Априлчета 2017г.

• 49 933
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
Твоя мъж поне чува бебко като плаче.. моя спи толкова дълбоко, нищо не може да го събуди, дос сега веднъж не е чул, че плаче и на сутринта е супер очуден като му кажа, че почти не сме спали..  #2gunfire

# 241
Аз биберон не давам, но защото тя не го иска. Тези дни и малката ми беше нервна, но аз си мисля че заради разранените зърна ми е неспокойна. А от цялото мазане и седене гола май гермастана подейства  Wink
Аз стрии нямам, но да ви питам белезите от секцио след колко време избледняват. Моят доста розов ми се вижда  newsm78 или бързам да заздравее.

# 242
Адашке, кога беше секциото?

# 243
  • София
И аз стрии нямам от бременностите, нито една! Обаче пък имам от пубертета. Не мога да си го обясня това - как е възможно от това жестоко разпъване и надебеляване да нямам никакви следи по кожата, дори сега, почти на 40 години, а в пубертета, когато кожата е свежа и еластична, от едното израстване да се нацепи?! Имам по гърдите и по дупето около хълбоците - там, където съм се заоблила внезапно и от дете съм станала девойка Simple Smile

# 244
И аз стрии нямам - докато бях бременна редовно се мажех с Мустела, може би тя ме спаси, защото съм със страшно суха кожа. Сега мажа белега от секциото с Дерматикс - препоръчаха ми го.
Залъгалка пробвах един-два пъти да дам - отказа я и не съм се мъчила повече. Питах и един педиатър (Ковачев) дали да се мъча да я уча и той каза, че ако не си смуче пръстите било напълно излишно - още едно нещо за отучване по-нататък.
И нашата нощ беше много тежка - мъжът ми реши, че вече нямала колики и от 2 дни спряхме капките и беше кошмар  Sick Казах му без капки да не се връща днес - все пак не той стои по цял ден с мрънкащо бебе! И нощем ако не го сръчкам, и той спи като пън и не я чува и после ми обяснява "видя ли, че няма колики"  #Crazy

# 245
  • София
И моите стрии са от пубертета по бедрата, а от бременностите - нищо.  newsm78
Белегът от секциото 2 месеца и половина след него си е доста розов, но според мен е рано още. Аз го мажа с Био Ойл когато се сетя.
Ваксините ги отложихме за третия месец. Имам право, защото малката е родена по-рано и реших да се възползвам. И аз мисля да ги разделя.
При нас коликите като че ли затихват. Абоколикенът май ни помогна доста. През нощта нямам никакви оплаквания от малката, но през деня ме прави луда. Само иска да я разхождам, за да разглежда. Понякога и на мен ми се струва, че вечер кърмата не ми достига. Бебка започва да се ядосва. Сменям гърдите, пия топъл чай, държа я по-дълго на гърда и се оправяме някак.
Аз закъсах с ходенето по голяма нужда. Sad Хемороиди ли са, фисури ли са, но много боли при изхождане и има кръв по хартията. Никога не съм имала такъв проблем и се чудя какво да предприема.  Rolling Eyes Явно не пия достатъчно течности сега като кърмя и се запичам.

# 246
  • София
Пумичка, аз споделих същия проблем наскоро. Ужас е! Нещата се оправят донякъде, откакто Пърпъл ме светна за свещичките Ева Кю. Щом усетя сутрин, че нещата няма да се случат от само себе си, слагам свещичка. Налага се 1-2 пъти седмично, досега съм слагала 4 пъти. Така не се получава задържане, не се налага да напъваш и тъканта заздравява лека-полека. Все още имам малко кръв и аз, но болката почти изчезна. С храненето знаеш - супи, течности, фибри Tired

Да взема да пробвам и аз този Абоколикен Thinking Ние сме като цяло доволни от Инфакола, но ето, че има нощи, в които не става и не става...

П.П. Сега прочетох, че се дава "в млякото". Как го давате на кърмено бебе? Прекъсвате кърменето, давате в лъжичка и после пак кърмите?

Последна редакция: пт, 26 май 2017, 12:09 от belinda

# 247
  • София
Ще взема и аз да ги пробвам свещичките. Тя Пърпъл май Цикатридината препоръчваше. На мен ми препоръчаха и седящи бани с невен.
А за капките аз ги давам като цедя малко преди хранене, капя капките в кърмата и ги давам с лъжичка. Малко е игра, ама свикнах. Той и Колийфа е на същия принцип.

# 248
По принцип нашата педиатърка ни каза,че абоколикена помага повече на бебоците на АМ.Ние пробвахме и него, но стана по-зле. И аз изцеждах мъничко кърма,капвах капките и така давах на бебко.

# 249
Да се включа и аз в отбора на мрънкащите бебета. Вчера като ми ти се събуди кифлата в 8 сутринта
до 10 вечерта беше будна, спа само около два часа следобяда.  #Crazy Ние явно сме на етапа скок в растежа и ни почват коликите. Снощи се буди мрънка доста, ака няколко пъти.
Иначе и ММ мъж уж не я чува. Според мен обаче се прави, за да не му я връча.
Аз й давам биберон, като я видя, че нервничи и почва да си бута ръцете в устата.
За WC, открих нов лек. Почнах вечер да пия бифидус, сутрин ацидофилус. Засега нещата са горе-долу в норма. Иначе за мазане след раждането, ползвах първо Цикатридина спрей и унгвент. Обаче много по-бързо подейства Проктогливенол, въпреки че при мен гадориите още не са се скрили напълно. Момичетата тук ми го препоръчаха  Hug
Пумичка, за свещичките аз ползвам на Ева кю, те сигурно и на цикатридината стават при кърмене, но ме съм ги пробвала.

# 250
По принцип нашата педиатърка ни каза,че абоколикена помага повече на бебоците на АМ.Ние пробвахме и него, но стана по-зле. И аз изцеждах мъничко кърма,капвах капките и така давах на бебко.
На мен пък точно педиатър (Ковачев) ми препоръча Абоколикен, а сме само на кърма.
Белинда, аз изцеждам веднъж на няколко дни 20-тина мл. и ги държа в хладилника, за да не цедя всеки ден. И давам капките със спринцовка - първо капваме капките в нея и после изсмуквам малко кърма и директно й изстрелвам коктейла в устата  Wink

# 251
Аз ги давам в лъжичка с малко кърма. При нас също беше тежка нощ/сутрин. Накрая заспа върху мен и по едно време се събудих оповръщана. Имам чувство, че повръща от напъни.
До сега бяхме на разходка, за да поспи.

# 252
И Ивчо днес повърна доста, според мен също е от напъни, така се напъва и ритка с краченца по едно време.. след това се успокои и повърна, ама то не бяха напъни, не беше чудо. Сега е спокоен, да видим до кога  Laughing

# 253
И Ивчо днес повърна доста, според мен също е от напъни, така се напъва и ритка с краченца по едно време.. след това се успокои и повърна, ама то не бяха напъни, не беше чудо. Сега е спокоен, да видим до кога  Laughing
мм вдига крачетата на бебето, сякаш му сменя памперс и натиска, така то пръцка и се успокоява, сега пък му сложих костилките. Абе търсим различни варианти.

# 254
и при мен ситуацията с коликите е като при всички - як рев, биберон не ще и не ще и няма нормално будно състояние. или спи или реве истерично.

кажете за тая туя, не съм наясно, а след 2 седмици сме за ваксина, да се подготвя

Общи условия

Активация на акаунт