Априлчета 2017г.

• 49 954
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Кристална, как кърмиш?

# 391
Панадол не съм давала от снощи, успя да свали температурата. В момента е 36,9. Цоцна малко и пак заспа. Мисля ако и на следващото ядене не е като хората да ходя направо при педиатъра. И на мен ми мина през ума да я изкъпя. Белинда казваш добра идея. Ще взема да го направя да видим.
Кристална стискам палци.

# 392
  • Пловдив
Кърмя на поискване от самото начало. Тя сама определи кога да отпадне нощното хранене. През деня търси гърда на около 3 часа, а вечер - по-често. От миналата седмица (след като не беше акала 5 дни и ходих да я премерят) започнах да я слагам на гърда на по-малки интервали (на около два часа) без да чакам да покаже, че е гладна (да маха с ръчички, да "лапа" въздуха). След нея вадя помпата, но не изкарвам повече от 10-15мл общо от двете гърди. Тя суче без да се дърпа, захапва добре. Оставям я да суче, докато сама не пусне зърното и повече не пожелае да се скачим. Приемам съвети  bouquet

# 393
като чета колко трудно понасят ваксините бебета, свила ми се е душата. Ако може на мен да ми сложат всичките му ваксини  Close Днес ще бъдем живо чудо, сигурно ще ревем на два гласа. Ще пийна валерианче, преди да излезнем с него.
Ротарикс ние не сложихме. Педиатърката ме обработваше много за тая ваксина. Това ме подразни първо и отказах. На процент ли са от ваксините лекарите  newsm78 После говорих с мои приятели лекари, тяхното мнение беше против Ротарикса. Окончателно съм взела решение да не я слагаме.

# 394
  • Бургас
Кристална, пълни глупости ти говори педиатъра. 150 гр на седмица са си ок. Моя качи 600 гр втория месец, но никой не ми е казвал да дохранвам, а и не бих. Не разбирам всеобщата мания на лекарите да отбиват децата и да ги тъпчат с АМ без причина   Close
При нас в деня на ваксината дребния беше супер, но на другия ден беше крив.  Аз разделям ваксините. Не знам дали ако се сложат заедно не водят до повече негативни прояви. Все пак не му стига, че едната е шествалентна, ами и още една му слагат. Пневмококовата реших да я сложа с 2 седмици по-късно от шествалентната. За другите два месеца ще процедирам по същия начин, като с пневмококовата ще сложа и Ротарикса

# 395
Заради повръщането пък ние от днес сменяме млякото - на Фризовом - питах как, педи каза спираш старото от раз..Да видим как ще е  Confused

# 396
Здравейте Simple Smile Кристална, 150 гр и според мен си е супер - нали е нормално по 20-30 гр на ден, а девойките са по-фини като цяло.
Ние ще слагаме ротарикс и тя иска и 3те накуп, но ще откажа.
Моя юнак е станал 5100 гр, а аз все се шашкам, че малко цоцо и не расте, а ММ ми казва, че съм луда, детето видимо си пораствало. Явно като всеки ден съм си с него чак толкова не забелязвам.
Според педиатърката детето още жълтее и ме прати да изследваме билирубина, но да е с капилярна кръв и най-интересното е, че трудно намерих лаборатория, която да прави изследването с капилярна кръв, но утре ще го водя, че в Пловдив е ужасна жега и нямам сили да излизам в това време.
Мис, на Моцарелчо помогна ли му туята според теб?

# 397
Да се отчета и аз със първата ни консултация,беболин е качил 1300 за месец,вече е 4600 и 54 см.  Heart Eyes Имаме си пухкави бузки и крачета за цункане Heart Eyes Днес излизахме на разходка,пихме кафенце с татко му и го храних навън bowuu ходих и на контролен при доки,всичко е наред,само забравих да го питам кога да чакам първия цикъл Thinking още ме понаболява опашчицата,ама и това ще мине.Чакам лохиите да спрат напълно,че мама и тати да си обърнат внимание най-накрая Blush
Кристална и според мен всичко си е в реда на нещата,нали казват,че кърмата ще понамалее малко,да не се шашкаме,че спира.Педи казва,че щом бебо пълни пампата всичко в наред с храненето baby_neutral

# 398
  • Бургас
Nnanna, няма как да знам дали Туята е помогнала. В деня на ваксината си беше много спокоен. На следващия ден само беше крив. Не знам как би се чувствал ака не му я бях дяла.

Между другото днес говорих с майка ми, която е медицинско лице, че ми е направило впечатление, че педиатрите и ЛЛ редовно се опитват да накарат майките да минават или да дават добавка АМ и тя ми каза, че го правят съвсем целенасочено, защото компаниите им давали бонуси под формата на пари, почивки или лекарско обзавеждане на кабинетите им. Така , че преди да си отбиете децата, по-добре на тема кърмене да се обръщате към консултанти по кърмене.

# 399
  • София
А така, Кристална, ще я будиш за кърмене. Никакво махаме на нощните хранения. И въобще кърменето на поискване ттябва да поизчака, щом детето наддава слабо. Не бързай с добавката, кърми на режим макс 2.5 часа няколко дни, като особено се постарай да имаш поне 3 кърмения нощни, те най-много помагат за увеличаване на кърмата, защото пролактинът се синтезира нощем. Ще се справиш!

# 400
  • Пловдив
150 грама е качила тази седмица, а предните 4 седмици е качила общо около 300 грама. Ще изчакам с добавката за сега и почвам да будя нощем. А така се радвах, че си спи спокойно душичката през нощта.
Връщаме се от ваксинация. И двете поплакахме. Сложиха ѝ Кулпач на боцнатото и казаха да сменям лепенките. 

# 401
И Бояна днес много спи и е някаква като надрусана... Хич не плаче, даже и като е гладна, което не ми се струва ОК  Sad Снощи вдигна малко температура - 37.5, но нищо не й дадохме. През нощта 3 пъти се събуди да яде, което за пръв път ме зарадва  Heart Eyes Абе някаква особена е днес, и аз не знам как да го опиша  Embarassed Дано утре всичко да си е постарому. Много виновна се чувствам пред детето - то не разбира, че е за добро и сигурно се чуди защо му го причинихме това. И от вчера си внушавам, че ми се сърди  Cry
А какъв е тоя куулпач? Ние нищо не сме слагали   newsm78
И в цялата олелия покрай тия ваксини, забравих да се похваля с мерките й - вече е 4800 грама и 53 см  Hug  Като за двумесечно не е много, но само да напомня, че се роди 2220 грама и 46 см - педи каза, че е лакомичка, само на кърма е   Heart Eyes

# 402
Съгласна съм с Мис, най-добре, ако има проблем, да се обръщаме към консултантите по кърмене. Някой беше питал да дам повече инфо за "бабините часове". Консултанката ми обясни, както вече споменах, че предимно следобяд/вечер се появяват. Изразяват се в плач, пускане на гърдата, при нас имаше дори пищене и занасяне. Появиха се около и след 40-я ден. Препоръча ми да храня в по-тъмно помещение, да си слагам някаква висулка, която да привлича вниманието на малкия. Ако положението стане по-сериозно, да прекъснем храненето за малко и да го дам на някого, като е препоръчително майката да излезне от помещението, за да не се изнервя допълнително, както съответно и бебето. А пък вниманието на бебчето да се привлече с играчка, музика, предмет и да се поуспокои, след това може да се сложи пак на гърдата. Аз пускам на мобилното приложение сешоар/прахосмукачка и върши някаква работа.

Мами, ще слагате ли ротавирусната? И друг беше питал, но да питам и аз, че не съм решила все още.

# 403
  • София
Ние вкъщи почетохме, помислихме и решихме да не я слагаме.
Искам да помоля бургаските мами да ме насочат към добра педиатрична клиника, защото е много вероятно скоро да се изнасяме към морето, а той е още много малък и искам да имам ясен план за действие в случай на спешност. Ще изтървем летните консултации и ваксини, но какво да се направи...Отказвам да вися в прашния град само заради това Crossing Arms

# 404
  • София
O да и мен много ме интересува, че планираме и ние да се изнасяме натам поне до края на сепремви, пък и октомври, ако е хубаво времето.

Общи условия

Активация на акаунт