Пролет вече стана, а ОКТОМВРИйче все повече издува коремчето на мама!-Тема 5

• 35 162
  • 732
  •   1
Отговори
# 480
Точно този модел Чиполино (обаче го забравих кой е  Blush) е с такава възможност, кошът за новородено си има специални места, през които минават коланите и може да се пътува с него на дълги разстояния. И да, законът го разрешава  Simple Smile Всъщност това беше нещото, което ме впечатли в количката.

# 481
  • Varna
Е за Нуната не мога да се съглася. Аз съм с Nuna pepp luxx, малка, компактна, лека и с цяла дръжка, супер лесно се бута, много по лесно от Маклараните. Приятелката ми е с Макларън техно ХТ май се водеше и иска да я сменя с Нуна, защото е тежка и с една ръка е много трудно да се бута.
Този Макларън е 7,7 ,кг, а тази Нуна е 10,3 кг., няма как Макларъна да е по-тежка. Това са едни от най-леките, компактни и маневрени колички и някъде четох, че са най-продавани в световен мащаб. Искам 3в1 за една година, след това ще си взема летен вариант Макларън Heart
А Лансиноха го предпочитам освен защото ми действа вълшебно, но е и без отмиване.
Нз къде си гледала инфо за кг, но в сайта на официалния вносител на Нуна за България пише, че количката е 8,6кг. Бутала съм и Макларън и не мога да кажа, че се бута по лесно от нуната. Голямо предимство е цялата дръжка, пред двете, за бутането с една ръка. Мисля, че няма смисъл да продължаваме да хвалим количките, нито аз ще убедя теб нито ти мен. Всеки си решава за себе си.

# 482
Точно този модел Чиполино (обаче го забравих кой е  Blush) е с такава възможност, кошът за новородено си има специални места, през които минават коланите и може да се пътува с него на дълги разстояния. И да, законът го разрешава  Simple Smile Всъщност това беше нещото, което ме впечатли в количката.
А има ли отделно колан за бебето към коша? Защото нали това е основното при столчето за кола. Веднъж в самото столче има колан, с който се закопчава бебето, а колона на колата се закопчава през столчето. Но мен ми е първа бременност, но си спомням, че моят племенник като го возих някъде голямо закопчаване падаше

# 483
Имаше коланчета и в коша за новородено. Но честно казано на всички наши приятели бебетата и децата си се возят в столчетата за кола и са си ок. А ние сме пътуваща компания и дългите разстояния не ни плашат  Wink Просто се правят почивки на 2-3 часа, но те са неизбежни така или иначе.

# 484
  • София
Благодаря, момичета. Предполагам, че всичко е наред, но нали все за нещо трябва да се притеснявам, а и като не съм виждала бебчо вече три седмици, че и още една има, докато го видя... Та така.
Аз за количките засега само ви чета, и като ми хареса някой модел, влизам да го видя. Засега май ми харесва Jane Muum Matrix Light 2 Grass, 2x 1, чийто кош става за возене в кола, че и за дълги разстояния, защото има пълно легнало. Не, че съм я виждала, но някой я коментираше.

# 485
Привет, момичета ехееей колко сте изписали!
И аз се включвам към групата на ниските плаценти, но имам съмнения, че нещо от сега почнаха да ми говорят за секцио и ще искам 2ро независимо мнение, въпреки че много си харесвам АГ-то. Та плацентата ми я видяха,че е ниска, но още не са видели пола! 😁
За количките да кажа, че не се сдържах и си купих, даже сега я сглобявахме вкъщи. Аз взех Zippy Sport 3in1. Много ми хареса модела, само дето не скачах върху нея в магазина и ми се стори много здрава. Като малък танк е. При всички положения е огромна и тежка, но като ни знам улиците и с колко багаж излизам, по-добре масивна и тежка, отколкото да ме остави по пътя. А и е с 24 месеца гаранция. Надявам се да не ми потрябва, ама все пак..
Иначе е много маневрена, чак ме изненада и на мен лично ми харесва, че е доста висока и няма да се навеждам много-много.
Кош за новородено: 4,6 кг
Кош за новородено + шаси: 13,5 кг
Летен кош: 4,8 кг
Летен кош  + шаси: 13,7 кг
Шаси: 8,9 кг
Кошче за кола: 2.85 кг
Да кажа, че си е голяма, дори и сгъната и си заема един багажник с коша при всички положения. Ако не бях с кола навсякъде, не мисля, че бих я купила, доста по-голяма е от повечето, които гледах.

# 486
Момичетаааа ,от няколко часа сменям апартамент . Уж не вдигам нищо ,само събирам и подреждам,но бебчо откачи... Имам чувство ,че е много сърдита и не се върти от кеф,а е нервна  Joy и чувството за тея ритничета не е мн сладко 😂 Гадничко е

# 487
За количките да кажа, че не се сдържах и си купих...
Ехеее, честито, със здраве да си я ползваш! Ако си харесам и аз ще си взема веднага, няма да чакам  Heart Eyes

Калинче, за мен напримет цялата дръжка е недостатък, абсолютно не е задължително всички да сме на едно и също мнение, а и ако харесвахме едни и същи неща щеше да се произвежда само един модел количка.  Peace

# 488
Всеки има различни предпочитания и вкусове, затова и толкова много модели колички, с различни дръжки, кошчета, тегло и екстри.  Wink Аз, например, отделните дръжки ги смятам за неудобство. Също считам, че без кош за кола не може. Затова е създаден - за безопасност на детето. Налагало ми се е да возя баткото в зимния кош няколко пъти - еми супер неудобно е. Трябва да го държиш през цялото време да не падне, голям е и заема място и може да се сложи само успоредно на седалката, а коша за кола е по посока на движението и т.н. Нали само споделяме мнения, кой какво харесва и ще си купи, не виждам някой да се е налагал като мнение Hug

За кошарите да ви кажа - ние решихме, че кошарата на баткото, която е супер запазена, голяма, с повивалник и допълнителни чекмеджета ще я сложим направо в детската при него. Постепенно, когато бебо почне да се буди по-малко нощем ще го слагам да спи по малко при баткото, че да свикват един с друг. А за спалнята ще вземем една малка кошара, хем компактна, хем да е до нас бебето.
Ние шезлонг нямаме, бяха ни дали да позлваме едни приятели. Та това, например ще се купува.

# 489
Днес погледнах на живо за кола какво представлява и да ,съгласна съм че не може да се замени със зимния кош или обратното .... До сега не бях поглеждала такива детски пособия  #Crazy

# 490
И аз съм за цяла дръжка, просто не виждам как може да се бута количка с една ръка, ако дръжките и са отделни. И аз съм ползвала коша за новородено, който няма приспособена система за возене в кола, и наистина е неудобен, докато кошницата я ползвахме почти до годината. Имах и едно огледало-играчка, което ми беше от голяма полза, защото виждах бебето дори когато аз шофирам, а то е с гръб към мен.
Имам дървено легло и скрин от баткото, дървени /масив/ и ще ползвам тях. Отделно имам преносима кошара, която ползвах когато оставаме при баща ми. Бебето ще е при нас поне първата година. Имах дилема дали да ги оставя с баткото в една стая, но се разубедих.

# 491
  • София
Аз ползвах на Томи Типи шишетата и електрическа помпа за кърма.Мисля пак тях да взема доволна съм и от двете особено от помпата.
ЗА количка пари не ми се дават.МИналия път я взех след като родих без да избирам.До 6-ия месец беше легло,защото детето не искаше да спи навън и почти само вътре си стояхме.ПОсле сложихме летния кош до една годинка.Взех една тип чадър и тази замина. Laughing

# 492
Здравейте, аз ще сменя малко темата  Simple Smile На вас всеки месец ли ви правят изследвания и какви?

# 493
Аз имам кръв и урина в 3 месец . После на биохимичния скриниг ми взеха кръв,но това пак беше 3 месец . Сега съм 19+4 и не съм си правила други изследвания

# 494
Веднъж на два месеца ще ми пускат на мен.Вземали са само веднъж кръв и урина като се регистрирах на ЖК в 12г.с-това в края на март.Вдругиден ще ми вземат за втори път-в 20г.с.Не са ми казвали какво ми изследват.Акушерките от ЖК имат манипулационна и там ме бодат.Резултатите си седят при тях и не ми дават информация освен ако не питам.

Общи условия

Активация на акаунт