Пролетно слънце грее, СЕПТЕМВРИЙЧЕ ден след ден лудее! тема №11

• 73 064
  • 535
  •   1
Отговори
# 210
и да е отворен - колко му е срокът на годност? пише ли за съхранението нещо?
Аз като цяло нямам предубеждения към отворените лекарства, мисля че вършат същата работа.
Шшш, да не ме чуе ММ, щото е мега педантичен ... тцтцтц ...къде го намерих такъв бреее

# 211
И аз ползвам лекрствата, докато свършат (ако са в срок, разбира се). 
Ериус също е подходящ за алергична реакция, но ако петната са избледнели или поне са започнали да избледняват, може би нещата ще минат и без лекарства.

# 212
И аз като вас нямах предубеждения за срока след отваряне, докато онази нощ така важния Нурофен не свърши никаква работа. Мога и да си внушавам, но изхвърлих стари нурофени и панадоли.
Кате, оправяйте се бързо! Praynig
Румка, а вие оздравяхте ли?
Ние утре сме на консултация и ще я помоля по-обстойно да го прегледа. От доста време имаме задна хрема и нощем не може да диша, сутрин също е със запушен нос. Този сироп ИмуноХелп не ни помогна май, та ще видим утре какво ще направим.

# 213
  • София
Ами сега гледам, че пише да не се замразява. Срокът му е до 03.2018 - още половин година. И за това ще питам утре лекарката.
Жулиета, и вие да се оправяте вече, много боледуват тия мъници напоследък. За задна хрема си спомням, че нашата педиатърка ни беше казала, че се повлиява добре от тия капки коларгол (едни гадни, кафеви, дето много цапат).
Скрит текст:
И ММ е такъв. Като види, че някое дете пипа нещо навън и изпада в див ужас. Никак не е доволен ако трябва децата да ядат храна от заведение, както например като излизахме две вечери на морето на ресторант. Перем всичко отделно - не се смесват например горни блузи с панталони, щото с панталоните сме били сядали на разни места и били по-мръсни от ризите и блузите. Когато се роди Ели, купи друга ютия за нея специално, да не сме гладели нашите дрехи и нейните с една и съща  Joy (според него всичко трябва да е изгладено и причината не е, че е измачкано). Обаче явно не е случил на жена, защото аз изобщо не споделям това мнение относно гладенето. Явно голяма част от мъжете са такива, с майки от поколението, за което беше немислимо да няма сготвена манджа всеки ден или да не са ти изгладени всичките дрехи, включително бельото и чорапите. И също съдомиялната е вредна, понеже ползва химии ... И нектарините също трябва да се белят, въпреки че нямат мъх, но не се знае до какво са се опирали, нищо че ги измиваме добре с хладка/топла вода ...  А един път (един!) измих бибата на малкия с течния сапун в банята, понеже кухнята с бебешкото веро ни е на долния етаж и не ми се слизаше по тия стълби за 258-ми път този ден и той като видя и ми се скара, че съм щяла да натровя детето, понеже течния сапун попивал в силикона и бил най-голямата химия от всички ...

# 214
Олеле  Smile
Това наистина ми се струва прекалено.

Иначе и аз разделям дрехите на различни по замърсяване и много мръсните не мога да ги пусна с почти чисти. Може да няма логика в това, но така ми идва отвътре. Също и понякога плакна перлнята с вряла вода след някое пране, преди да пусна следващото.

Но беля само краставиците. Всичко друго - ябълки, круши, праскови и т.н., не беля.

Момичета, вашите деца обличат ли се вече сами? Аз очаквах да има някакъв напредък по тази точка, но от много време сме в застой. Само се съблича, но не може да се облече. Може би не иска... Не съм сигурна, че е пробвала. Обаче... даже и шапка не може да си сложи. Само обувки дето си обува, но това е от прекалено много време и никакъв друг напредък няма на хоризонта.
Вече с много неща изостава от кака си и то драстично. Неща, които каката правеше на 1.5, малката още не ги може и не се вижда скоро да ги проможе... Бабите ме обвиняват, че не се занимавам достатъчно с нея и само ме дразнят допълнително.

Единствено, дето казва ясно "р". Но аз имам теория, че е защото има "р" в името и то във варианта, с който и казваме на кратко. Познавам и едно друго детенце, което има "р" в името и се научи на под 2 години да го казва. И вече си правя "статистика от двама души" - сигурно децата с "р" в името се научават много по-рано да го казват.
Мислите ли, че има нещо вярно?
Каката се казва Калина, а малката я нарича Тарина Smile  Защото не може да каже К и Л.
Много смешно подвиква след нея с рамахан показалец и много строг тон  - "Тарина, слизай долу!", когато я види покатерена на някоя катерушка. Умирам от смях. Иска ми се да го запиша на клипче и да мога да го виждам след години Smile

# 215
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Не знаех,че на тази възраст вече могат да казват "р". Моя син казва,че се казва "Вайеи" Joy Но иначе много приказва - вчера се прибира от ясла и ми казва "Мамо,Ваьо много плака яслата за мама,тати" Confused
Не се облича сам,нито пък може да се съблича,или обува сам.

Всички болнички да се оправят.Валери е ходил 3 дни на ясла и вече е болен - със сополи,кихане и кашляне.Днес ММ ще го води до личната.
Отворени лекарства и аз всеки път се чудя дали да ползвам или не....Една аптекарка ми каза за едни капки (за очите май бяха) да ги ползвам само 1 седмица,след това да ги изхвърля,защото няма да действат.Може би като се отворят и влезе кислород в бутилката и започват да изветряват? Знам ли Grinning

Честит рожден ден на всички мъници,които имаха или сега ще имат РД!

# 216
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Нашият също не може да се облича сам.Съблича се вече, но и със сънуването е наполовина.

# 217
  • София
Лелее, Юна, казва „р” толкова малка Simple Smile Браво на момичето. При нас каката дори не казваше „р” до скоро. Говори от съвсем малка, но „р” и беше трудно и дори сега успява да го каже само в някои думи. Даже беше започнала да ме дразни баба й, че я караше насила да повтаря тази буква само и детето се стресна и засрами и много дълго време прескачаше напълно буквата. Малкият също не казва „р”, но той не може да казва много букви и говори по-неразбираемо.
И за обличането идва и интересното - и двамата са стигали до едно ниво на обличане  Shocked А имат година и 7 месеца разлика. И двамата могат да си обуят гащите и панталоните, но не могат тенески и блузи, особено с дълъг ръкав. Той се затруднява малко повече от нея, но общо взето все едно са на едно ниво в това. Тя може да си обуе чорапи, а той ги слага все още накриво. Също така при събличането и двамата събуват гащи/панталони (той от 2-3 дни се научи да си сваля сам гащите и да сяда на гърнето), обаче и двамата не могат да съблекат тенески или блузи. За обувките само се различават, защото тя успява да си обуе сама всякакви - летни с лепенки, ботуши с цип и да си ги закопчее, а той още не може дори сандалите с лепенки да си сложи сам, защото не се сеща как да пъхне петичката и ги обува като джапанки и се ядосва.
Сега като казваш се замислих, че май на тази възраст тя трябваше да може да облича всичко сама, а аз не съм обърнала много внимание на това. Даже май аз съм виновна да е назад, защото все бързам и гледам да я облека и не я освям спокойно да се справя. Sad

# 218
Тобрадекс, декстобрин,гентазон -за задните сопол и-нямат грешка.

# 219
  • София
Момичета, пак съм аз. Ейй много спам от мен последните 24 часа  Laughing
Ходихме на лекар. Отне й точно няколко секунди да ми каже какво й е на Ели - тоест, че нищо й няма. Каза, че тези петна се появявали в следствие на вируса, когато вече е минал и детето оздравява, нарече ги розеола. Не било нито скарлатина, нито дори алергия. Каза, че сами ще минат и когато изчезнат вече е съвсем съвсем здрава и да я пращам на градина Simple Smile
Ама и аз съм една паника ... Извинявайте, че така ви занимавах снощи, но никога никой от тях не е имал обриви от нещо, освен от претопляне, които са изчезвали почти веднага като се охладят.
Благодаря на всички  Hug

# 220
Юна, ние също не можем да се обличаме, събличаме и обуваме. Сега вече се замислих защо така. newsm78 Все си мислех, че тези умения са за по-късно.......
Браво и за Р-то. Ние се казваме Жоуко!  Joy

Последна редакция: чт, 14 сеп 2017, 16:31 от julieta_sv

# 221
Тя казва Р, но иначе говори много малко, поне доколкото разбирам, иначе дърдори нонстоп, но нямам идея какво казва. Изреченията са от по две думи, ако могат да се нарекат изречения и сравнително малко думи казва разбираемо. Някои неща само по интонацията ги разгадавам кои са. С доста звуци има проблеми. Например "зайче" е "шиши" Smile "луна" е "муня" Smile Много е далеч от проговаряне.

Аз нямам много добра идея кога трябва да могат да се обличат. С каката в детската градина ми правеха забележка, че аз я обличам, а тя можела вече сама и ме разигравала.
Но нали бях и аз учителка за известно време в една градина, имаше двегодишно момиченце, с година по-малко от другите, което не само, че се обличаше изцяло само, но и можеше да си сложи чорапогащник. Набира го, слага крачето, вдига, изпъва. Направо ми се кръстосваха очите. Питала съм майката и тя ми е казвала, че не я е учила специално, а просто я е ставила като иска да се облича, да се облича, колкото може, толкова, докато се научи.
Това детенце беше много готино. Често съм я виждала да си играе с нещо и като успее да направи каквото се опитва, казваше "Виж колко съм силна!" Smile

Каза, че тези петна се появявали в следствие на вируса, когато вече е минал и детето оздравява, нарече ги розеола.

Розеолата не е ли вид шарка? Иначе супер, че се е орпавила и няма да го мислите повече!

# 222
Юна, май всяко дете се развива по различен начин. Ето, моето говори и то правилни изречения от рода на: "Да вдигнем количката, мамо" , но пък с това обличане/събличане сме си чисти бебета.
Днес бяхме на ГТП за две годинки Laughing. Толкова хора чакаха отново, че дори не ми е минало през ум да попитам за храненето. До 2 год. ли бяха забранени мед, прясно мляко.....? Винаги ми е казвала за промените, но с тези документи за ясли и градини явно и на нея и е дошло до гуша. Моля ви някой ако е минал консултация и са ви казали нещо в нази насока, да напише на разсеяната майка на Жорко тук. Hug
А иначе се сетих да питам за Вит. Д и тя каза от ноемри да го почвам, но пък не уточни колко капки. Аз пък защо да попитам! #Crazy

# 223
Хм, за витамин Д мислех, че се дава само докато са бебета под годинка. Не предполагах, че и по-нататък се дава.
Медът и прясното мляко също мисля, че са за след 12 месеца.

# 224
медът е различно - при някои след 1 г. при по-чувствителните след 3. Аз на моя мн.рядко давам.
вит.Д не давам - нито като бебе, нито сега.

Моят с обличането е горе-долу добре - навлича се някак си, не е много суетен, ако съдя по "завършения вид" Wink)

но пък как бръщолясва, скрива ни шапката.
От преди малко" Искре, хайде нани-на!" Неее, ляга неее!
- Дай на батко да го изхвърли! Неее, кош неее!
- Ти бебе ли си? Неее, бебе неее!

Wink

Общи условия

Активация на акаунт