Априлчета 2017г.

• 49 939
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
Меченка, и аз нещо подобно направих. Сутринта се изцедих, че положението беше пред пръсване, не го бях правила от сума ти време. Ще чакаме Белинда да се включи.  Hug
Нали тук вървим всички в някакъв странен синхрон, и моята кифла снощи така хубаво си нанка, че даже аз се будех и се чудех кога ще писва за манджа  Mr. Green Има обаче такъв обрив с пъпки с връхче по личицето, тръгна от няколко пъпчици от брадичката. Сега мажа с Липобаза по съвет на педито. Четох, че било често срещано при новородени, само минавало, но аз го мисля понеже имаше гъбична инфекция на дупето и млечница и да не е някаква инфекция, знам ли вече.  newsm78

# 301
  • София
Гуру дръжки Mr. Green Нищо не помня вече, карам на инстинкт hahaha
С големия ми син имах хиперлактация няколко месеца, от неправилно цедене. От страх да не се запуша цедях често и до дупка, някакво задоволство изпитвах от трупането на запаси във фризера - виждаш как бързичко се пълни шишенцето и се радваш, че имаш кърма. Идиотка! Добре, че бързо се светнах какви глупости върша. Сега изобщо не цедя. Дори в началото, когато гърдите ми се препълваха, пих си лецитина, не цедих и за няколко дни нещата се регулираха. Вече съм сигурна, че това е правилният начин. Е, ако нещата станат зле, може да се изцедят 20-30 мл. против запушване, но колкото по-малко се стимулира гърдата, толкова по-скоро нещата си идват на мястото Peace
А за предпочитането на едната гърда пред другата - помага кърменето на бебето, когато е сънено. Спи ли му се, набутваш "лошата" гърда, всеки път. Така като я стимулира повечко няколко дни, тя започва да пуска по-лесно и бебето започва да я харесва наравно с другата Simple Smile
И Козуначко е обринат по личицето. Имам подозрения, че е от препаратите против колики. От инфакола плюе и се маже, вчера и абоколикена не успях на два пъти да го спася да не го поизплюе, отделно че от него и повърна няколко пъти, а когато веднага след това заспи не успявам да го почистя и тъй - пъпчасал е горкият Confused

# 302
Ох и ние сме обринати лекичко, мажа с Пенатен крем много помага, вече почти се е изчистил.

# 303
  • София
Аз пък с нищо не мажа. Мисля, че ще се оправи и без препарати, но да видим.

# 304
Белс цока я той "лошата" цицка,ама нервничи на нея и я опъва като ластик Mr. Green пък тя си е по-мекичка,мляко има,но явно пуска по-малко  Thinking сега на всяко хранене започвам от нея.Дабо другата се "кротне" по-бързо,че да не стане обратния ефект  baby_neutral Ама страно ми е,че преди папкаше от двете на всяко хранене,а сега само от едната се е напапкал и заспива.Предлагам другата ама тцък... Ке видим  Mr. Green
И базунко има обривче ама и аз с нищо не го мажа.Само за сутрешния тоалет му чистя лицето с мицеларна вода и стига му толкоз  Mr. Green

# 305
  • София
Верно ли с мицеларна Shocked Тази, дето е за сваляне на грим?!

# 306
  • София
Верно ли с мицеларна Shocked Тази, дето е за сваляне на грим?!
И аз моя Беб го чиста с мицеларната ми вода на Биодерма Сенсиобио (розовата),иначе има и специално за бебета.
А като сме на вън и след зверските му подсичания не обица,ами цял флеш си имам на ухото,и ако е наакан първо бърша с мокра кърпичка ,взела съм си специално по този повод Water wips и те са ми за на вън (вкъщи винаги го мия),бърша с тях,после пръскам с термална вода,подсушавам с мека еднократна кърпичка (има едни квадратни с различни животни) и мажа с крем накрая.Откачено звучи и особено изглежда,но мисля че гледката на разраненото му до кръв дупе никога няма да забравя.
 Вчера в 9 вечерта сме обикаляли София с колата,защото Борис ревеше неутешимо от колики.Комбинацията Инфакол и Колийф при него е най-успешна,миналата седмица почти нямаше колики и аз реших да спра Инфакола,давах само Колийф и сега ... нека ми!Поне мен да ме болеше,ами то той си го отнася.
Взех и едни хомеопатични таблетки,но за хомеопатията време трябва.

# 307
Иначе съм решила да ходим на разни занимания за бебета-  плуване, музика и каквото друго намеря. В нашия квартал има плуване за бебета, една майка много беше доволна. Само дето аз не мога да плувам и хич не обичам да влизам в басейни, та каква гледка ще бъда, не ми се мисли.

PurpleS, би ли споделила повече инфо за заниманията за бебета - плуване, музика. От София ли си и за кой квартал става дума ?
Ние бяхме в Щерев миналата седмица пробно, има плуване за бебета. В басейна ги взимат от 10м., а ние сме за занимания във ваната. Плуване е пресилено да се каже, просто е плицикане на бебешока по корем и гръб. Занятието прилича и е като физиотерапия за развитие на мускулатурата на бебешока. Аз нямам притеснения поне за сега за развитието на бебето, водя го заради водата, бебето да се отпусне и да приеме в последствие спокойно водната среда. Моя хубостник от раз се отпусна във водата и беше доволен Simple Smile И друг път ще ходим.

# 308
Бъбълче и аз ползвам Биодерма бебешката серия.Доволна съм,не ми се е подсичал за сега Peace И тези водните кърпички пробвахме,жалко,че не се предлагат в нашия град,трябва да ги поръчвам от нета... и от там ме загубиха Naughty ще си ползвам бочко Mr. Green

# 309
Бъбълче, и моята се подсече зверски. Ти с какъв крем мажеш? Че нещо при нас нито судокрем, нито бепантен имат кой знае какъв ефект. Аз от няколко дни мажа с фусидин (заради гъбична инфекция), минава и сложа ли судокрем, веднага пак се появяват пъпчици. Ще взема и аз мицеларна вода тогава за навън.
Мече, плуване за бебета има тук http://pluvanesbebe.bg/bg/
За там съм чувала добри отзиви. Ние сме в Манастирски ливади и ще ходим в Уърд клас.
Музика има тук: http://estestveni-idei.com/services/babies-and-kids/baby-music/
Иначе и в центъра Съвременни родители има занимания- http://www.roditeli.info/children/
Всички започват горе долу от 3-ия месец, но за плуването във вана може и от раждането. http://estestveni-idei.com/services/babies-and-kids/baby-swimming/
Ние вкъщи имаме вана и съм намислила тази седмица да проверя и да почнеме.
Сега да не изглеждам като някоя свръх амбициозна майка, то е по-скоро с цел бъде по-скоро взаимно угодно.  Mr. Green

# 310
  • Пловдив
Не съм писала последните дни, ама пак бях в някаква дупка. Дребка не беше акала четири дни. Ходихме на преглед, претеглиха (качила е 300грама за 4 седмици) и заключението е "гладен запек". Педи препоръча чай за кърмене, често кърмене, повече храна. На петия ден се изака. Днес отново стават пет дни без ако. Кърма имам, тя суче, мокри памперсите, усмихната е, гука, спи спокойно през нощта... Но защо не качва?! Хвана ме една вълна на самообвинения дали не съм я държала гладна. И сега всеки познат, който я види и каже " оо колко е малка" ми бърка в сърцето, а знам, че не това имат предвид. За разкош ми дойде и като споделих с приятелка тя ми каза, че на нея с цикъла й спряла кърмата. Много ми домъчня. Няма да се откажа така лесно, но не искам да е гладно детето. Не съм давала ам досега, но се замислям дали да не купя. Във вторник пак сме на преглед да видим колко е качила за седмица и да обсъдим с педи какво да правя.

По обсъжданите теми:

Аз вземам мокрите кърпи на Памперс. Ползвам ги навън, а вкъщи мия д-то на мивката.

Мицеларната вода не е ли подходяща за бебета? Виждала съм бебе-серията на Биодерма.

За секса вече много пъти се похвалих, че при нас нямаше никакви проблеми (нито сухота, нито болка, нито дискомфорт). Вече дори мога да кажа, че след раждането си имам нови по-чувствителни места.

За дребка разходката с количка е любимо време за сън. Ходихме и до мола два пъти в дъждовно време, но не й допадна много.

Сори за дългия пост и благодарско за всяка, която имаше търпение да го изчете  bouquet

# 311
  • София
Ха, това за мицеларната вода е много полезно инфо, не знаех. Аз полЗвам синята  на Биодерма, ще взема да му чистя личицето с нея, вместо да си играя да преварявам Simple Smile
Кристална, няма да се даваш! По време на цикъл кърмата намалява драстично, нормално е и няма страшно. 300 гр. наистина са малко, ще дохранваш, ако трябва, но ще се оправят нещата. Само спокойствие и силна храна, знаеш. И кърмене.

# 312
И аз се присъединявам към незнаещите за мицеланата вода. Чудено е щом може и аз ще ползвам вече за бебка.
Кристална само спокойно, че от стрес направо спира кърмата и наистина не се отказвай  Peace  
Аз имам питане. На някоя случвало ли се е бебка да повърне докато е на гърда. Нещо ми се разкриви по време на кърмене ( а иначе е така блажено отпусната)  повдигна я да я намествам и тя направо изплю кърмата на рамото си и повече отказа да яде  newsm78. Сега седя и се вкарвам във филми да не би нещо да и е лошо???

# 313
  • София
На мен ми звучи като преяло бебе Laughing

# 314
Кристална,  Hug Всичко ще бъде наред. Знаеш, че най-важното е спокойна мама, за да има спокойно бебе.
Лили, на мен ми се е случвало да ми връща така, ама си мислех, че може и да е като гълта лакомо.
А иначе за пъпчоците, явно не само моята мома кара бебешки пубертет, та тъкмо ще са ни против уроки.  Mr. Green В тази връзка, вие вързахте ли кончета на вашите? Аз още не съм, но така и не сме имали кой знае какви излизания навън, по принцип мисля да й сложа нещичко.

Общи условия

Активация на акаунт