С какво ви дразнят свекървите- 82

• 71 216
  • 802
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Доста народ обсъждаше надълго и широко как не би търпяла свеки като КАГ, а когато тя реагира - колко сме обидени
Няма как да очаква друго, защото тя самата започна с обида.
Това не е истина.
Доста преди поста за "дребните душици" се напомни тя как живеела в един двор и многократно се натърти, подчерта, болдва и какво ли още не, че вие такава свекърва няма да търпите. Поне това съм прочела, нищо че не съм тук от години.

КАГ е не по-остра от теб и още няколко души, а "острите" снахи стават "остри" свекърви.

Това не е вярно. Върнах се да чета от 15-та стр.,  коментарът за ситуацията при КАГ е този:
Не помня дали съм го казвала, но със сигурност съм си го мислила  Laughing , че, изключая живеенето в общ двор, за мен КАГ би била перфектната свекърва и бихме се разбирали отлично. Обаче, момичета, не губете от поглед мисълта, че когато четете чужди истории, несъзнателно се идентифицирате с противоположната страна, а тя може да няма нищо общо с вашия мироглед, разбирания и личност, т.е. - да си е истинска гад злобна, от която офлайн и вие бихте бягали.  Laughing Истината е, че има всякакви снахи и свекърви, и макар истински патологичните случаи да са малък процент, със сигурност процентът злобни/недобронамерени/простовати/първосигнални жени е достатъчно висок и от двете страни, за да има толкова много конфликтни истории.
Не виждам абсолютно нищо обидно в този коментар, даже напротив, нито в последвалите след него, които бяха принципни за живота по този начин. Реакцията срещу нея беше след "дребната ѝ душица".

Скрит текст:
Мен лично ми е през оная работа колко пъти на ден досажда на синовете си, волно или неволно.
Просто и елементарно обяснено:нейният начин на живот не й дава право да обижда хората, живеещи и мислещи различно.
Или, още по-просто и елементарно:
колкото тя е досадна, нахална и прилепчива, защото всеки ден очаква внимание/чуване с децата си, толкова аз съм дребна душица, защото се чувам/виждам със сина си веднъж месечно.

На мен ми е абсолютно непонятно, необяснимо, досадно и т.н. за какво е толкова възможно да си говориш с някого всеки божи ден или да даваш отчет с кого си се видял/скарал или в колко магазина си бил,  но не тръгнах да набивам канчето на никого (с ирония или без), споделил, че се чува всеки ден с майка си, нали?

Това не се нарича "набиване на канчето", а "друга гледна точка".
Скрит текст:
Моята Гледна Точка е като твоята Гледна Точка. Важно е да уточня, че това го казвам без никаква ирония, да не се обърка някой.
Да наречеш инакомислещия "дребна душица" си е точно набиване на канчето....    Laughing

Аз съм съгласна, но в темата свекървите са добронамерени и не набиват канчетата, а само показват друга гледна точка; те не обиждат, само са иронични...  Flutter

Последна редакция: чт, 25 май 2017, 17:51 от milenaka

# 421
Я малко хронология. След поста на КАГ Кали написа:
КАГ, това, което пишеш, няма нищо общо с разискваната тема. И комшийката бих закарала в дъжда до гробищата...
На което последва това, на което реагираха повечето:
Има , Кали, има общо.
Жал ми е за родителите, за свекърите , на  чийто деца им се свидят  и минутките за едно обаждане по телефона. Всъщност ми е жал и за самите тях, заради  бедните им жалки душички. Не им пожелавам техните  деца да имат същите разбирания като техните.

Всъщност, ако ще си говорим за припознаване, май КАГ се разпозна в нещо и реагира.

# 422
Нарочили сте я КАГ, защото е свекърва. И е направила основната грешка да осигури жилище на сина и снахата. В своя двор. Никой не ги спира да изчезнат, но явно така им харесва.
Аз самата също ще бъда свекърва, така че съм по-скоро в нейния отбор. И аз съм осигурила жилище на сина ми, но вместо да го осигуря в наследения от баща ми апартамент в Лозенец, който се състоеше от два съседни апартамента, съединени с допълнително избита врата, продадох този апартамент, поделих парите с майка ми и купих за сина ми друг в различен от моя квартал. Многократно беше повторено, че няма пробем, че на семейството на КАГ им харесва да живеят по този начин. Какъв е проблемът, ако друг не го харесва за себе си?

# 423
  • София
Достатъчно би било да не го оплюва с неумели опити за сарказъм и манипулативно изкривяване думите на потребителите, с които е на различно мнение.

Защото никой друг не го прави.
Нарочили сте я КАГ, защото е свекърва. И е направила основната грешка да осигури жилище на сина и снахата. В своя двор. Никой не ги спира да изчезнат, но явно така им харесва.
Колкото ма-ко е нарочена, защото е снаха.

Еднакво неверни твърдения. Разбирам КАГ да се самозаблуждава по този начин, но точно ти...

# 424
Ц, пробвайте с версията на самата КАГ - че завиждаме на снаха й, задето й е осигурено жилище и й гледат децата. hahaha

# 425
  • при късмета
Скрит текст:
Доста народ обсъждаше надълго и широко как не би търпяла свеки като КАГ, а когато тя реагира - колко сме обидени
Няма как да очаква друго, защото тя самата започна с обида.
Това не е истина.
Доста преди поста за "дребните душици" се напомни тя как живеела в един двор и многократно се натърти, подчерта, болдва и какво ли още не, че вие такава свекърва няма да търпите. Поне това съм прочела, нищо че не съм тук от години.

КАГ е не по-остра от теб и още няколко души, а "острите" снахи стават "остри" свекърви.
Не, не беше преди репликата за дребните душици, даже са повторили хронолгията, прочети пак. на този пост се реагира, а не на този с отчета кой къде я закарал.
Многократно се е коментирало тук живеенето заедно, на разстояние и на голямо разстояние, та това, че са в един двор не е ново. А тези, които не го приемат, до една казват, че не го приемат за себе си и не твърдят, че КАГ е в грешен вариант. Даже аз казах, че няма нищо лошо в намина по който те съжителстват. А КАГ прави именно това, оплюва, добре де, иронизира, различния от нейния модел.   Това как не ти прави впечатление?  
Достатъчно би било да не го оплюва с неумели опити за сарказъм и манипулативно изкривяване думите на потребителите, с които е на различно мнение.

Защото никой друг не го прави.
Самата КАГ е казвала, че би ѝ било обидно, ако синовете ѝ заживеят другаде. Така, че точно при тях май не е съвсем никой да не ги спира. Да дойде и тя да каже как ще се чувства, ако те изчезнат.
Което за нейния случай и наскоро преживените загуби си е напълно резонно, макар още преди това да го е казвала

Уиш, точно в осъждането на различното от твоето става дума

# 426
Гугъл, аз те бия по точки Simple Smile. "Изоставих" майка си с алцхаймер. Сигурно ще ме обвинят много хора, но бяхме вложили много, преди да се разболее. Не бях физически до нея и още си нося последствията, но и дори да бях останала в БГ, нямаше да имам възможност да полагам грижи. Поне успях, да и осигуря 24/7 гледане.

Бих искала да беше по-близо до мен, но...
Hug

Никой не е бил на твое място да знае как си се чувствала с твоя избор, за да ти вменява вина.
Не е лесно.

Аз бих се радвала на свекърва като Краси - нейното мислене позволява поддържането на добри отношения, културни, без сплетни без да бъде изискващо и очакващо някакво по-демонстративно поведение. С такъв човек не се страхуваш, че може да сбъркаш, да изтърсиш нещо, на което ще се обиди с години, не се притесняваш, че може изведнъж да се окаже на вратата ти без предупреждение, докато ти си някъде другаде или си болна, или си под душа. Няма да седне да те инспектира как готвиш на синчето, как си гледаш детето. Само добри разговори на кафе от време на време и някой и друг телефонен разговор. Нещо повече: Супер спокойно и леко е да си дете на такъв родител - за когото не е нужно да се притесняваш, че във всяка секунда гасне до телефона и страда, а знаеш, че е добре. Не се налага да се чувстваш виновен за всеки дребен пропуск.

# 427
Не  съм адвокат на КАГ,но точно този ден е била годишнина на съпруга и ,нормално да е разстроена в повече и  по-рязка.Всички имаме  трудни моменти.

# 428
Не  съм адвокат на КАГ,но точно този ден е била годишнина на съпруга и ,нормално да е разстроена в повече и  по-рязка.Всички имаме  трудни моменти.
Искрено ѝ съчувствам за загубата. Дано има сили да продължи. Но тонът и квалификациите са от доста по-рано. Поне месеци.

# 429
Не съм и очаквала да се  разбере  иронията ми, Аз не мога да нарека по друг начин хора,  които смятат родителите си за досадни и им е много изнервящо да им се обадят. Какво остава пък и да се ангажират с тях. То ще е направо бреме.
Могат да си ме опровергават , колкото си искат.

КАГ, на мен лично ми беше симпатична.
Самата КАГ е казвала, че би ѝ било обидно, ако синовете ѝ заживеят другаде и то неведнъж.

Убедена съм, че снаха й не примира от удоволствие с това съжителство и с това положение и се възползва от него доколкото може, но ако имаше истински и реален вариант да живеят някъде другаде (далече от свекър и свекърва) съм убедена, че нямаше да е там отдавна.  Peace

Съжалявам за реакцията си към нея в такъв ден! Не знаех!  Peace

Последна редакция: пт, 26 май 2017, 00:32 от Анонимен

# 430
Приказката «едно си знае, едно си бае» май все още е актуална.
Потребителката КАГ така си разбира живота, така го споделя във форума.
А относно сарказма - такива майсторици има, владеещи това изкуство, че просто стоиш и кимаш напоително как те умножават по нула. Thinking Stop Че и още искаш. bouquet

# 431
Толкова пък много ли се припознаха в тези "дребни душици".
Сега не мога да погледна поста на КАГ, но доколкото си спомням той е нещо като обобщение на много постове на снахи от темата, за които обаждането, карането с кола на свекървата и т.н, и т. н., и т.н. да не продължавам, е голям и световен проблем. А "душиците" мисля, че са пък точно по повод свиденето да отделиш 5 минути да се обадиш, не съм сигурна, нещо такова ми се върти в главата. При положение, че повечето от снахите в темата живеят както намерят за добре (по техните разкази), не мога да разбера що се обиждат, поименни обиди няма. Аз лично не се чувствам обидена.

# 432
Колкото ма-ко е нарочена, защото е снаха.

Ма-ко не е снаха, а голяма бяла птица.

# 433
  • Най-красивата страна
Това,че КАГ е осигурила отделна къща на сина си и снахата хич не е малко.
Нищо,че са в един двор.Те са две отделни домакинства.
Много по-лесно е да започнеш семейния си живот в свое жилище,отколкото да теглиш кредит и 30години да го изплащаш.
Помощ за гледането на детето също е екстра.

# 434
  • при късмета
Толкова пък много ли се припознаха в тези "дребни душици".
Сега не мога да погледна поста на КАГ, но доколкото си спомням той е нещо като обобщение на много постове на снахи от темата, за които обаждането, карането с кола на свекървата и т.н, и т. н., и т.н. да не продължавам, е голям и световен проблем. А "душиците" мисля, че са пък точно по повод свиденето да отделиш 5 минути да се обадиш, не съм сигурна, нещо такова ми се върти в главата. При положение, че повечето от снахите в темата живеят както намерят за добре (по техните разкази), не мога да разбера що се обиждат, поименни обиди няма. Аз лично не се чувствам обидена.

Ето ти поста

Има , Кали, има общо.
Жал ми е за родителите, за свекърите , на  чийто деца им се свидят  и минутките за едно обаждане по телефона. Всъщност ми е жал и за самите тях, заради  бедните им жалки душички. Не им пожелавам техните  деца да имат същите разбирания като техните.

Ни повече, ни по-малко.

Как пък не допусна, че нямат възможност, а констатира, че задължително им се свиди да се обадят, че да направи това велико заключение?

Общи условия

Активация на акаунт