ДУБАЙ - тема 13

• 138 959
  • 1 018
  •   1
Отговори
# 420
  • Добрич
Здравейте, малко извън сезона, но искаме да посетим Дубай към края на май месец, на първо четене не намирам оферти за организрана екскурзия. В краен случай ще си самоорганизираме, въпреки че ще е много по-сложно и скъпо, но ако някой може да сподели нещо за този период на годината ще се радвам:)
Как ще е по-скъпо?! Много по-евтино е. И изобщо няма нищо сложно да си организирате сами. Купувате си изгодни билети, резервирате си хотел онлайн и вече половината неща са готови. Там ще си купите карти за метрото и ще си ги зареждате. Намирате си дестинации в интернет, избирате си и това е. Ако нещо се объркате, можете да питате човека, при когото си зареждате картата. В хотела ни имаше една маса на която бяха наредени 10 вида карти на Дубай с метролиниите. Няма кой да ви разказва и обяснява, но пък можете да отидете където си пожелаете и да стоите колкото си поискате време.
Извинявам се за спама.

Последна редакция: сб, 27 яну 2018, 19:31 от Марма

# 421
Някой пътувал с  Rapsody Travel & Events Bulgaria? Направих резервация с тях за края на март, в понеделник е платя, но все пак да попитам за лични впечатления? Благодаря!

# 422
  • На зелено
Имам един въпрос.На връщане от Занзибар имаме престой от 19 часа в Дубай.Кацаме в 15 часа и на другият ден в 10.30 летим за Бг.
Ще си резервираме някой хотел да пренощуваме и поради малкото време ще прескочим до Бурж Халифа за да го видят децата и фонтаните.Така като гледам картата от летището май има метро което ще ни откара до мола.Някой може ли да ми предложи хотел в тази част между летището и мола за да ни е по близо сутринта до летището.Ние сме спали в Сити макс,но според мен няма смисъл да ходим в него край.Става въпрос за 2 семейства с по 2 деца всяко.
Бях в Премиер Инн Дубай Инт.Еърпорт, той е точно за кратък престой и непретенциозен. Имат безпл.бусче на  определено време от хотела до Терминал 3. Имат такова и до Бурж Халифа, а може и метрото да си ползвате.

# 423
Здравейте! Има ли заминаващи около 23 февруари, които ще отседнат в хотел Ibis One Central 3* ? Ще пътувам с приятелка и бихме искали да се организираме повече хора за сафари и други мероприятия Simple Smile

# 424
И още... колко часа е полетът? ММ сега мрънка, че с Wizz е доста тясно /той е едър/ и как щял да се схване при 5-часов полет /а аз подозирам, че и повече/?
Хотелът е Ibis Al Barsha. Много умувах и се спрях на първо организирано пътуване. Ще ми е по-спокойно, въпреки че отдавна следя темата /още през есента искахме да отидем, но определени причини ни попречиха тогава/.

# 425
И още... колко часа е полетът? ММ сега мрънка, че с Wizz е доста тясно /той е едър/ и как щял да се схване при 5-часов полет /а аз подозирам, че и повече/?
Хотелът е Ibis Al Barsha. Много умувах и се спрях на първо организирано пътуване. Ще ми е по-спокойно, въпреки че отдавна следя темата /още през есента искахме да отидем, но определени причини ни попречиха тогава/.

на отиване при нас беше 4.20 часа на връщане към 5 и нещо.

# 426
Да, 5 часа е полета. Аз бях с Флай дубай и се прецаках - билетите са 3 пъти по- скъпи, а мястото в самолета е почти като wizzair. Но се издържа, 5 часа не е толкова много.

# 427
Благодаря ви! Ще му се наложи да го преглътне Stuck Out Tongue
Още един глупав въпрос - За 5 дни, 4 нощувки, дали по един ръчен багаж - 55 x 40 x 23 см - ще ни устрои? Още нямам идея какво точно ще носим, но утре ще плащам и се чудя дали да доплатим за чекиран багаж...

# 428
Мисля, че да. Все пак там е лято и дрехите са мнооого по-компактни.

# 429
  • Добрич
Ще ви стигне. Ние бяхме с по една раница и ни останаха неносени дрехи. Свивайте ги на руло, събират се повече неща.

# 430
Гледам хотел AL SARAB, който е в Дейра, но до него е метро станция AL Rigga, ползвайки нея ще можем ли лесно да се придвижваме до централната част, до фонтаните ? Попадна ми оферта с нощувки в Дубай и още две в Аби Даби в хотел Grand Continental Flamingo някой да е отсядал там? Намира се близо да плаж, но още не съм разучавала какъв е точно този плаж

# 431
Имам един въпрос.На връщане от Занзибар имаме престой от 19 часа в Дубай.Кацаме в 15 часа и на другият ден в 10.30 летим за Бг.
Ще си резервираме някой хотел да пренощуваме и поради малкото време ще прескочим до Бурж Халифа за да го видят децата и фонтаните.Така като гледам картата от летището май има метро което ще ни откара до мола.Някой може ли да ми предложи хотел в тази част между летището и мола за да ни е по близо сутринта до летището.Ние сме спали в Сити макс,но според мен няма смисъл да ходим в него край.Става въпрос за 2 семейства с по 2 деца всяко.
Бях в Премиер Инн Дубай Инт.Еърпорт, той е точно за кратък престой и непретенциозен. Имат безпл.бусче на  определено време от хотела до Терминал 3. Имат такова и до Бурж Халифа, а може и метрото да си ползвате.

Благодаря ти за информацията,мисля че тук ще ни е по удобно сутринта ,но сега видях че ние кацаме на терминал 2 а на картата нещо не го виждам къде се намира за да преценя като кацнем как ще се придвижим до хотела.Виждам че хотела е на 300 метра от спирката на терминал 3 ,но може ли да се стигне пеш до нея сякаш има някаква главна улица.А разписанието на техния бус до Дубай мол не ни се връзва и трябва да стигнем с метрото до мола.

Последна редакция: пн, 29 яну 2018, 09:09 от pipi_rz

# 432
Благодаря ви! Ще му се наложи да го преглътне Stuck Out Tongue
Още един глупав въпрос - За 5 дни, 4 нощувки, дали по един ръчен багаж - 55 x 40 x 23 см - ще ни устрои? Още нямам идея какво точно ще носим, но утре ще плащам и се чудя дали да доплатим за чекиран багаж...

Ще ви стигне най вероятно,но за връщане не е сигурно.На нас все не ни стига Satisfied

# 433
  • София
Момичета, ние летим на 26 февруари, да попитам какви дрехи да предвидим, летни или пролетни? Благодаря!

# 434
  • На зелено
Скрит текст:
Бях в Премиер Инн Дубай Инт.Еърпорт, той е точно за кратък престой и непретенциозен. Имат безпл.бусче на  определено време от хотела до Терминал 3. Имат такова и до Бурж Халифа, а може и метрото да си ползвате.

Благодаря ти за информацията,мисля че тук ще ни е по удобно сутринта ,но сега видях че ние кацаме на терминал 2 а на картата нещо не го виждам къде се намира за да преценя като кацнем как ще се придвижим до хотела.Виждам че хотела е на 300 метра от спирката на терминал 3 ,но може ли да се стигне пеш до нея сякаш има някаква главна улица.А разписанието на техния бус до Дубай мол не ни се връзва и трябва да стигнем с метрото до мола.
[/quote]

Да, за сутринта беше супер. Полетът беше много ранен и именно с тази цел взех този хотел за предната нощувка.
За съжаление няма никакъв пряк път или мостче. Пада се от др.страна на летището, но трябва да се използва транспорт. Такси също е вариант, но пак си заплащате първоначална такса - летище. И след две/три минути сте там. Имаше и още един хотел, който е по-голям и по-близо, но се сещам за името. Потърсете в букинг чрез локация и ще излезнат.

Общи условия

Активация на акаунт