Акне след спорт. Защо на мен :(((

• 2 275
  • 19
  •   1
Отговори
# 15
Във фитнеса имаш ли някакъв грим по лицето си?

# 16
  • Бургас/Пз
Във фитнеса имаш ли някакъв грим по лицето си?
+1 или да ползваш някаква кърпа за избързване, която да оставяш тук там по уредите??

# 17
прахолякът в залата и пипането на уреди, пода или постелките, а после и неволно докосване на лицето, са достатъчно добра причина за появата на такъв тип пъпки

противозачатъчни? нова козметика вкл. и почистваща?

пп и кротичко, моля!

# 18
Първо, никъде не съм написала, че съм на 22 г. От 10 години се боря с акне и проблемна кожа и миналата година се отказах да си давам парите на вятъра.
Аз също съм учила в тези 10 г. и предвид нивото на медицината в България с лека ръка мога да заявя, че знам повече за тялото си и процесите в него в сравнение с много лекари. Simple Smile 

Относно горния коментар - какво акне на 22. Ами, акне човек може да има и на 50 г. Simple Smile

Естествено, че НЕ НОСЯ грим във фитнеса и спазвам добра хигиена. Смешни са ми такива коментари. Че кой нормален човек си запушва порите с грим, когато ще се поти.  А за използването на мръсни кърпи - дори не ми е хрумвало да го правя.

Относно коментара, че тестостеронът не причинява пъпки, ми е смешно. Но не се чувствам длъжна да образовам когото и да е.  Пъпки може да се получат и от повишено количество естроген, нарушен баланс между естроген и прогестерон и при много, много други случаи. Има достатъчно информация за това, не е трудно да се открие. За съжаление до миналата година никой дерматолог, гинеколог или ендокринолог не успя да открие причината за моето акне, поради което изоставих идеята, че мога да намеря специалист, който да ми помогне за него. Полагам максимално добра грижа за лицето си и на моменти затихва, нищо повече не мога да направя.

А че две седмици са достатъчен период да се промени в някаква степен хормоналната картина, е факт. Интересно колко време смятате, че е необходимо за това? Не сме в 7-8 клас, за да обяснявам фазите на месечния цикъл при жената, но който пожелае, може сам да си прочете. Как например си обяснявате, че при приемане на голяма част от използваните у нас противозачатъчни таблетки контрацептивният ефект се проявява още след първата седмица? А след 3 седмици настъпва отпадното кървене. Не се ли променят хормоните за толкова кратко време? Мога да дам и други примери, но не виждам смисъл.

Моля администраторът да затвори темата, тъй като не послужи по предназначение.

PS: Вчера не тренирах и още на сутринта настъпи голямо подобрение. Благодаря на дамата, която ме посъветва да го направя. Всички останали мнения ми бяха напълно безполезни.

# 19
PS: Вчера не тренирах и още на сутринта настъпи голямо подобрение. Благодаря на дамата, която ме посъветва да го направя. Всички останали мнения ми бяха напълно безполезни.

Странно е, че сама не сте се сетила за това при целия опит, който твърдите, че имате. Обикновено първата стъпка в решаване на подобен проблем е изключване на заподозрения дразнител и се препоръчва от всички лекари.

Заключвам темата по Ваше желание.

Последна редакция: чт, 11 май 2017, 17:21 от bubanka

Общи условия

Активация на акаунт