ХАЛИТ ЕРГЕНЧ И БЕРГЮЗАР КОРЕЛ В "ТИ СИ МОЯТА РОДИНА" /Vatan sensin/

• 55 765
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
Бергита на летище........Thinking

Последна редакция: сб, 10 юни 2017, 22:54 от HELEN60

# 661
Хел, благодаря за новата снимка! Hug
Може да заминават за Лондон или при сестра си, първо навън 20 дни, после още толкова на Чешме, след това на тяхното местенце 20-на и после пак работа....

Нали имаше инфо за някакво юбилейно предаване или юбилей на канал, обещание за присъствието на Халит, да не се отправят натам?!

Сигурно е пускана в темата, но я видях сега в ТТ

Последна редакция: сб, 10 юни 2017, 22:48 от Mydream

# 662
Цитат
Нали имаше инфо за някакво юбилейно предаване или юбилей на канал, обещание за присъствието на Халит, да не се отправят натам?!

А, да. Може би имаш предвид тази новина. Grinning bowuu

Цитат
Най-известната телевизионна водеща в Аржентина Сузана Гименез стартира на 11 юни юбилейния 30-ти сезон на своето шоу. Още от началото на май имаше новини в аржентинските медии, че първият й гост ще бъде Халит. Днес преди два часа и в туитър се появи същата новина.

Да видим дали ще излезе истина. И ако е, дали Халит ще пътува до Буенос Айрес или ще има телевизионен мост с Истанбул.

Последна редакция: нд, 11 юни 2017, 01:58 от HELEN60

# 663
Да, точно така, просто като вариант. Не вярвам да са във ваканция и тримата и Халит да замине сам, особено след толкова очакваната почивка.

# 664

Може да заминават за Лондон

Дано не, че ще се изям с парцалите Laughing

Исках да изгледам отново последния епизод преди да пиша, но не остана време. Много ми хареса, видя ми се различен, и като игра на актьорите и като замисъл - още от първата сцена.
Казали сте вече колко много израстна АК, няма да го повтарям, определено ме впечатли с играта си. Насладих се и на безупречното изпълнение на Б & Х, Вероника* , Йълдъз*... макар че за тях не мога да кажа, че са ме изненадали, просто защото те всеки път показват, че си го могат... bowuu omm Драсвам им едно голямо Б Р А В О  Hands Clap Hands Clap Hands Clap и продължавам Grinning 

Трудни избори бяха направени, един се жертва за семейство, друг за родина, на никого не беше лесно.  Добре показаха контраста между радостта на Аз, светлината в очите на Бергита, и опитващия да прикрие мъката си Джевдет, който за пореден път загърби себе си заради висшия идеал. Добре, че е имало и такива хора!
Яд ме е, че Васко си отиде така. Не че ми е бил някога любимец, но смъртта му беше някак съшита с бели конци. Идеята да се жертва заради АК е хубава, но в изпълнението нещо не ми стигна Thinking
Тефо, който пък ми беше любимец Laughing, ме е яд, че не си отиде. Rolling Eyes Достоен злодейски образ направи Онур, колоритен, но в последно време адски зацикли и трябваше да махне за сбогом, преди да се размие и да втръсне на публиката... но Нуран абла очевидно има други планове, дано през следващия сезон врътките и се получават по-добре Praynig Praynig Praynig

Краят го очаквах, не ме изненада, но не мога да кажа, че ме разочарова. Важно е как ще построят началото на новия сезон, дано бързо съберат АзДжевови и да няма варели излишни сълзи пак Grinning Но дотогава има много месеци, оставям кахърите за есента Grinning

Забавно, разнообразно и немногогорещо лято на всички! Дано се появяват по-често снимки от реала!
 Hug Hug Hug

# 665
                                        Ето го и Боран с фенка Grinning

# 666
Привет на всички! И благодарности за новините в текст и снимки, и за коментарите!  Hug bouquet
Какво да кажа за последната серия на "ВС".
Ще започна от хаштага - "Заклевам се". Клетвата явно се отнася до дълга на двамата офицери в двата лагера. Тук впечатляващ е разговорът между Джевдет и Василий в килията. Страхотен диалог.  Peace Единият се е заклел да отмъсти за убития си син и е станал войник. Другият се е заклел пред родината си и семейството се включва в родината. Голяяма разлика в мотивацията. Отмъщението и превръщането на личната война във война между народи превръща човека в чудовище, какъвто се оказа Василий в края на краищата с убийствата на свои войници, изтребването на невинните в селото... Затова и си плати - със смърт на предател и безименен гроб. Ще каже някой - ами саможертвата му за спасението на Али Кемал? Тя само направи драмата му по-жестока. Защото този, за когото беше предназначена саможертвата, знае достатъчно добре за злодеянията и няма как да ги прости. Не случайно Джевдет каза на Василий, че е унищожил и отхвърлил и (!) собствените си синове с 20-годишната си "мисия" да отмъщава. Справедливостта!!! - каза Джевдет и го остави на собствената му съвест в килията... Затова аз мога да съчувствам на Вероника и на Леон, които въпреки живота в страдание по изгубения син и брат, си останаха човеци през цялото действие. Но не и на Василий, защото е бил друг човек на младини, но изборът си е негов. Затова си и мисля, че АК ще се върне. И не само заради Йълдъз. Поговорката: "Кръвта вода не става" не взема предвид възпитанието и културата, в която човек се формира. А и способността му сам да преценява събитията и да взема решения. (Спомням си, че дълго време АК не участваше в националната съпротива. Тръгна с другите, когато стана свидетел на масовата несправедливост на Василий.)
В това отношение образът на Джевдет е цялостен. В нито един момент при него нямаше колебание какъв следва да е изборът му. Имаше драма как да се справи с тежките ситуации, как да спаси семейството си, без да жертва дълга си, но ... не и да избира между едното и другото. Щото да си войник не означава да не си човек, който може да спаси и сина на врага си (и то два пъти!). Евала на сценаристите, че са изградили много умно образа на Джевдет и на Халит, който ... просто е влязъл целия в този образ. Нищо изкуствено, не на място, излишно, преиграно - в продължение на 30 серии!!!  Peace Grinning (Тук да кажа нещо, с което вероятно някои няма да се съгласи. При Васко имаше колебания в изграждане на образа, особено в началото. А и в края... Колкото му повярвах в надхитрянето с Джевдет, толкова останах чужда на изправения за разстрел гръцки патриот и офицер... Wink. Същото се отнася и за Тефик. Прочетох, че ОС пародира образа на предателя. И ... това не ми се връзва нито с идеята на сериала (някак си достойният противник на Джевдет стана Хамилтън, колкото и късно да се появи; Тефик от противник по идея се превърна във второстепенен герой), нито с целостта на характера - истински в жестокостта си към Ефталия, Азизе, войничетата..., смешен в образа на миралай, съпруг, предател, с много експресивна и преиграна мимика на лицето. Като цяло това не се забелязва много много, но според мен се дължи на автентичната игра на всички останали в сериала.
Стана много.  Wink
ПП Накрая, не съм много силна в предвижданията, но ми се струва, че Хамилтън не случайно не беше убит. Може би ще има размяна на Джевдет с него.  newsm78 Сценаристите играят с историческата документация и художествената реалност до сега.

# 667
Да се събудиш в новия ден, особено, ако той е Неделя е безценно!

Добро утро! Hug Hug

Кате, великолепен анализ  Peace - Благодаря!!!  bouquet

Пожелавам ви една вълнуваща неделя, изпълнена с
пъстри възможности и безброй красиви мигове,
споделени с хората, които ви обичат! Heart Eyes Hug

Да пожелаем  на нашите любимци слънчева, шарена и много
забавна ваканция! Да им е много щастливо! Heart Eyes Heart photo Flowers Sunflower

Тук пишат, че и тримата са били на летището! bowuu

Η Bergüzar μας με έναν θαυμαστη της σήμερα στο αεροδρόμιο λένε ότι είναι
 μαζί με τον Halit και τον Ali . 💝💝💝

И неделното кафе с много обич! Heart Eyes Hug

Скрит текст:

Последна редакция: нд, 11 юни 2017, 11:22 от HELEN60

# 668
Добро утро и хубава неделя на всички!

Нашите хора за нула време стегнаха багажа и дим да ги няма.  Laughing Laughing

Дано някой фен ги засече и  разберем  поне къде са.

Благодаря за коментарите!  bouquet

И на мен ми се стори, че излизането на Васили от сериала беше някак безлично, но след това ми мина през ум, че може да е направено умишлено, защото е грък. Няма как да му подарят  точно на него красива смърт. За сметка на това последната сцена със саможертвената "смърт" на Джевдет беше направена много въздействащо.

Не знам дали ще разменят Джевдет за Хамилтън. Това би могло да стане, ако Джеведт влезе в нова роля, ако  вече мине в турския лагер. Но ми се струва, че ще си остане агент при гърците, защото иначе няма как да бъдат интегрирани в историята и другите герои. Центърът на военните действия е Анадола, вътрешността на страната, а не западното крайбрежие, където  живеят нашите герои. Тоест, ако се включи в съпротивата като войник, Джевдет трябва да замине. А нашата история се развива  в Измир. Няма как да се получи. Джевдет може да си остане агент, защото всички присъстващи в залата бяха убити. Тоест никой друг не знае каква е истинската му роля. Може да оцелее след взрива плюс още няколко гръцки войничета. Кой може да каже, че точно той е причинил експлозията. Ще допуснат, че е някой, който е поставил взривното устройство и е напуснал сградата.

Честно ви казвам, Хамилтън няма да го издържа даже една серия повече, изобщо не ми се мисли за цял сезон. Той ми е най-досадният герой. Да ме прощава Окан, но това не  е неговата роля. Може и да не е написана достатъчно добре, но и той нищо не добави към героя.

# 669
Привет на всички! Снощи забравих да благодаря за превода на ЧИ. Благодарности на момичетата! bouquet bouquet Като видях снимката на Берг и се отплеснах. ЧИ ми хареса,интересен стил, красиви картини, ненатрапчива , изразителна игра, но не е филмът, към който бих се върнала още пъти. За да го направя ми е нужно нещо по- плътно и разтърсващо като усещане, по- експресивно.
Добре, че са феновете, за да имаме знак от семейството, но те заслужават пълен релакс!

# 670
Бележка от Месут Яр

С ръка на сърцето можем да кажем, че най-хубавият финал на сезона дойде от сериала "Ти си моята родина". Сякаш беше не просто край на първи сезон, а големият финал на проекта. Да припомня нещо. Предният сезон на сериала "Игра на тронове" завърши, оставяйки впечатление у зрителите, че героят Джон Сноу е умрял, всичко на финала се превърна в прах и пепел. В следващия сезон Джон Сноу възкръсна, но преди това целия свят обсъждаше няколко месеца само този финал.  Същото можем да кажем сега за "Ти си моята родина". Полковник Джевдет / Халит Ергенч/ беше поразен от няколко куршума, след това избухна бомба и реално погледнато би трябвало да е мъртъв. Но зоркият поглед на зрителите улови лика на Джевдет на прекрасните снимки, които бяха показани в края на серията. Въпреки това, цяло лято ще спорим умря ли Джевдет или не. Дори само това е достатъчно финалът на сезон на влезе в телевизионна история като едно от "легендарните сбогувания" с публиката . Браво...

# 671
Благодаря за превода!
С всеки куршум, с който беше улучен Джевдет, си казвах "не може да бъде, няма втори сезон, край, излъгаха ни". Не можех да повярвам, но това беше единствената ми мисъл.

# 672

Ами да, то ако му разгледаш внимателно раните на Джевдет плюс взрива, изключено е да оживее. Макар че  човешкият организъм понякога е способен на чудеса. Има хора, които падат от осмия етаж и оцеляват. На мен нито за миг не ми е минало през ум, че Джевдет наистина ще умре. Ясно е, че ще измислят нещо и ще оцелее. Но май наистина трябваше продуцентите да пуснат специално съобщение, че втори сезон ще има, защото първо, че финалът наистина беше зрелищен и човек лесно може да реши, че това е краят на сериала, а не просто на един сезон, и второ,  убеждавам  се за пореден път, че турските зрители са  като малки деца. Една голяма част наистина повярваха, че край, Джевдет е мъртъв, Халит напуска сериала, е, за какво да гледаме повече. Другата им версия, както писах вече,  беше, че ще се върне в ролята на Мустафа Кемал.  Joy

Вчера видях, че и медиите са подхванали тия глупости, но не си направих труда да преведа статиите.

Последна редакция: нд, 11 юни 2017, 11:36 от varna_2

# 673
Наистина не знам тези хора в какво измерение са, че и Месут Я.
Пълни глупости е статията му, колкото да напише нещо.. Като иска да каже, че ВС му харесва просто да го напише, да напише БРАВО за всичко останало в сериала, но да говори за възкръсването на Джевдет е направо смехотворно.
Направо е наивно да се смята, че Джевдет напуска историята, че той сериалът би трябвало да смени името си, в крайна сметка, така ли ще си отиде един главен герой, чиято главна цел е да върне родината си и съпругата си. Дотук този човек е извървял определен път в тази посока...Предстои продължението на този път, друго не може да бъде. Той не е онзи войник, който се жертва още в първи епизод, нито един от другарите-патриоти, който прегръщайки турското знаме бе разстрелян. Това е главен герой, при това въпреки внушението, което направи Джевдет, че ще жертва живота си залагайки тези бомби, какво? Да не би с тези 7 военни да свършва светът, гръцката армия или командващият състав на Гърция? Те като са решили да правят нападение ще го направят и без Джевдет и тези генерали разни, кой ще ги спре. Няма незаменими хора. Незаменим е Джевдет, защото е главен герой в този сериал и защото на този етап той все още не е изпълнил своята главна цел, а тя е да види родината си свободна и да се върне при семейството си. Дори и да е замислен с трагичен финал за някой от главните герои, няма как да стане още в първи сезон.
Та Месут Я. може да си спести драсканиците за финала и поразения Джевдет. Факт е, че има в тялото си няколко куршума, ама в един турски сериал като няма един Рамбо, супермен и пр., че това няма да е турски сериал, пък и не само турски. Сценаристите ще го излекуват, ще го пратят пак на вазифе. Интригата остава за Азизе, която ще си мисли, че е мъртъв, не за зрителите според мен. Както бях писала в предишен коментар за финала, тръпката при сериалите е, че част от нещата се знаят от публиката, а друга от героите и зрителят се напряга, когато героят върви по някакъв път и прави грешки, без да се отчита, че истината за него е непозната или различна...Смята, че ако е на негово място бързо ще реши проблема. И обратно, когато зрителят си мисли , че даден герой ще постъпи по определен начин, но бъде изненадат от постъпките му или развитието на действието, тогава пак се нерви, гневи, радва или тъгува....Това е гимнастиката, която си правят сценаристите с нас, затова им плащат толкова пари или пък ги свалят от екран, ако нещата зациклят.
Е, ние сме щастливци с проекта на Халит и Берг.
Ето дори някои хора не могат и да си помислят да гледат втори сезон без Халит.  Joy Joy Joy
Накъде без генерал Джевдет?!
Някои дори виждайки снимката от болницата решиха, че е куц  Joy Joy Joy

По-скоро не стана ясно за Тефо и Хамилтън. Реално само Васко е мъртвец.
Другото, което ми е интересно, как ще започнат, действията като продължение на случките от този ден или примерно след две седмици.... Grinning Grinning

# 674
Колкото за идеята Халит да играе в следващ сезон ролята на Ататюрк и да лишат семейството му от него, то тогава аз ще се замисля дали бих гледала сериала. Това ще бъде най-голямата глупост. Генерал Джевдет да се прероди в Ататюрк.
Но снимката от болницата в крайна сметка ще се окаже добра идея за знаците, които дават от екипа за бъдещето на историята, която трябва да продължи.

Общи условия

Активация на акаунт