ДУБАЙ - тема 13

• 137 308
  • 1 018
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте, пътуващите до Дубай с турооператори, моля споделете от кои агенции сте доволни.
Ние бяхме с ЕКЗОТИК ХОЛИДЕЙ,много сме доволни,а наши приятели с Марбро тур-вече 2 пъти Peace
Питам защото ekvator.bg са пуснали много примамваща оферта, но търсейки отзиви р а збирам, че измамените преди години за почивка на Малдивите са били с тази агенция, но под друго име. Вие знаете ли нещо за тези ekvator, част от  Пи  Груп

# 151
И аз продължавам да умувам и така и не съм направила никаква резервация. Гледах предложенията на Екватор.бг. Изгодните предложения са за 7 нощувки, хотелите са в Дейра. Може и да са реални, Дейра и Бур Дубай са все пак най-непрепоръчваните квартали за отсядане. Макар че за 900 лв. на човек сигурно може да се преглътне Bowtie
Гледам и х-л ibis Dubai Al Barsha  през Хермес холидейс. Мнение?
Другото, което ми допана, е това: http://exoticholiday.bg/ekskurzii-dubaj/dubai-abu-dabi-sharzha-i-al-ain Само ме притеснява да не е препускане, от което в крайна сметка нищо не успяваш да видиш...

Тъй де, гледам и мигам. Междувременно чакам да излязат задграничните паспорти.

А задължително ли е да имаш кредитна карта или може и в кеш да се плаща в Дубай? Дебитна върши ли работа?

# 152
може кеш, няма проблем

# 153
И аз продължавам да умувам и така и не съм направила никаква резервация. Гледах предложенията на Екватор.бг. Изгодните предложения са за 7 нощувки, хотелите са в Дейра. Може и да са реални, Дейра и Бур Дубай са все пак най-непрепоръчваните квартали за отсядане. Макар че за 900 лв. на човек сигурно може да се преглътне Bowtie
Другото, което ми допана, е това: http://exoticholiday.bg/ekskurzii-dubaj/dubai-abu-dabi-sharzha-i-al-ain Само ме притеснява да не е препускане, от което в крайна сметка нищо не успяваш да видиш...

А задължително ли е да имаш кредитна карта или може и в кеш да се плаща в Дубай? Дебитна върши ли работа?
А защо тези квартали не се препоръчват, каква е причината? Така по описание звучат добре до спирка на метро, централен и т.н. Притеснява ме миналото на тази агенция и едва ли ще посмея да резервирам

# 154

А защо тези квартали не се препоръчват, каква е причината? Така по описание звучат добре до спирка на метро, централен и т.н. Притеснява ме миналото на тази агенция и едва ли ще посмея да резервирам

# 155
Ако това ще те успокои, намерих абсолютно същите хотели на същите цени през друга агенция - Ориент99. Явно предлагат едни и същи пакети. Аз също съм в чуденка какво да правя. Relaxed
Иначе, в темата се коментира постоянно, че Бур Дубай и Дейра са отдалечени от всички забележителности, от красотата и магията на града, че в тях живеят предимно индийци и пакистанци, че навсякъде там те спират нахални търговци, за да ти предлагат разни ментеливи стоки и т .н. Пак казвам, това чета, защото и аз искам да посетим Дубай тази есен. Ако харесам оферта, разбира се. Sweat Smile

# 156
Дейра и Бур Дубай са ок, ако познаваш града. Дейра е с размерите на половин София. В някои части наистина е повече гето, отколкото Дубай.

# 157
И аз благодаря за насоката, бяхме се засилили за хотел в Дейра, тъй като намерихме доста изгоден. Определено няма да сме там. Даже за тези, които искаме да пътуваме тази есен, смятам, че доста сме закъсняли и през повечето агенции офертите са изпълнени. Аз се разубедих да пътуваме без агенция, за първо ходене е абсурд и само ще пътуваме напразно. Друго си е да те заведат да видиш най-важните места и да се докоснеш до вълшебството с име Дубай.

# 158
За места има още, даже и за септември, но тогава май не се препоръчва заради жегите. Аз много се замислям за хотел Delmon Palas въпреки, че е в Deira. Нищо че не е препоръчван квартал, близко е до метро станция,  повечето места които съм посещавала това е било предимство. Така ли е и в Дубай? Предполагам, че до повечето красоти, забележителности може да се стигне с метрото, така ли е?

# 159
метрото в дубай по скоро е вързано с моловете. зависи какво имаш предвид под забележителности, де.

# 160
метрото в дубай по скоро е вързано с моловете. зависи какво имаш предвид под забележителности, де.
Имайки предвид, че ще сме с агенция тоест ще се движим най-вече организирано, самостоятелно да можем да стигнем до някой плаж, до фонтаните вечер да им се полюбуваме. Ако не с метро то с такси ще се придвижим. Гледаики го на картата Deira не ми изглежда на лошо място, но щом казвате може и така да е. А в този квартал ако искаме да отидем на плаж има ли къде?

# 161
както писах по горе, Дейра е колкото половин София, на картата може да изглежда малко и близо. Плаж - Мамзар бийч е в единия му край, но ако сте в частта около Крийка, може и на плажовете по Джумейра да ходите. Септ обаче е жега и влага. Плажовете са само за смелчаци тогава.

# 162
Аз доколкото разбрах добър вариант за посещение са октомври и ноември. А ако имаш късмета да си там за Нова Година... Е, най-вероятно няма такова удоволствие.

# 163
  • ПЛОВДИВ
Аз се чудя какво можем да правим в последния ден, преди полета за връщане и дали е добра идея тогава да идем до Абу Даби? Дали има с какво да се стигне от Абу Даби направо до летището и проблем ли ще е да си носим багажа с нас? Също дали знаете къде може да си оставим багажа в Дубай и да си го вземем преди да тръгнем за летището, ако се откажем от опцията за Абу Даби?

# 164
Багажа можете да го оставите в някой мол удобен за вас Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт