Любители на котки - Тема 114

• 51 412
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
Алечка, продължавай все така, не я оставяй да те манипулира, Топче нас до лудост ни докара.
Дадох му рибена консерва преди малко, не я е близнал, ходи и търкаля другата с шунката. Joy
Но ще яде каквото му сложа, пак имаше претенции, два дена почти нищо не яде, лочеше само вода, нарочно го прави, ходи до купите с храната, подушва ги, вирва опашка и се врътва, то ми писна вече.

Котьо, от опита ми досега с Топче не мисля, че трябва да се притесняваш. Тъгува, мм като е в командировка Топче отказва и да яде, мяучи жално и ходи и ляга на неговите дрехи, само като чуе вратата и е първа писта, мисли си, че е той.

# 316
  • на брега на морето
Ивекс, не се поддаваш значи  Grinning Аз не изтрайвам, предавам се. Колко паучове сме сменили  ooooh! Котката ме прави на нищо, на майка си се глези, а на малката дъщеря козирува. Кой както си постеле, така си е. Ама като я погледна в очите  се разтапям  Embarassed Очи ли са като очи, звезди сияйни, еле пък като ме погледне на верев  Joy

# 317
  • София
Моите си имат купа с гранули пълна винаги. И даже си нямат персонални, ами една за всички, и който се присети ходи та яде.

Далеч не са кльощави, но не са и дебели, та не им меря и броя. Само паучове ядат всеки в своята си паничка, че да няма разправии. И винаги на всички еднакво, че имат навика да си завиждат.

Като ти оставя сами за два дена, за по-дълго викам котегледачка, ядат двойно. Ситурно си мислят, че като свърши, няма да има повече и тъпчат като за последно.

# 318
Взех малцова паста от ДМ по ваша препоръка. Но никъде не пиле дали може да се дава на малко коте, на около 3м?
Сиси не я харесва, та й мацам на лапата, както бяхте писали. Един или два пъти само си я изяде от капачката (бях мацнала на горната страна на капачката за да я пробвам дали ще опита), но през другото време й се муси. За сметка на това щерка й си умира за нея и директно от тубата иска да ближе ... Давам по много мъничко, защото не знам дали не е твърде малка Thinking

# 319
Котьо, знам, ама ние я въвеждаме от 2 месеца  hahaha Манипулира си ме, може 5 гранули да са, ама трябва да има от гадната, иначе ме поглежда възмутено и не близва. Цял ден.

# 320
Котьо, и аз бях така, повече от година, пък и то се научи и знае, че ако не яде аз ще търча да му слагам нещо друго, това е лошото, но няма да стане, да ме манипулира една топка косми. Crossing Arms
И тази малцова паста от ДМ бях взела, котката не я близваше, писах, че и други съм купувала, които не ги харесваше ( Joy), сега е с тази:

Само като види, че я взимам и полудява, много му харесва, 3 см пише да се дава на ден, но от купичка не иска да я яде, та си я мацвам на пръста и то ближе. ooooh!

Алечка Joy Joy

Последна редакция: сб, 10 юни 2017, 08:32 от Ивекс

# 321
  • на брега на морето
Зизу, обади се ветеринар да питаш за котенцето и малцовата паста. Според мен може по мъничко и то защото сигурно си подрежда косматия тоалет. Непременно питай, ние така се ослушвахме, хахо-хихи и стигнахме до спешна операция. Добре че се и случи де, защото имаше и някакво предметче в стомаха, та покрай космите видяха и него.

Алечка, така прави и малката ми дъщеря с абсолютно всички храни и напитки. И тя не знае защо.

Ивекс, Бефеар е много добър клас храна, а и скъп. Добре ориентиран гурман е Топинко  Grinning. Ние даваме пастата направо от тубата, мачката я облизва.

# 322
Случайно я поръчах, изобщо не очаквах, че ще му хареса. От тубата не иска, трябва да я мацна на пръста и то да ближе, "баща му" е виновен, той така го научи.
За малкото бебе по-добре да се пита ветеринар.

# 323
  • София
Нашият Том досега не е предявявал претенции към храната. Пълня му купичката с количеството за деня и като огладнее си хапва по малко. Прави ми впечатление, че нощем яде повече, отколкото през деня и сутрин купичката е празна.
От вас сега разбирам за тази малцова паста. Какво представлява и защо се дава?
Ветеринарят не ми е казал нищо по въпроса, но сигурно, защото Том е още малък /3м./

# 324
  • на брега на морето
Като се облизват котките поглъщат косми и в червата стават на топки, може да се получи чревна непроходимост, която задължително води към операция. Ако космените топки останат в стомаха котките ги повръщат, затова има и котешка трева освен пастата. Пастата образува хлъзгав филм върху космените топки и те се изхвърлят с изпражненията. Ако не ги повърне ги изхожда. Предишният ми котарак само веднъж повърна яка топка косми, тогава нямаше ни котешка храна, ни пасти, ни паучове. Явно ангелът на котките е бдял над него  Simple Smile

# 325
  • София
Много благодаря за отговора  bouquet
За котешката трева знаех, за пастичката - не.
Другата седмица ще водя Том за ваксина и ще питам ветеринаря какво да взема.

# 326
  • Телиш/Плевен
Толкова полезни неща съм научила и продължавам да научавам от темата. Hug

Да се похваля, че положението вкъщи се нормализира, Тигър и Дракон пак са си приятелчета и се гушкат. Heart Eyes Много благодаря на всички за подкрепата и съветите! Hug

# 327
  • В един копнеж!
Да Ви покажа един мамин спящ, от преди минути.  Rolling Eyes
Скрит текст:

# 328
Освен котешка трева, може жито да посадите в саксия.
След дълго издирване бях намерила семена валериана, но не никнат или никне и куфее после.

# 329
  • Шумен
Момичета, от известно време Рафаела яде по различен начин - често и по малко. Изяжда си цялото количество, пишка и ньоня нормално, игрива е. Давам й малцова паста на гладно. Отначало реших, че е от топлото време, но сега е дори хладно. Пак така се храни. По-рано изяждаше наведнъж сутрешната порция и към 12 часа й давах отделно по-малко. Трябва ли да се тревожа или? Не знам какво да мисля.

Няма място за притеснения, точно обратното. Нормалният начин на хранене на котката е често и по малко, а не да се омаха всичко сипано наведнъж.  Моят котарак винаги се е хранил по този начин и аз бях учудена, но след това се разрових за информация и се оказа, че трябва да се хранят точно по този начин - другото е излишна лакомия, която хич не е здравословна:)

Общи условия

Активация на акаунт