ДУБАЙ - тема 13

• 137 099
  • 1 018
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Благодаря много за отговора. Само да попитам Grand Excelsior Hotel Al Barsha в по добър район ли е ?
Al Barsha е много добър район за хотел. Някак си се пада по-средата. Хем близо до Emirates Mall, Dubai Mall и Марината. Това за придвижване с метро. Ние основно с него се придвижвахме, но това беше преди няколко години.

# 706
Ivory Grand Hotel Apartments &   - вижте този хотел , Ние там бяхме отседнали . На 5 минути от МОЛ Емирейтс и метро спирка . Безплатен шатъл сутрин от 9,15 до плажа Джумейра и от там към МОЛ Бурж Ксалифа и към Дейра / Вие само до плажа го ползвахме / 4* звезден , на топ място . С такси или метро до където искаш.

# 707
Здравейте, момичета. Предстои ми пътуване до Дубай на 28-07-2018, изчетох последната тема и имам няколко въпроса. Първо да кажа, че ще сме там само за 3 дни , а на мен ми се иска да видя всичко Simple Smile. Полета ни е с WIZZ и кацаме към 8,30 местно време. Според вас  дали ще успеем да стигнем до хотел Атана, да оставим багажа и да идем до МОЛ ДУБАЙ да видим фонтаните и Бурдж Халифа, защото в следващите два дни имаме планувано сафари единия ден и разходка по Марината, което изключва възможността за посещението им. Моля, за съвет как да организирам програма за 3дни, като реално на 3-я ден ние отпътуваме. Имаме резервация за сафари и  круиз по Марината. Искам да посетя фонтаните и Бурдж халифа, както и аквапарка на Атлантис. Това според вас изпълнимо ли е за толкова кратко време? Ще съм благодарна и да кажете за НОЛ картите как точно се зареждат, че не ми стана ясно. Искаме да се придвижваме основно с метро, защото си мисля, че е по-евтино.  Ще съм благодарна за всякакви съвети относно програмата и организацията й.
Последното качване на буржа е към 12 вечерта, даже в събота май до 1.00. Последните фонтани също. Имаше разписание и цени на сайта на мола. Ние ги гледахме за нощно ходене и съм сигурна, защото нащият полет беше за 9.30 вечерта.
Буржът, ако си със запазен час и предплатен въжбще не се чака. Общо 10 мин да съм загубила между таксито и асансьора.
Моят съвет е да ползвате такси. Метрото, първо беше с 10 минутно вървене от мола през някакви тунело- коридори, а после ни излезе май към 8 дирхама на човек до другия мол( Емирейтс), а таксито за същото разстояние- 15 дирхама. Демек, ако сте поне двама- с такси е по- евтино. Там такситата са евтини и не си заслужава да се ползва друго. Един път се излъгах с метрото и съжалих.
Имате достатъчно време, ако полетът е наред и не бавят багажа( моят го чаках 2 часа и самолетът закъсня половин час- нищо, че беще емирейтс, а не нискотарифен).

# 708
Здравейте искам да попитам  защо разстоянието  от летище Al Maktoum International Airport-DWC  до дейра Pearl City Suites ми го дава за 2 часа а до хотел Grand Excelsior Hotel Al Barsha за 2 ч и 45 минути.Дали метрото до дейра е по бързо отколкото до Al Barsha ?
Благодаря

# 709
Здравейте,

Можете ли да предложите място, от което можем да си резервираме сутрешно сафари и екскурзия до джамията в Абу Даби с пик ъп от хотела? Благодаря Simple Smile

# 710
  • На зелено
Ivory Grand Hotel Apartments &   - вижте този хотел , Ние там бяхме отседнали . На 5 минути от МОЛ Емирейтс и метро спирка . Безплатен шатъл сутрин от 9,15 до плажа Джумейра и от там към МОЛ Бурж Ксалифа и към Дейра / Вие само до плажа го ползвахме / 4* звезден , на топ място . С такси или метро до където искаш.

Тези апартаменти и аз мога да ги препоръчам. За по-продължителен престой не е ок еднотипната закуска в хотела и шумът от близките строежи. Но това беше преди 8 месеца, тези неща се променят с дни, така че не знам как е сега.

Допълвам си поста за isccra. Като ориентир прилагам линк https://www.dubai-online.com/transport/metro/dubai-metro-red-line/, където е обяснена и червената линия на метрото, но летището е Dubai Internation Airport. Аз съм ползвала само него и моите коментари са насочени към него.

Последна редакция: вт, 17 юли 2018, 12:38 от Rovaniemi

# 711
Може и да звучи тъпо, НО бихте ли ме ориентирали какви пари са необходими са да се храниш на ден?
И още ако си пазаруваш в супера или ядеш на вън, кое излиза по на оферта?

# 712
Може и да звучи тъпо, НО бихте ли ме ориентирали какви пари са необходими са да се храниш на ден?
И още ако си пазаруваш в супера или ядеш на вън, кое излиза по на оферта?

Моите наблюдения бяха за около 10-20% по-високи цени в супермаркет. Навън е относително понятие - но, да речем във food court на моловете може човек да се храни за около 8-10 евро на ден и от там нагоре граница няма естествено. Естествено не включвам към храненето разни газирани напитки (примерно аз си пия само вода винаги, не обичам разни подсладени работи), кафета, сладоледче и т.н.

# 713
Здравейте, момичета. Предстои ми пътуване до Дубай на 28-07-2018, изчетох последната тема и имам няколко въпроса. Първо да кажа, че ще сме там само за 3 дни , а на мен ми се иска да видя всичко Simple Smile. Полета ни е с WIZZ и кацаме към 8,30 местно време. Според вас  дали ще успеем да стигнем до хотел Атана, да оставим багажа и да идем до МОЛ ДУБАЙ да видим фонтаните и Бурдж Халифа, защото в следващите два дни имаме планувано сафари единия ден и разходка по Марината, което изключва възможността за посещението им. Моля, за съвет как да организирам програма за 3дни, като реално на 3-я ден ние отпътуваме. Имаме резервация за сафари и  круиз по Марината. Искам да посетя фонтаните и Бурдж халифа, както и аквапарка на Атлантис. Това според вас изпълнимо ли е за толкова кратко време? Ще съм благодарна и да кажете за НОЛ картите как точно се зареждат, че не ми стана ясно. Искаме да се придвижваме основно с метро, защото си мисля, че е по-евтино.  Ще съм благодарна за всякакви съвети относно програмата и организацията й.

Избрали сте много приятен хотел, страхотна закуска, чистотата е на ниво и е много близо до метрото (5- 10 мин пеша)
На мен ми се сториха повече, тъй като бях с 30 кг куфар с 3 счупени в самолета колелца Simple Smile С метро ще Ви е по- евтино, но ако вечерта бързо искате да стигнете до хотела е по- добре да използвате такси, иначе от летището ще трябва да се качите на автобус, после на метро и после пеша до хотела (на мен намирането на хотела ми коства около 30 мин) Ако мога да помогна с още нещо- съм насреща Simple Smile

# 714
Здравейте, с мъжа ми мислим да отидем през ноември в дубай, някой резервирал през ноември  почивка в  Дубай да сподели мнение за добра оферта. Ако резервирам билет Pay to change fare  с FLY Dubaj , означава  че мога да пътувам само с ръчен багаж до 7 гк и нямам право на друг,това ли да разбирам?

Последна редакция: чт, 19 юли 2018, 11:58 от tonnia82

# 715
Здравейте!Искам да помоля,който е ползвал валчери за Дубай от сайтовете им за колективно пазалуване,да сподели своя опит.Колко време преди пътуванете ги купувате,как правите резервацията,общо взето всичко,което може да бъде полезно като инфо.Благодаря предварително.

# 716
Здравейте момичета кой квартал бихте ми препоръчали за престой Ал Барша, Бур Дубай или Дейра? Благодаря

# 717
Ал Барша 👍

# 718
Кварталът зависи от това какво искаш да видиш и на кое летище кацаш. Аз лично препоръчвам Дейра и Somewhere Hotel Apartments, тъй като е на 14 дирхама от летището (FlyDubai), на 25 дирхама от Ал Мамзар плаж и парк, спирката на метрото е под прозорците, а на 15-20 крачки пеша са кварталният мол и Day-to-Day (супер евтин магазин за сувенири, фурми и парцалки), както и на гърба на мола е спирката на BigBus Tour. В мола има множество магазини, доста голям food court, огромен Карфур. Е, молът не е лъскав като известните по-в западна посока, но върши работа Wink.

# 719
Ще летим с wizz air и кацаме на Al Maktoum International Airport (DWC) и не знам дали Дейра е много далече

Общи условия

Активация на акаунт