Пролетно слънце грее, СЕПТЕМВРИЙЧЕ ден след ден лудее! тема №11

• 73 080
  • 535
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Оо да, коли и конструктори. И двамата си падат много по тях, нищо, че едното дете е момиченце  Simple Smile. А конструктора ни не е лего, обаче пак е подобен, с малки части, само три вида блокчета, но с различни цветове. Те не са за строене на определено нещо, но може да си прави човек каквото иска. И познайте кое дете си играе най-много с конструктора  Joy мама! Заедно правим различни неща, самолетчета, къщички, роботчета Simple Smile Веднъж си направихме цяло летище със самолетчета, като използвахме почти всички налични части и направо се върнах в детството  Laughing Обаче беше от тия приятни моменти ... когато никой не мрънка. Мисля по-нататък да им възложа задача да направят самолет или роботче само от най-малките части (малко предизвикателство как да ги захващат стабилно).

# 151
моят май е почнал да нахитрява. всеки ден се забелязва по нещо. много ми е сладък.
Обаче с яслата незнам какво ще правим - за храненето получава само шестици. Но дойде ли ред за спане - е наредил толкова двойки в "бележника", че не знам.
Викат ме да си го вземам наобяд, издействах да е към 14 часа.
Обаче ...
вчера и днес го взех по това време, то детето заспа в колата, докато се приберем. А ние с кола сме на 6 минути път, да речеш че е часове пътуването??
Но рекат ли да го слагат да спи - протести, ревпве, тръшкане.
Дайте акъл какво да правя - не може безкрайно да го вземам.
Пробвах да го будя рано, да го будя късно - все тая.

# 152
  • Варна
Ако намерите решение, кажете и на мен, изобщо не си ляга през деня, незнам в яслата как ще го накарат, давам дормикинд, ефект няма

# 153
  • София
Здравейте момичета  Hug
Искам да питам няколко неща относно изследванията, които трябва да се направят преди постъпване на детето в детска градина:
1. Педиатърката преди време ми каза, че изследванията са без направление и ако отида в някоя лаборатория и попитам за пакет изследвания за постъпване на дете на детска градина, те знаели какво да правят. Някой обаче може ли да ми каже какво точно включва този пакет и колко време след пускането на тези изследвания излизат резултатите (интересува ме по-конкретно фекалната проба колко време отнема)?
2. За ясла се иска Васерман на един от родителите. Това изследване покрива ли се от здравната каса или да пропусна ходенето при ЛЛ?

# 154
Ако намерите решение, кажете и на мен, изобщо не си ляга през деня, незнам в яслата как ще го накарат, давам дормикинд, ефект няма

засега решението е да го вземам от яслата когато ми се обадят. Това е в интервала между 2 и 3. Днес го взех към 4 - закусваха децата. Той не ревеше никак, напротив - стоеше и си закусваше с останалите дечица. Но лелката каза, че докато другите деца спят, той ту слуша, ту реве.
Предложих им да не го слага зад решетките - а на дюшече на дивана. Каза, че утре ще пробва. нз  ... много е трудно. а аз утре и вдругиден съм сама, и имам много, много работа. и в офиса съм сама, и у нас. нз ...?!?!?

# 155
  • Варна
Ние пък ходим на ясла от миналата седмица и се счупва да реве. Вземам го най-късно в 12ч. Иначе за изследванията не ни дадоха никакво направление (докторката май плаче да я сменям), всичко си платих, около 50лв са. Васерман, кръв и урина излизат същия ден, чревните за 3-4дни

# 156
  • София
Благодаря ти, Септемврийка. Значи ако ги правя седмицата, преди 18-ти септември и всичко е в пакет, трябва да ги направим още в понеделник, иначе рискувам да не са излезли чревните до тази дата, а преди това не мога, защото кръв и урина трябва да са пуснати максимум до 7 дни преди 18-ти ...

# 157
Кате, вземи си направление, идват без пари. Ако не ти дава - един по-висок тон АМА КАК ТАКА НЕ МИ ДАВАТЕ и ще ти даде.
брех че наглост ... брех...
а Септемврийка, Малчо дето реве, незнам какво да те посъветвам. Стискам всичките си палци да му мине, че инак .. мн е трудно

# 158
  • София
Изследванията за ясла частично се покриват от касата - покрива се едното чревно, не помня обаче кое и кръв и урина. Това, което не се покрива май беше 20 и няколко лева. Васермана не се покрива, плащаш си го. Преценете си дали да искате направление, разликата не беше много голяма - т.е. най-скъпото не се покрива от ЗК.

# 159
за васермана - даваш 10 лв и не те бозкат. Иначе даваш 12 и те боцкат. това беше без направление

# 160
  • София
Ясно, благодаря за отговорите.  bouquet
Руми, как така те изследват за Васерман, без да те боцкат?  Laughing

# 161
Никак не ме изследват.Аз имам навика да припадам от вземане на кръв, и предпочетоха да ме пишат здрава, без боццц.

# 162
  • София
То и аз не обичам никак иглите, но като се обърна на другата страна и всичко е наред. Simple Smile Днес мисля да я свърша тая работа с Васермана.

# 163
  • Пловдив
Бързо оздравяване на болните дечица. Аз се върнах на работа, но на половин ден, което ме устройва перфектно. Майка я гледа следобед и аз съм спокойна.
Не сме махнали памперса, тя си стои напишкана и изобщо не й пречи. Не сме премахнали и нощното ядене и събуждане. Вече като чуя, че през нощта се разшавва нещо и изплаква "ам-ам" и лошо ми става. По 3-4-5 пъти ... Disappointed

С говоренето не сме много напред, но се разбираме. Изреченията й са от по няколко думи, понякога много дълги, но само 2-3 са смислени Simple Smile))

Днес й поръчахме тортата - в неделя навършва 2 годинки Heart Още няма подарък, но утре и това ще свършим.

# 164
  • София
Racel, честит рожден ден на малката Вики. Да е много здрава, щастлива и игрива.  Hug
Ехх, кога станаха на 2 ... Сякаш беше вчера като чакахме да се родят ...

Общи условия

Активация на акаунт