С какво ви дразнят свекървите- 82

• 72 029
  • 802
  •   1
Отговори
# 285
Ох, тези разкази за неща отпреди 100 години са толкова досадни и уморителни. А може и силно натоварващи понякога, ако споделят стари обиди и неправди (без значение истински или само в техните очи). Въпреки че идва момент, когато съжаляваш, че не си слушал внимателно.
Не съм съгласна, че виждане с родителите на няколко месеца е нормално, освен ако не са на 200-400 км разстояние. Но да живеете в едно и също населено място и се виждате 3 пъти в годината ми е доста студено.

# 286
  • при късмета
Това е задължение само на първите деца ли?

# 287
  • София
Не, имах предвид, че ако ти си на 35 и те е родила на 25, майка ти е на 60.
Но аз съм на 46 и майка ми ме е родила на 34, защото съм второ дете. Едно време не са чакали до 35 за първо дете, освен ако няма здравословен проблем.
А разликата между 60 и 80 е...доста

# 288
Не, имах предвид, че ако ти си на 35 и те е родила на 25, майка ти е на 60.
Но аз съм на 46 и майка ми ме е родила на 34, защото съм второ дете. Едно време не са чакали до 35 за първо дете, освен ако няма здравословен проблем.
А разликата между 60 и 80 е...доста

Било е така много години, но децата порастват, задомяват се ,имат свои деца, домове и работа и времето с родителите реципрочно намалява до няколко пъти годишно. Нормално е това. Другото за мен не е нормално с виждането всеки ден и живеенето в един двор.

Последна редакция: вт, 23 май 2017, 22:35 от Анонимен

# 289
Ако живеете в различни държави, нормално е да.се.виждате няколко пъти годишно.

Обаче в един град, това говори за оста студени отношения, или неразбирателство с партньорите на децата, иначе не си го обяснявам. Или пък и преди това не са си били близки...
Не знам, около мен хората говорят с родителите си ако не всеки ден , поне през ден. То все нещо има, за което е необходимо  да се чуете.

Последна редакция: вт, 23 май 2017, 19:29 от Iris04

# 290
Ако живеете в различни държави, нормално е да.се.виждате няколко пъти годишно.

Обаче в един град, това говори за оста студени отношения, или неразбирателство с партньорите на децата, иначе не си го обяснявам. Или пък и преди това не са си били близки...
Не знам, около мен хората говорят с родителите си ако не всеки ден , поне през ден.

Това, което е нормално за едни, не е нормално за други. Stop

# 291
Така е, знам. Няма правила или график. Казвам как е обичайно около мен. Не се чуват и виждат тия, дето са нещо скарани, или не са си близки, има и такива.

# 292
  • София

Било е така много години, но децата порастват, задомяват се ,имат свои деца, домове и работа и времето с родителите реципрочно намалява до няколко пъти годишно. Нормално е това. Другото за мен не е нормално с виждането всеки ден и живеенето в един двор.

Права си и не си.
Да имаш две къщи в един двор- голяма и малка.
Които устройват идеално младите и старите, и да бягаш в някакъв блок, във вход с 20 апартамента и непознати хора, не го разбирам!
Или да продадеш голямата, да се овъртиш и в борчове, само и само да си купиш някъде друга, в името на оградата между нея и тази- на някакви непознати.

Това, при положение че се разбирате, нямате никакви напрежения с родителите? newsm78

# 293

Права си и не си.
Да имаш две къщи в един двор- голяма и малка.
Които устройват идеално младите и старите, и да бягаш в някакъв блок, във вход с 20 апартамента и непознати хора, не го разбирам!
Или да продадеш голямата, да се овъртиш и в борчове, само и само да си купиш някъде друга, в името на оградата между нея и тази- на някакви непознати.

Това, при положение че се разбирате, нямате никакви напрежения с родителите? newsm78
За да си запазят добрите отношения доста хора ще предпочетат блок с анонимни съседи. Аз си искам спокойствието и много ще ме натоварва това постоянно следене, а старите следят по принцип от любопитство и скука. Peace

# 294
Ами, да, Абсурт. Младото семейство трябва да има възможност само да изгради бита си, и двамата предишни "мамини" да се научат и да си влязат в ролята на семейни възрастни, с всичките му специфики, трудности и съзряване. Иначе е твърде лесно да притича я едната майка, я другата, къде с тенджера за обяд, къде с тава за вечеря, къде критично да поотупа възглавниците на дивана, къде деликатно да посъветва чадото, което всеки ден й е пред очите, да си стегне партньора, че де го дават така.  Laughing  А ако двамата се оправят сам-самички в един "враждебен"  Mr. Green свят, да видиш как хубаво ще се напаснат и стиковат от само себе си и как добре ще се разберат кой какво прави (или по съвсем натурален начин да видят, че не могат да се напаснат  Laughing) и какви отговорности имат. И не говоря за битовизмите, макар че с тях най-лесно се илюстрира, а за вътрешното усещане кой си, къде си, кое е твоя отговорност, къде свършва семейната единица "мама, татко и аз" и къде почва единицата "аз и партньора".

Изобщо, и при най-осъзнати хора, изкушението за намеса "за доброто на детето" е твърде голямо, когато живеят на метър разстояние, а дори ако, по някакво невероятно изключение, нито един родителски чифт не се меси, пак за семейното "дете" е по-лесно да се осъзнае като истински семейно, когато физически новото му семейство не е залепено за старото.

Тъй, че, Абсурт, за доброто на всички - новобрачните самички в началото, да се научат, пък после, като се изградят като семейство, ако всички все още искат, да заживяват тъст-тъща, свекър-свекърва и младите в един двор с три къщи и да си добросъседстват happily ever after.

Последна редакция: ср, 24 май 2017, 17:34 от Априлска вълшебница

# 295
  • София

За да си запазят добрите отношения доста хора ще предпочетат блок с анонимни съседи. Аз си искам спокойствието и много ще ме натоварва това постоянно следене, а старите следят по принцип от любопитство и скука. Peace

Явно, не си живяла в блок, затова си мислиш, че там всички са млади, интелигентни и слушащи Вивалди със слушалки, че да не смущават съседите. Mr. Green

# 296
Цялата ми рода от едната страна е в една къща с изключение на едно семейство, което е чааааак на километър и половина.
Позитивните страни са ясни - децата се гледат в пъти по-лесно, когато имаш два комплекта родители на разположение, че и снаха ти, която има дете на твоята възраст, може да ги поеме и двете, и т.н., и т.н.
Обаче: филм си е. И клюки. И проблеми по-трудно се решават, щото на непознат ще скръцнеш със зъби, че и на адвокат ще се обадиш, обаче ако собствената ти сестра те наводнява отгоре, трудно ще стане.
Всеки път като отида, задължително чувам поне по 2 версии на всеки конфликт.

В момента съм много далече от родителите си и се виждаме два-три пъти годишно и са ми много скъпи на сърцето и генерално обичам да прекарвам време с тях, много са печени, точни, интересни като хора. Родителите на половинката - същата работа, но са ни по-наблизо. Обаче рационално знам, че заживеем ли заедно, ще спрем да мелим брашно така добре. Затова всеки по къщите и като се видим, успяваме да оценим и да се насладим истински на времето заедно Simple Smile

# 297
  • София
Ами, да, Абсурт. Младото семейство трябва да има възможност само да изгради бита си, и двамата предишни "мамини" да се научат и да си влязат в ролята на семейни възрастни, с всичките му специфики, трудности и съзряване. Иначе е твърде лесно да притича я едната майка, я другата, къде с тенджера за обяд, къде с тава за вечеря, къде критично да поотупа възглавниците на дивана, къде деликатно да посъветва чадото, което всеки ден й е пред очите, да си стегне партньора, че де го дават така.  Laughing  А ако двамата се оправят сам-самички в един "враждебен"  Mr. Green свят, да видиш как хубаво ще се напаснат и стиковат от само себе си и как добре ще се разберат кой какво прави (или по съвсем натурален начин да видят, че не могат да се напаснат  Laughing) и какви отговорности имат. И не говоря за битовизмите, макар че с тях най-лесно се илюстрира, а за вътрешното усещане кой си, къде си, кое е твоя отговорност, къде свършва семейната единица "мама, татко и аз" и къде почва единицата "аз и партньора".

Изобщо, и при най-осъзнати хора, изкушението за намеса "за доброто на детето" е твърде голямо, когато живеят на метър разстояние, а дори ако, по някакво невероятно изключение, нито един родителски чифт не се меси, пак за семейното "дете" е по-лесно да се осъзнае като истински семейно, когато физически новото му семейство не е залепено за старото.

Тъй, че, Абсурт, за доброто на всички - новобрачните сами през девет земи в десета през първите три години, да си трошат самички главите  Mr. Green, пък после, като се изградят като семейство, ако всички все още искат, да заживяват тъст-тъща, свекър-свекърва и младите в един двор с три къщи и да си добросъседстват happily ever after.

Много несъстоятелни доводи на фона на факта, че за да контактуваш очи в очи на днешно време, има куп начини без да си покажеш носа навън.

Бъркането в семейството на младите и носенето на манджи става дори и да са на двата края на света, стига мерак да има.
Дъщеря ми живееше в блока срещу нас- делеше ни предблоковата уличка и имахме пряка видимост от прозорците, но през ум не ми е минавало да притичвам с тенджери, нито да вися у тях, че да ѝ наблюдавам семейните отношения.

Мисълта ми е, че който не е читав, ако ще в друга държава да са децата му, ще намери начин да им се набърка в живота.

# 298
Хихи, имаше тук във форума една майка, пренесла пълнен никулденски шаран със самолета в чужбина. Дъщерята го разказваше. През смях! Щото нейната майка, нали Wink

# 299
Е, ти нали питаше за семейства с разбирателства и без напрежения, аз за такива съм ти отговорила.

Контролиращите, които наричаш "нечитави", няма какво да ги коментираме, там е ясно.

А на теб може да не ти е минавало през ума да наблюдаваш семейните отношения на дъщеря си под лупа, ама аз съм чела в тази тема как иначе интелигентни съфорумки са писали "ама как няма да се обадя, ако нещо ми се струва ненаред, че нали ми е дете" - и ставаше въпрос за битови дреболии, не за неща от порядъка на домашно насилие, да речем.  Laughing

И съвсем встрани, но на практика офлайн скачане с "ама как така не искате да живеете до нас" съм срещала само у хора, които активно се месят. Но тук не пречи да теоретизираме за хипотетични тъщи и свекърви, които усилено настояват и заплашват да се обидят, ако младите не живеят на заделения им етаж, ама иначе не са нито месещи се, нито контролиращи натури.  hahaha

Последна редакция: вт, 23 май 2017, 20:28 от Априлска вълшебница

Общи условия

Активация на акаунт