Пролет вече стана, а ОКТОМВРИйче все повече издува коремчето на мама!-Тема 5

• 35 132
  • 732
  •   1
Отговори
# 600
Вики, през кофти неща си преминала, но сега ще бъдеш възнаградена с най-прекрасния подарък!  Hug Надявам се да нямам антитела, но точно за спокойствието си ще ги направя тези изследвания.
Стефи, благодаря ти, мила, и при вас всичко да е наред  Hug при всички ни! За магнезия съм сигурна, че поне малко ти помага, ако си без него, сигурно ще е по-зле работата. Но момичетата са прави, че постоянно ни расте матката, наместват се органи, кости.. неразположения и болки ще си имаме до края, важното е да са в рамките на нормалното  Peace
Днес питах да пускам ли желязо, Б12 и Д, казаха да си ги пусна, желязото +ЖСК (не знам какво значи това). И аз съм с ниско кръвно, сутрин пия едно кафе, като ставам гледам да е по-плавно, иначе и мен ме връща обратно  Mr. Green На няколко пъти ми прималява и причернява, добре, че ММ беше около мен, това обаче може и от ниско желязо да е, не знам. Чувала съм, че айрян със сол вдига кръвното, като не искаш кафе, може с това да пробваш  Simple Smile

# 601
  • София
newsm78 Водата е полезна до една степен . Шубе ме е да не почвам да се надувам и да задържам . А и знам, ще прекаленото пиене на водата не е полезно чак толкова, защото бъбреците и организма ни като цяло се грижи и с функциите заради бебо и се товари по тоя начин .
Аз пък дори четох, че повече вода помага срещу задържане на вода в организма. Не знам доколко е вярно. Е, не 5 литра, де! Simple Smile

# 602
Да да това имах предвид . Че една позната като взе на се налива с 2 шишета по 2 литра за деня направоо лошо ми стана . По 2 литра си е нормално .

# 603
Аз пък никога не съм пиела повече вода ,даже Хич ! Имам дни в който забравям да пия изобщо. Имам дни в които ми се пие и пия ,но насила не . Да не говорим ,че от както съм бременна и се опитам да се налея с вода ми става лошо Simple Smile кръвното ми е ниско ,като се почувствам зле пия кафе и се оправям Simple Smile

# 604
Кейти, на майка ми зъболекарката й е казала, че може да се почистят, но без ултразвука  Peace
А снимките и нашите са малко размазани (ММ се шегува, че са ни го пуснали от космоса девойчето  hahaha), но на самия екран се вижда доста по-ясно на моменти. Видяхме я как си почеса нослето, отваряше си устата и накрая се и усмихна и успяха да я фотографират  Mr. Green

# 605
Уф май само аз незнам принц или принцеса се е наместила в пупата ми . Последния път на ЖК си беше седнало на дупето и свило краката 😁 Много срамежлива работа. На 6ти юни съм на фетална ехокардиография и се надявам да се покаже сладурчо Hug

# 606
Нашият малчо на 4д-то от 15г.с изглеждаше малко странно,а в 18 се беше променил много и направо си изглеждаше като едно красиво оформено бебче със сладко личице и малко носле. Heart Eyes Другата седмица съм пак на преглед и нямам търпение да си го видя пак.
Симонка,аз пък напоследък съм постоянно жадна.ММ все го карам да купува и да мъкне големи туби вода и ги опустошавам за нула време.

# 607
Зъбен камък махах миналата година със сода, моята зъболекарка каза, че не се прилага при бременност.
За чувството на тревожност - миналата седмица бях ужасно подтисната, постоянно си мислех, че и този път няма да изкарам до края, сутрин след като заведях малкия на градина, ходех да си паля по една свещ. Не съм от най-вярващите, но в трудни моменти си паля по свещичка.
За кръвното - по принцип не съм с ниско, но сега съм, даже припаднах веднъж. Пия по едно кафенце, понякога кола, от скоро ям и черен шоколад, въпреки че не ми е любим.
Добре дошла на новата мама  Hug
И още нещо щях да пиша, но забравих. Мозъкът ми изтече с тази бременност...

# 608
Днес направих опит да си запазя час за фетална ехокардиография в Национална кардиологичн болница. При един от добрите лекари часове имаше чак за юли, когато ще ми късно. В крайна сметка запазих в МБАЛ Надежда, по отзиви при добър лекар. Същия ден ще съм и на ФМ, така че цял ден ще оглеждаме бебчо.

И аз реагирам много емоционално. Вчера от 2 думи на криво на ММ чак не му се вярваше каква реакция получи. Но пък днес след като му казах, че съм ударила предницата на колата в паркинга реагира супер спокойно, само попита дали силно съм се ударила Mr. Green (обикновено много му докривява и избухва за такова нещо). Аз съвсем леко я чукнах де.

# 609
Добре де, втората ФМ не е ли фетална ехокардиография, две различни неща ли са, на мен тогава защо никой лекар не ми е казал да правя и двете и ФМ не е ли достатъчна, нали и на нея гледат обстойно сърцето?  newsm78
И аз много избухвам и крещя за всяко нещо, а ММ както обича да се шегува, през носа му излиза някой път  Whistling

# 610
Фетална ехокардиография и аз днес записах като в 3та градска или националната кардиогтафия както му казват първи час имаше чак за 3ти юли ...... Моя доктор ми каза за Клиника Надежда . Успях за 6ти юни да си запиша час, което е идеално . От друга страна за феталната морфология. Доки каза, че няма никакъв смисъл и, че при ехокардиографията си се виждат всички функции на организма как действат. Аз имам доверие на моя доки и то огромно такаче ще се доверя на каквото каже той.

Последна редакция: вт, 23 май 2017, 21:19 от Vicky_paunova

# 611
Кети, втората ФМ си е пак ФМ гледа се всичко, всички органи, включително сърцето. Лекарите са АГ. ФЕ е концентрирана изключително върху сърцето и се прави от кардиолог. Ясно е кой лекар разбира повече от кардиология. Аз ще правя ФЕ, защото ако действително се окажа с пъпна връв с една артерия могат да се очакват сърдечни проблеми. И куп други, но за тях май специален лекар няма.

Вики, същата работа и при мен. В НКБ ми предложиха час чак за 4 юли и на 6 юни съм в Надежда. Току-виж се засечем. Laughing

# 612
Wild точно това и ние ще правим . Фетална ехокардиография малко доктори правят и затова и наплива е такъв . Обстоен преглед на сърцето няма как да го направят другите докита при морфологията . При ехокардиографията могат да се видят много заболявания и ако има нещо се взимат ранни мерки . Вече са ни броили пръстчетата и краката дет се вика за да ги броиме пак за 150 левчета за фетална морфология

# 613
Ясно, аз въпреки всичко вярвам на Чавеева и най-вече, че всичко ни е наред  Praynig Най-малкото, ако не дай Боже имаше съмнения, щеше да го спомене и да ни прати някъде  Rolling Eyes 

# 614
  • София
ФМ правих в Щерев и лекарката ми обясни, че всичко му е наред и няма тревожни индикации, които да са симптом да ходя на ФЕ. Ако нещо не ви е ок на ФМ, задължително ще ви пратят на ФЕ, но иначе е излишно за мен.

Общи условия

Активация на акаунт