Любители на котки - Тема 114

• 51 411
  • 740
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте момичета...нямам време да чета всички неща, но имам спешен въпрос. Нямам котки и не мога да гледам, защото съм алергична към тях  Sad Вчера обаче докато се разхождах в парка късно през нощта намерих едно мноого малко изхвърлено котенце. Нямаше никой, беше късно, щеше да завали и реших да го взема за през нощта, сърце не ми даде да го оставя на пътя  Cry А котенцето е наистина много сладко, но е страшно малко... Не иска да се храни, иначе свободно ходи. Не е ходило до тоалетна от вчера и много се притеснявам за него. Намерих хора, които имат котка с две бебета и се чудя дали да пробваме там, дали ще го приеме? Аз не знам как да се грижа за малко котенце и много ме е страх за живота му. Дайте съвет  Praynig

# 301
Здравейте момичета...нямам време да чета всички неща, но имам спешен въпрос. Нямам котки и не мога да гледам, защото съм алергична към тях  Sad Вчера обаче докато се разхождах в парка късно през нощта намерих едно мноого малко изхвърлено котенце. Нямаше никой, беше късно, щеше да завали и реших да го взема за през нощта, сърце не ми даде да го оставя на пътя  Cry А котенцето е наистина много сладко, но е страшно малко... Не иска да се храни, иначе свободно ходи. Не е ходило до тоалетна от вчера и много се притеснявам за него. Намерих хора, които имат котка с две бебета и се чудя дали да пробваме там, дали ще го приеме? Аз не знам как да се грижа за малко котенце и много ме е страх за живота му. Дайте съвет  Praynig
Първо го заведи на ветеринар по възможност да определи поне възрастта и ако му има нещо. Пробвай с майката кърмачка, ако не трябва да го храниш с адаптирано мляко и да му помагаш да се изхожда, сами не могат. Има в нета много инфо, как се отглеждат малки котенца.

# 302
Според мене това за което си писала към момента е най-доброто. Дай го на мама котка. Щом е толкова малко мисля, че няма да го отхвърли. А докато е при тебе: трябва да се храни с адаптирано котешко мляко (продава се във ветеринарните аптеки), а може би и в по-големите зоомагазини. Храни се с капкомер, спринцовка без игла, биберон, парцалче, което да засмуче или нещо такова. Докато се храни котето не трябва да се държи като човешко бебе (по гръб),а трябва да си е стъпило на крачетата. Още по-спешно от храненето е да му помогнеш да се изходи по нужда. Взимаш едно памуче. Намокряш с  топла вода и масажираш лекичко дупето и коремчето, докато се изходи. Майката просто ги ближе с езиче. Това е много важно да направиш сега, дори и да го дадеш на мама котка. Трябва да е непрекъснато на топличко.

# 303
Благодаря ви! А само да попитам - някакви препоръки за приема от котка-майка? Подготовка? Бих го завела на ветеринар, но тук нямаме...

# 304
  • на брега на морето
Най-първо опитай да го изходиш, както те е посъветвала Калина. След това го нахрани и опитай с приемната майка-котка. Успех  Hug

# 305
Благодаря ви! Сега съм на работа, оставих сестра ми да пробва да го нахрани (никаква храна не искаше да приема) и довечера ще пробвам с майката. Посъветваха ме да натъркам кърпа в нея и в него, за да се смесят миризмите. Стискайте палци, дано да стане, защото животчето му според мен е в голяма опасност...  Cry

# 306
  • на брега на морето
Момичета, от известно време Рафаела яде по различен начин - често и по малко. Изяжда си цялото количество, пишка и ньоня нормално, игрива е. Давам й малцова паста на гладно. Отначало реших, че е от топлото време, но сега е дори хладно. Пак така се храни. По-рано изяждаше наведнъж сутрешната порция и към 12 часа й давах отделно по-малко. Трябва ли да се тревожа или? Не знам какво да мисля.

# 307
Топче се храни по същият начин.
Докато беше бебе изяждаше всичко на секундата, даже и повръщаше.

# 308
  • на брега на морето
Режимът й беше сутрин в 8.00, обяд в 14.00 и вечеря в 20.00. Не издържаше до 14, към 12 й давах допълнително без да превишавам грамажа за деня - пощипвах от обедните и вечерните гранули. Какво й стана от 1-2 седмици не знам. Детето купи 2 кг Аплауз и не го поглежда. Аз купих 400 гр от друг магазин - яде го, но по малко и начесто. Има някаква промяна, пубертет ли я тресе, не ме хапе, не ме драска, вчера се разсърди внезапно докато говорех с майка й. Като че ли не ми стигат другите ядове.

# 309
Топче откакто стана на годинка го храним 2 пъти на ден, съобразявам се с написаното количество на опаковките.
Котарака на брат ми също не яде Аплаус, храни се само с Ягуар и консерви на Аплаус, друго не признава и не помирисва.
На колко е Рафаела?

# 310
  • В един копнеж!
Не се притеснявай, Котьо.Моя​ като малък тъпчеше повече гранули от майка си и беше лаком до преди два-три месеца. Чак като преядеше и после хълцаше  Laughing И в един момент сам си обърна яденето като по твоя начин- хапне малко, вършее, пак хапне, свърши някоя беля и т.н. Между другото с този начин на хранене позаглади косъма.

# 311
Всички бебета май са така, писах, че Топче повръщаше от що се тъпчеше.

# 312
  • София
Котьо, и при нас така- Доби ядеше като невидяла като бебе, после започна малко по- умерено, а сега си изяжда порцията на 3-4 пъти. Давам ѝ 2 пъти дневно, количеството, което пише на опаковката на Ориджен.

# 313
И Бела яде на прибежки, че и никога не си изяжда. Винаги има нещо в паничката. Още не ще да яде новата храна, ако е само тя, трябва да има и от старата. Може 5 гранули да са, ама трябва... Говедо!

# 314
  • на брега на морето
Рафа е  на годинка и 4 месеца. Рязко смени начина на хранене, може пък да е поведенческо. Детето замина във вторник на море, влиза в пътната чанта, лежа върху дрехите, вие знаете как е. Малко тъжна ми се струва.
По отношение на храненето винаги е било да си изяжда порциите наведнъж или да остави рядко няколко гранули. И дори е кльощава според мен. Все се притеснявам да не е глътнала нещо или да се е задръстила с косми, но ги няма предишните признаци. Иде ми да й хвърля един рентген и една ПКК. След операцията имаше голямо чистене и прибиране на дребни предметчета. Котките не можели да плюят, затова гълтали разни неща.

Алечка, новата храна не се въвежда рЕзко, нали знаеш? Започваш постепенно да намаляваш предишната храна и да заместваш с новата. Peace

Общи условия

Активация на акаунт