Имам въпрос към тези от вас, които са с проблемна кожа. Като цяло след 21-22-годишна възраст започнах да имам сериозни проблеми с кожата, които съм склонна да вярвам , че са хормонални, но изследванията не установиха нищо такова.
Напоследък започнах да спортувам (предимно кардио). Държа да подчертая, че поддържам отлична хигиена, правя си редовно маски, не ползвам евтина козметика. Но откакто започнах да спортувам (вече близо две седмици) кожата ми рязко се влоши. В резултат на по-активна физическа активност е възможно да се покачи хормонът тестостерон, но при мен никога не е бил висок, така че се съмнявам да е това.
Не приемам захар освен под формата на плодове и то в неголеми количества. Само веднъж на десетина дни си правя "мръсен" ден, т.е. ям и неща, които ограничавам по принцип. Позволих си да изям сладолед с шоколад на фунийка, беше не повече от 70-80 грама. Не вярвам да получих всички тези пъпки в резултат само на един сладолед.
Чудя се, възможно ли е в момента в организма ми да тече процес на изчистване от токсините и в резултат на това да се появиха всички тези пъпки? Те са дълбоки и без връх, изключително гадни и не минават много, много, много дълго време.
(((( Вече не знам какво да правя, да спра ли спорта, или това е част от процеса на изчистване?

Увеличеният тестостерон не прави акне. Аз съм с увеличен такъв и никога и пъпка съм нямала. Тестостерона засилва окосмяването, а не акнето.