама той не винаги е бил "сенилен".

Кучето ми и то не се разгони. Така че, не знам. Явно си има такива животни.

Това с чиповете съм го изпуснала, много интересно.

Том, Heart Eyes

# 286
  • София
Открих евтин вариант на Фурминатора, сега остава да открия котките, за да го приложа върху тях.

Не знам нищо по въпроса за кастрирати мъжки котки и жеги.

MayyaI сега е сенилен, преди беше фетишист. Според мен си падаше по кучета, не по котки.

# 287
  • София
Скрит текст:
Открих евтин вариант на Фурминатора, сега остава да открия котките, за да го приложа върху тях.

Не знам нищо по въпроса за кастрирати мъжки котки и жеги.

MayyaI сега е сенилен, преди беше фетишист. Според мен си падаше по кучета, не по котки.

hahaha В супер настроение съм, заради теб! bouquet

Адри́, въпросът ти е сложен. От една страна при мъжките котки операцията не е толкова сложна, от друга си е операция все пак. Предвид това, че септември ще раждаш, на твое място аз бих избързала и бих го кастрирала сега. Че после бебе, безсъние, сама знаеш. Peace

# 288
  • Телиш/Плевен
Здравейте!
Чета ви от време на време, но така и не се записвам (записвала съм се преди мноооого време, но с други котки). Сега имам малък проблем вкъщи и макар да съм наясно, че всички котки са различни и едва ли можете да ми помогнете, ще споделя.
Имаме два котарака - на две и на една година. Големият (Тигър) го кастрирахме миналата година, малкият (Дракон) го имаме малко след това. Много добре се разбират, все са си заедно. Или поне бяха. Sad Днес кастрирахме Дракон и когато го доведох вкъщи, Тигър сякаш не го позна. Постоянно му ръмжи и дори не иска да е в една стая с него. Cry Надявам се, че е заради това, че усеща миризма на лекарства или каквото там са му слагали при кастрирането, но не мога да бъда сигурна и много ме е страх, че никога повече няма да се разбират така. Cry А днес, като отведох Дракон за кастрация, Тигър направо „плачеше“ на вратата и когато малко след това се прибрах без него (клиниката е наблизо и вместо да вися половин час там, реших да посвърша някоя и друга работа), беше много неспокоен, не спираше да мяука и да обикаля да търси Дракон. И се надявах, че ще се зарадва, като го доведа пак, но уви, не стана така. Cry Дракон търси близост, но получава само ръмжене и хъскане. Sad
Не знам какво да правя, засега са разделени, надявам се да се осъзнае, но ако не стане така, не ми се мисли. Имаме вариант единият да отиде на село при сестра ми, но изобщо не искам да се стига дотам, адски много ги обичаме и двамата. Друг е въпросът, че няма да можем да изберем кой да остане. Cry И те си се обичаха, но ето, че сега стана проблем. Извинете, ако пиша несвързано, но от няколко часа ми е много мъчно като ги гледам така и вече не знам какво да си мисля. Cry Надявам се след няколко дни да имам добри новини. Praynig
Все пак да покажа две техни снимки. Първата е от зимата, втората е отпреди няколко седмици:
Скрит текст:

Благодаря за търпението на тези, които ще прочетат това словоизлияние.

Адри́, аз бих кастрирала сега. Големият го кастрирахме миналата година по това време, не е имало проблеми след това. На същата възраст беше и не можах да го дочакам да стане на година, защото постоянно маркираше, виеше и видимо се измъчваше. Sad Даже ветеринарят след манипулацията каза, че за пръв път виждал толкова разгонен котарак (всъщност коментарът му беше за нещо, свързано с оросяването, не мога да си спомня точните думи, но беше в такъв смисъл, сравни го със затворник с 20-годишна присъда Laughing).

# 289
  • София
Лаленце, добре дошла в темата! Предполагам, че е заради непознатата миризма. Имай малко търпение!  Hug

Адри, не е чак толкова топло! Действай докато си по-свободна. Ние кастрирахме наскоро Кирчо. Няма още 1 годинка, но ми умириса къщата. Слава богу, маркирането спря на момента и вече миризмата в апартамента се нормализира. Имаше 1-2 неща, които разбрах, че са маркирани и ги изпрах, но като цяло не можах да разбера къде се е "разписвал". Явно са били само капчици, но пък "ароматни".  Mr. Green Хубаво, че Наско засега не маркира.  Grinning И гони по-малко Кирчо. Спря да го счита за конкуренция в омайването на мацки. В момента е просто "обикновен враг" за ступване от време на време.  hahaha

Котьо, да ѝ издърпаш мустака на Рафаела от мен!  Wink

# 290
  • Телиш/Плевен
Лаленце, добре дошла в темата! Предполагам, че е заради непознатата миризма. Имай малко търпение!  Hug
Благодаря ти, Танче! Hug На това разчитам и аз, дано наистина се нормализират нещата. Praynig

# 291
Лале в дъжда, заради чуждата миризма на лекарствата е, най-вече упойката. Още днес ще се познаят и ще са пак приятели.

# 292
  • София
Лале, както се казва в една книга : "без паника"
Щом като пишеш не си се паникьосала, просто търсиш и друго мнение. Peace Hug
Едва ли някой може да ти каже как ще се развият отношенията по-натам м/у Котьовците, но със  сигурност не е заради кастрацията. Да, може на единия да му мирише по-иначе и да не се държи Ок, но ако е от това ще мине. Надявам се. Praynig В темата има много случаи, в които Кот с Кот много се обичат и изведнъж нещо става. Намразват се и ... Аз съм почти в същото положение. Майката, има 3-ма мъжки котараци. 1-я и 2-я /по време на раждане/ , както мн се обичаха, сега се бият. Не само до кръв, а до кокал. ooooh! А 1-я с 3-я са си Ок. А сега, де? Rolling Eyes

# 293
  • София
Eеее вие сега стресирате жената.
От упойката и лекарствата е, предполагам.

И мойте двете бяха така, след като кастрирах малката. Първата нощ беше кошмарно, после я пусна упойката и  след два дни си беше също като преди. Пълна лудница с елементи на разрушение, тоест.
Имам от месец бебе куче, е не е съсипала нищо още, за разлика от тия двете.

Няма нещо несъборено, непрекопано, неодъвкано.
Малката котка гризе като куче, сяда на бюрото и започва да му гризе единия ъгъл.
И крака на една табуретка е нагризала.

# 294
  • София
Скрит текст:
Eеее вие сега стресирате жената.
От упойката и лекарствата е, предполагам.

И мойте двете бяха така, след като кастрирах малката. Първата нощ беше кошмарно, после я пусна упойката и  след два дни си беше също като преди. Пълна лудница с елементи на разрушение, тоест.
Имам от месец бебе куче, е не е съсипала нищо още, за разлика от тия двете.

Няма нещо несъборено, непрекопано, неодъвкано.
Скрит текст:
Малката котка гризе като куче, сяда на бюрото и започва да му гризе единия ъгъл.
И крака на една табуретка е нагризала.
[/spoiler]

Даа, както казваше мм, докато Маци беше малка : няма нищо Не пипнато. hahaha

Ааа, за бебе куче,не ми се говори. hahaha bowuu Смело мога да кажа, че изгледах още едно дете, ама за по-кратко.  Wink Joy

# 295
  • Телиш/Плевен
Благодаря ви за мненията! Hug
Ясно ми е, че никой не може да знае какво ще се случи, аз с това и започнах, но може би имах нужда да споделя и затова писах. Благодаря, че изобщо сте ме прочели! bouquet Ще видим идните дни как ще се развият нещата, много се надявам всичко да е наред. Praynig Пак ще пиша. Hug

# 296
  • София
Добре дошла, Лаленце  Hug
Твоите котьовци са точно като моите - единият на две, а другият сега ще прави една. Според мен драмата е заради миризмата на лекарства. А може и на други животни да се е умирисал в клиниката (чужди котараци, кучета...). Дай им малко време.
Аз ще запиша час за другата седмица за Вейди. Дано всичко мине леко.

# 297
  • Телиш/Плевен
Адри́ Hug
За кастрирането - ти имаш вече опит, но си е до котарак. С Тигър беше малко по-сложно, но предполагам, че заради състоянието му (беше наистина много разгонен, чак не се търпеше и затова не можах и да дочакам да направи годинка Sad) - по-бавно го хвана и пусна упойката, не е повръщал след това, но си се възстановяваше около три дни. Ходеше един такъв умърлушен. Sad Сега с Дракон е пълна противоположност, а хем е по-голям (на година и месец) - много бързо го хвана и пусна упойката, повърна няколко пъти след това, но още снощи сякаш нищо не му бяха правили - пак си се закачаше и мъркаше, по нищо не можеше да предположи човек, че са го оперирали преди часове. Стискам палци и при вас да е като при Дракон и дано нямате нашите проблеми. Praynig

Макар че има малко подобрение на обстановката вкъщи - от няколко часа спят в хола при мен. Вярно, не един до друг, както преди, но за мен е напредък, предвид, че снощи Тигър (след като доволно ръмжа и хъска по Дракон Sad) се изолира в другата стая, качи се върху шкафовете и отказа дори за вечеря да слезе. И там е спал - сутринта го заварих в същото положение, в което си беше и снощи. Но като отворих вратата и сам поиска да дойде в хола, намести се на един стол и заспа. Дракон се е гушнал в мен и също спи. Ще видим като се събудят как ще е. Praynig

# 298
Питах нашия ветеринар за Топче. Каза, че не е проблем, че не се е разгонвал.
Лале, добре дошла и от мен. bouquet

# 299
  • София
Здравейте на всички! Не съм сигурна, че е за тук въпроса, но вие как обезопасявате балконите и прозорците з за котаците ? Вече е топло и Фийби само чака да види нещо отворено и излиза на балкона, а ме притеснява да не падне, защото тя скача по всичко (мухи, гълъби, листа и т.н.) Като решение се сетих за подсилена мрежа за комарник, питах в две фирми и има такава специална за домашни любимци, но 3 комарника са на цената на нова дограма за една стая (около 400 лв  Shocked ). Някой може ли да ми препоръча нещо, магазин за такава мрежа, профили за самите комарници имаме, или само фирма, която ги предлага на по-поносими цени. newsm78

Ние купихме мрежа за балкона, която е подсилена срещу прегризване. Сега Ангелина си играе спокойно и когато иска на балкона. Мен освен всичко останало ме е страх и да не избяга, но пък не мога на хубавото време да я държа затворена у дома и да не отварям прозорците!

Общи условия

Активация на акаунт