Априлчета 2017г.

• 49 917
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
Купувам уж по-екологичен и безвреден прах, така че пера и на бебето със същия и ги пера с нашите дрехи.

# 196
Здравейте мами !! Отдавна ви чета и реших да се включа и да се представя. Горда майка на момченце, родено на 26 април (един ден преди термин), 2700кг при раждане, поседяхме 7 дни в болницата, защото дребчо се беше нагълтал с околоплодни води (зелени) и бяхме на антибиотик, поради повишено ЦРП. Изписахани 2740гр. На първата консултация сме качили 660гр. Храним се с изцедена кърма, тъй като неможах да го науча на гърда, а и в последствие ми се наложи да го оставям на таткото, за да ходя на кинезитерапевт, заради възпален нерв и спазми в кръста. Много се радвам, че ви има и ви чета, защото всички преминаваме през едно и също и е добре да имаш психическа подкрепа : )

# 197
  • Бургас
Мис,може да се даде лекарство,но т.к. детето няма и два месеца,ЛЛ препоръча лечебна хумана предвид възрастта й.То е изкуствено мляко Хумана за диария.
Втората проба за изследване дадох в събота и днес взех резултата,няма изолирани патогенни микроорганизми и бактерии.Отидох при ЛЛ с този резултат и тя ми даде направление за детски гастроентеролог,за да се направи консултация,но навсякъде са затворили,утре ще звъня отново за запазване на час за преглед.Иначе бебка малко намали честотата на изхождане,но все още надвишава 5 пъти.
Някоя мама питаше колко пъти е нормално да се изхожда - кърмено бебе е нормално да се изхожда 4-5 пъти след първия месец,но най- малко веднъж на ден.Баткото ми беше все запечен,изхождане се веднъж на два дни и все му давах вода от овесени ядки.
Т.е няма Кандида? Егати лабораториите  Close

# 198
  • София
Здравейте,
 виждам,че има нови мами,добре дошли да са!

За запека,преди няколко дни за пръв път се сблъскахме с него.Видяхме се в чудо,моето спокойно и добричко бебенце пищеше и плачеше със сълзички.Пробвах да давам чай на Hipp,Blevit L, водичка ... нищо не помогна,гимнастика до откат и на мама и на бебо,накрая с половин глицеринова свещичка се изходи милото.
 Виновник за запека беше адаптираното мляко,минахме уж плавно от Фризо за недоносени на 1 ,но на детенцето ми му се отрази.Сега пак е на това за недоносени и си ходи нормално ... още седмица все смятам да е на него и започвам още по-плавен преход към 1,който ми се иска да продължи месец и отгоре,а не 10 дни.
 За повръщането,когато е решил да ака след като се е нахранил и се

И след горните две приятни теми да минем и към секса  Mr. Green Секцио раждах и всичко си е както преди,само където май се чувствам доста суха на моменти.
 Май тук не съм ви казвала,във фейса се оплаквах,дойде ми цикъла 55 дни след раждането  Tired

# 199
  • София
Уф, имам си комп разгеле Hug ПиснА ми от тоя телефон Naughty

Бъбъл, че то като не кърмиш да ти дойде на втория месец не си ли е в реда на нещата newsm78 Аз сега като раждах нали лежах в стая с едно момиче секцио, тя си спря кърмата с хапчета и помня, че лекуващата я лекарка й каза - след около 40 дни, като ти свърши първия цикъл, да дойдеш да те видя.

Тая сутрин страшен зор с приспиването, имаш ревове и крясъци. Тъкмо затвори очи...и някакъв куриер звънна на домофона ooooh! Лелеййй, откачих!!!

# 200
Ох аз се побърквам вече с това кърмене, само едната гърда ми пуска, днес го държах 20 мин на другата и като го сложих на везната се оказа,че нищо не е сукал..

# 201
  • София
Ами изхвърли си везната, а не е лошо и часовника, кърми непрекъснато 2-3 дни и нощи, и после пак ще си приказваме Simple Smile

# 202
привет, момичета  Hug
Изпуснах ви в последните дни, ама много грижи не само покрай бебока  Mr. Green Та нямах време за форума.
Оффф, колики, запек, рев каквото и да ни дойде до главата ще го преживеем. временно е ще мине и отмине - бебешоците си порастват и един проблем ще се сменя с друг.
Аз да споделя за една случка в парка (кварталната градинка). Има една възрастна жена(мисля че е бавачка) винаги по едно и също време с бебе на около 10м. седи на една и съща пейка. Миналата седмица седнах до нея, така се случи, нямаше свободна пейка.  Моя господин, като усети, че количката не се движи около 10-15мин. - почва рев. Та и времето ми за почивка, седене не е повече от 10-15мин. Придържайки се към навика си господинчето ми надава истеричен рев. Аз ставам да бутам количката (мир да има Simple Smile  ) и се започва коментар от въпросната госпожа - така не се възпитава дете, ще го превърна в тиранин, да седна на пейката, бебето ще реве и ще млъкне като разбере че не му се обръща внимание. Само аз съм бутала количка, да съм майка означава да имам и здрави нерви да възпитавам детето. Да взема пример от нея, детето за което се грижи 2-3часа стои в количката и не издава звук и т.н в този дух. Изсипа се цяла тирада за секунди. Като се окопитих от приказките й преди да тръгна, погледнах детето в количката й. Е, такъв празен поглед в очите на дете не бях виждала. Това ми е първия сблъсък с градинска история. Вечерта споделих с ММ. Неговото мнение е, че истината е по средата. Чудя се къде е средата, та в почивните дни връчих бебока на ММ да ми покаже "средата" при възпитанието. След някой и друг час мрънкане и носене на ръце ми заяви - той е още малък да го възпитаваме  Joy Joy Joy Joy Joy
Сега, ако се случи да излезна в кварталната градинка, сядам само на свободна пейка или си обикалям с количката, като избягвам другите мами  Mr. Green

# 203
Охх Мече хора всякакви, не им се връзвай. То от страни на всеки му е лесно акъл да дават. Аз
Не че съм темерут, но съм писала и тук никой не слушам. Вървя сама или с моите приятелки, за да си говорим за неща различни от акита и колики, достатъчно са ми на главата нали излизаме да се разтоварим.
Та и ти прави това което те успокоява, ако искаш разхождай детето, ако искаш не само не си го слагай да и мислиш думите на тази жена.
Аз да ви се оплача направо ми иде да се отаказвам от кърменето  Cry  тъкмо се успокоих че има достатъчно кърма ( защото имаше период в който не стигаше)  и сега пак тези зърна   ooooh! мажа с лансинох уж бяха минали тази сутрин цял ден се кърмим и сега на вечерното ядене повърна  кръв  Sad акъла си изкарах..  дадох ам при оригане изплю  малко смесено пак с нещо кафеникаво. Ох дано да е от кърмата че направо ще се побъркам. Сега колко дни да чакам да ми заздравеят ?

# 204
  • Враца
Сега колко дни да чакам да ми заздравеят ?
моите бяха разраниха когато кърмех в началото и ми казаха да ги мажа с кърма и да стоя повечко време гола. Намазах се и след 5 минути коричката на раничката се беше обелила. Ако искаш пробвай, няма да ти навреди  Wink

# 205
Пет минути много бързо?? Звучи супер Simple Smile
Ще се мажа разбира се. Мерси Simple Smile

# 206
  • Враца
LilyRose няма защо, дано и на теб да помогне. Момичета до вчера сутринта давах еспумизан за коликите, но спряха да действат май и вчера започнах да давам инфакол преди всяко хранене, но снощи малката много плака, за първи път не можех да я успокоя. Носих я по корем, масажирах коремчето, слагах топла кърпа и успокояваше за малко, така няколко часа. Дали не действа този инфакол или трябва да се мине малко време  Sad

# 207
  • София
LilyRose няма защо, дано и на теб да помогне. Момичета до вчера сутринта давах еспумизан за коликите, но спряха да действат май и вчера започнах да давам инфакол преди всяко хранене, но снощи малката много плака, за първи път не можех да я успокоя. Носих я по корем, масажирах коремчето, слагах топла кърпа и успокояваше за малко, така няколко часа. Дали не действа този инфакол или трябва да се мине малко време  Sad

Пробвай с капки с друга основна съставка, ако редуваш може и да запазиш действието за по-дълго. Аз ползвах лефакс и колийф, сега сме на еспумизан и колик стоп. Не мога да кажа, че няма никакви колики, но тези истеричните писъци ги няма + по-често оригване. Понякога като мрънка и се гърчи по време на ядене го вдигам да се оригне, оригва се много силно и заспива на секундата на рамото ми.

# 208
  • София
Инфаколът действа с натрупване, не от раз Peace

И при нас снощи беше ад. Нещо не можеше да се изака това дете, рев и напъване от вчера следобед, та чак до днес преди обед. После напълни памперса и все едно ми смениха детето. Два часа си лежи буден, с бибата в устата и нито реве, нито нищо - цок-цок и дотам. Втрещена съм Shocked Успях да сготвя, да се изкъпя, че даже и дремнах малко Crazy

# 209
Честит празник, момичета! Да отгледаме едни будни и умни млади българи!  Hug
Мече, то според мен тепърва ще зачестяват коментарите и съветите от доброжелателни каки по детските площадки и паркове. Но се притръпва. Като се сетя как ни гледаха възмутително като се разхождахме с кучето и племенницата ми, то какви ли реплики не бяха.
Ние скок в растежа ли правим, колики ли ни почват, но бебешорка сутринта беше една кисела такава.
Лили, аз също си мажа от кърмата по гърдите и през по голямата част от деня съм си дибидюс гола.

Общи условия

Активация на акаунт