Любители на котки - Тема 114

• 50 929
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
  • София
е именно, упойката
самата операция явно не им пречи

# 661
  • София
possessed Понеже не искам да я виждам да страда,все пак това е операция  Sad

Но иначе нямаш нищо против да я гледаш как страда, когато ражда? Или пък, може би ще я затвориш и няма да може да забременява, което ще доведе до рак на млечни жлези и пиометра на матката? Котките в природата се разгонват два-три пъти в годината, защото студеното време не ги предразполага към раждане. Но в топлата къща, където винаги има храна, котките се разгонват в непрекъснат цикъл. Това означава постоянен приток на големи количества кръв към половите органи, те са отекли, подути и болезнени. Освен това, заради непрекъснатия цикъл на разгонване, им се обърква хормоналното ниво. Това означава предпоставка за развитие на рак на млечни жлези.
Освен това, имам един въпрос към теб. Ако на детето ти например му се наложи операция от апендисит, ще позволиш ли операция? Ами и тук е същото. Кастрацията на котките се провежда под пълна упойка, и болките, които ще изтърпят след като упойката премине, са нищо в сравнение с ползите за здравето им в дългосрочен план.
Накрая ще ти дам малко статистика. Котките, които са кастрирани преди първо разгонване, имат 0,5 % риск да развият рак на млечна жлеза. Кастрираните след настъпило първо разгонване имат 21 % риск. И с всяко следващо разгонване този риск нараства.
За потенциалната възможност да подтискаш разгонването с хормонални таблетки, дори не ми се говори. Само ще ти кажа, че по-колосална глупост не би могла да измислиш.
Ето ти линкове, където можеш да прочетеш това, което ти писах дотук, ако не вярваш на мен.

http://www.lapa.bg/topics/21119,%D0%A0%D0%B0%D0%BA-%D0%BD%D0%B0- … D0%BC%D1%86%D0%B8

http://www.lapa.bg/topics/21119,%D0%A0%D0%B0%D0%BA-%D0%BD%D0%B0- … D0%BC%D1%86%D0%B8

Накрая искам да завърша с това, че ако ще взимаш решение, което засяга нечий чужд живот, го прави, като се информираш добре, а не под влиянието на голи емоции. Да не би да си мислиш, че аз не съм се измъчвала, когато кастрирах моята котка? Или си мислиш, че обичаш твоята котка повече, отколкото аз моята? Дано съм успяла да ти отворя очите, и да съм спасила по този начин здравето и живота на котката ти, която няма никакви средства да се защити от вредите, които твоята неосведоменост ще й причини.
И ако си мислиш, че съм била груба, знай, че съм груба само 1 % от това, което ми се иска.

# 662
Писали сте доста, ще ви чета по-късно, влизам да кажа, че след два дни ровене из съкровищата на котката намерихме това, което ни трябваше. Лепенката с която се залепват салфетките и найлонче от самата опаковка, дето го е ръфал, сигурна бях, че ги е глътнал, никой не ми вярваше, дори мм, но майчиното сърце не се лъже.  Crossing Armsooooh!

# 663
detelistna.4etirilinka Напълно съм наясно с последствията,ако котката не бъде кастрирана! Не съм влезнала в темата,за да ми се чете морал...
Казах,че ще я кастрирам,просто е въпрос на дни.
А това за подтискането на разгонването с хапчета...преди 10 години никой не ми беше казал,че е вредно.
Мислиш ли,че ако знаех,щях да го причиня на животното си ?????
 ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!

Последна редакция: вт, 27 юни 2017, 16:15 от Мадлеeн

# 664
  • София
Мадлеен, спокойно, абсолюто нормално е да не си я кастрирала, тя все още е и едва на 10 месеца. Аз дори бих изчакала да направи година, но тук има в темата и хора, които смятат, че било добре колкото се може по-рано.

# 665
...
За потенциалната възможност да подтискаш разгонването с хормонални таблетки, дори не ми се говори. Само ще ти кажа, че по-колосална глупост не би могла да измислиш.
....

Къде е писала, че ще ползвала таблетки  Rolling Eyes

От поста на Мадлеeн много ясно се разбира, че ще кастрира котката си, но след като е преживяла загуба на коте след операция е напълно разбираем нейния страх. Тя влезе за окуражаване, но получи назидателен отговор. Confused

# 666
  • Козлодуй
Не е честно женските да се кастрират а мъжките не Sad Моята душичка вече не се разгонва но не дадох да я оперират макар да има тумори на млечните жлези и си я гледам така като и спряхме таблетите против разгонване веднага щом разбрахме че са вредни подчертавам веднага и тя си живее добре даже и намаляха туморите аз предполагам че защото много ни обича затова живее Simple Smile

# 667
Ако я кастрирате няма ли да се подобри състоянието на животното?

Топче е на две години и не е кастриран, ще стане рано или късно, проблеми нямаме с него, няма и опасност за здравето му както при женските, аз по принцип съм привърженик на кастрирането както на домашни, така и на безстопанствени животни.
Докторите в последните месеци ни увериха, че няма проблем да кастрират котката, но аз се притеснявам, то при него какво ли не беше, грешно ли постъпвам?

# 668
И мъжките се кастрират, но при тях операцията е по-лека  Peace

# 669
  • София
...
....

Къде е писала, че ще ползвала таблетки  Rolling Eyes

От поста на Мадлеeн много ясно се разбира, че ще кастрира котката си, но след като е преживяла загуба на коте след операция е напълно разбираем нейния страх. Тя влезе за окуражаване, но получи назидателен отговор. Confused

Хора, направо издивявам, когато чуя, че някой не иска да кастрира котката си от ЖАЛ... Не знаете с какви бетонни глави се боря между моите познати, някои са готови да ражда котката им по два пъти на година, само и само да не кастрират! Вече се изприщвам, чуя ли за ЖАЛ!

pvacheva, всъщност, и на котараците състоянието на постоянна разгоненост им носи много дискомфорт, макар и да не е опасно за здравето им, както на котките. Ако котаракът живее затворен, дори да не маркира, е добре да бъде кастриран, макар и само заради дискомфорта.

# 670
Niya- Чувала съм,че някой чакат да станат животинчетата на годинка,а други не. Явно е въпрос на личен избор.
Impatiens Именно.
 Влезнах,за да се "запозная" макар и виртуално с други хора, които обичат котетата си безкрайно много, а "срещнах" много злоба . Никъде не съм казала,че няма да я кастрирам,но повече няма да коментирам компетентната госпожица/госпожа.
pvacheva Защо да не се кастрират ? Дори при тях операцията е по-лекичка:))))

# 671
Нормално реагира съфорумката, добре дошла сте Вие, никаква злоба не усещам аз, а просто нещо се дъвче за милионен път в тази тема, сега наред е и храната.

# 672
Ивекс,както казах аз съм 'ЗА' кастрирането и ще го направя,не разбрах защо се изписа такова нещо против мен?

# 673
Четерилинке, знам, че реагираш много емоционално, когато се заговори за нуждата от кастриране и почти свикнах с начина, по който пишеш за това, но в случая беше излишно  Peace

# 674
И аз я разбирам и нека реагира така, покрай мен все такива ги има, в блока на брат ми някакъв гледал 10 ли, 15 котки представете си, имал две и се размножили, било го жал да ги кастрира, няма да ви казвам как мирише като се мине покрай неговата врата, горките животни, жал ми е за тях.
Никакво добро не е това, а терор над животните и като знам как хвърля и на бездомните сурова кайма и мляко им оставял да пият, да остави вода, защо мляко, как не са се гътнали досега не знам.

Общи условия

Активация на акаунт