С какво ви дразнят свекървите- 82

• 71 223
  • 802
  •   1
Отговори
# 465
За пореден път се убеждавам, че тук зад всяко защитавано мнение, седи чисто и просто личен опит, който пречи на повечето хора дори да допуснат, че има и друга вероятност. Това е причината някой да не може да разбере как младо семейство и родители могат да живеят сравнително близо, без това да пречи на едните или другите, както и много други ситуации. Синът и снахата на КАГ може да нямат друго решение на жилищния си въпрос, защото може да нямат жилищен въпрос.
За всяко нещо си има правило, но и от всяко правило има изключения.
Аз честно много се чудя защо КАГ споделя личния си живот със непознати, да го подлагат на анализ. И не само тя, ами и всички други, които пишат тук.
От известно време чета понякога, случва се мъжът ми да ме пита какво съм се зачела толкоз и да му спомена за някоя история. Последното което ми каза - аз оная работа ще си покажа на центъра, душата на непознати, не. Та и аз като него  Mr. Green

# 466
  • при късмета
Напротив, много добре разбираме гледната точка на КАГ, че даже и повечето, които сами не биха избрали точно този начин и модел е съгласна, че на тях им е добре. (Според КАГ, иначе, ако чуем и на снахата гл. точка има теоретична вероятност, това да е само на КАГ мнение).
Тя е тази, която категорично осъжда чуждия за нея опит

# 467
Това е причината някой да не може да разбере как младо семейство и родители могат да живеят сравнително близо, без това да пречи на едните или другите, както и много други ситуации. Синът и снахата на КАГ може да нямат друго решение на жилищния си въпрос, защото може да нямат жилищен въпрос.

Именно - има го момента, за който някой писа по-горе, че ако човек е израснал в такъв модел и такъв тип населено място, го приема по различен начин от такъв, израснал в друг. Уточнявам, че не влагам негативна конотация. Така че на децата и снахата на КАГ най-вероятно не им прави впечатление този начин на живот и извличат позитивите, които също ги има.
Колкото до споделянето, и аз почвам да се чудя. Ако всичко е перфектно и няма проблеми, какъв е тази стремеж да си навираш модела в очите на другите? Желание да потвърдим, че наистина е перфектно или натриване на носовете на не толкова перфектните? Че чак да бъдат опеделяни като жалки?  newsm78

# 468
А, не и не! Аз от болести се ужасявам. Никога няма да се правя на болна, за да ми обръщат внимание. Виж да рева, да ритам с крака, да се тръшкам, някой ден като стана на 100 години, може и да го направя.

Моите, вместо да си купят жилище на друго място, решиха да си стоят тук  и да си направят вила на едно много хубаво място.
А за карането до някъде с колите им, са си виновни единствено и само  те. Имам книжка, ама след един удар в съседната ограда, ми забраниха да карам. Сега си теглят последствията. Само че аз искам да сваля 10 кг  и предпочитам да ходя пеша или да карам колело.  Все пак при лошо време  понякога се налага да ме закарат  донякъде.
Скрит текст:
Особено до едно място, на което на никоя от тук пишещите не пожелавам да ходи и то с децата си.

Бързо влакче, мъжът ти е много прав. И аз понякога си се чудя на акъла защо ми е  да се правя на  Дон Кихот, вярващ в добрината и човечността. Но все повече се убеждавам, че тези  качества вече не са модерни.
 Поздрави го от мен!

Отивам да почета и да спя. Лека нощ!

# 469
Ами според мен КАГ не си навира модела. Просто като се получи дискусия използва личните примери, за да развие тезата си.
Още не го е овладяла похвата на повечето от форума, да изрази мнение в трето лице за собствените си преживявания Laughing

# 470
О, не, никак.
Това болднатото е пример за толерантност и никак я няма нотката "Моят начин е най-хубав пък".
Цитат
Боряна, грешиш. Годишнината беше онзи ден, а не вчера. Грешиш и , че това е причината.  По всяко време  бих опонирала на всеки, който смята родителите си за досадни и нямат време или търпение за 1 минута обаждане. Не мога да харесам такива хора, както никак, ама никак не харесвам свекърви като тази  на Джули. За мен те са обратният еквивалент на незаинтересованост към собствените им  деца и внучета. 
За пореден път обяснявам, че моите синове и снаха  имат много хубава и доходна работа   в родния си град.  Те самите решиха да се установят тук. Освен това , градът  е  добре в икономически план, близо до 2 областни града и е на час  и малко път до столицата.
За по-малкия лично аз настоявах да остане  в София, защото може да работи във всяка ТВ, Има такава специалност. Но той сега учи друга, за да си запази сегашната длъжност тук. Просто повече му харесва. Той казваше, че тук му е топло в онзи другия смисъл. Големият има длъжност, която позволява висок стандарт и командировки  в много държави. Това на друго място трябваше да минат години и да стане поне на 50, за да го постигне.
Това за тези, които смятат, че аз ги спирам. Никога не бих го направила, а ако те не искат , аз как бих могла да ги спра. В това отношение съм късметлийка -децата ми да останат   не само в България, а в родния си град и роден дом.
Моята теза в темата през годините е, че родители и пораснали деца могат да живеят в добри взаимоотношения и взаимна помощ.
Пак за протокола, до момента моите ангажименти към тях са 90 %. Аз съм тази, която е на линия по всяко време, защото са наистина много заети.  Техните към мен са другите 10. Абсолютно  финансово независима съм от тях и съм горда с това, че мога да им помагам, без да ги задължавам.

# 471
Е ти пък сега  Simple Smile Казала е, че не харесва нещо.
Не е ли същото във всеки втори пост /минимум/ в темата, където  има същата нотка, но както казах вече в трето лице и това е единствената разлика Laughing

# 472
  • при късмета
Ами според мен КАГ не си навира модела. Просто като се получи дискусия използва личните примери, за да развие тезата си.
Още не го е овладяла похвата на повечето от форума, да изрази мнение в трето лице за собствените си преживявания Laughing
Аз не я упрекнах, че навира собствения си модел. Но на фона на призивите ѝ за човечност и приемане, тя категорично не приема различния модел. Всеки ще види противоречието.

Както се вижда и от последния ѝ пост, "доброто" е само и единствено нейното, нищо друго и тя е последна останала да го защитава. Същински Дон Кихот

# 473
А ти от какъв личен опит направи заключението?
Най-обичам някой нищо да не казва за себе си, а само да адвокатства и подклажда отстрани кой какъв бил..

Именно затова и трия постовете където казвам лични неща за да не стоят на показ за такива клюкари, които само четат, нищо не казват и всичко за всеки знаят и коментират я с мъжа, я със съседката, я с колежката и т.н. Умишлено съм рязка!

# 474

ма ко, Ама другите правят същото, ако се замислиш. И то е нормално.
Когато има теза и антитеза, човек обикновенно избира едната страна, където според него е "доброто", защитавайки определен модел.

ПП
Barefoot Kontesa, Направих заключението на база на прочетеното във форума, както го правиш и ти.
Между другото спокойно, на мъжът ми изобщо не му е интересно. Както и на мен доста от историите, по-интересни са ми реакциите на останалите

Хайде и аз съм лека нощ Simple Smile

Последна редакция: пт, 26 май 2017, 00:07 от Анонимен

# 475
  • Бургас
Проблем е и когато за помощта, която оказваш, натякваш фино или не чак толкова.

Ами, фино..... Беше фина в началото, докато изгради образа на добрата женица. Вече й е трудно да се сдържа и прикрива и пуска жлъчни....пардон, саркастични коментари. Може и да си мисли, че все още успява елегантно да хапе, но не й се получава, както е видно от коментарите. Има нещо неискрено в тази жена, която постоянно се опитва да ни убеди колко е бяла и добра, как всичко й е наред в отношенията и изобщо, една съща светица, майка Тереза.... Само че, прекален светец и Богу не е драг. И хората усещат фалша и преувеличението, както става ясно от реакциите.

# 476
  • при късмета
ма ко, Ама другите правят същото, ако се замислиш. И то е нормално.
Когато има теза и антитеза, човек обикновенно избира едната страна, където според него е "доброто", защитавайки определен модел.
Като участвала в дискусията, не съм съгласна с това. Пак казвам, че с нейния модел се съгласиха и хора, които никога не биха го избрали за себе си. Тя освен, че не прие другата гледна точка, квалифицира и обижда направилите обратния избор. И беше единствена с това държание. Това не е нормално защитаване на теза, предполагам ще се съгласиш. Да даваш  като пример личен опит или извод до който по някакъв начин е едно, но стигнеш ли до обиди и квалификации, значи са ти свършили аргументите. Не прилича на КАГ да го прави още повече, че е учителка и освен претенциите и за интелигентност ( не ги оспорвам м/у другото) не отива на учител да обижда на професионалния си празник.
Аз м/у другото винаги съм ѝ симпатизирала, но и аз като други намирам голяма промяна в нея

# 477
  • Canada
Колкото ма-ко е нарочена, защото е снаха.

Ма-ко не е снаха, а голяма бяла птица.

Абсолютно!  Joy

КАГ е бивша учителка и доста добре се изразява писмено. Жалко, че толкова народ не разбира иронията и тънкото чуство за хумор.
10 страници станаха ли с коментари за КАГ?

# 478
Пак казвам, че с нейния модел се съгласиха и хора, които никога не биха го избрали за себе си. Тя освен, че не прие другата гледна точка, квалифицира и обижда направилите обратния избор. И беше единствена с това държание. Това не е нормално защитаване на теза, предполагам ще се съгласиш. Да даваш  като пример личен опит или извод до който по някакъв начин е едно, но стигнеш ли до обиди и квалификации, значи са ти свършили аргументите. Не прилича на КАГ да го прави още повече, че е учителка и освен претенциите и за интелигентност ( не ги оспорвам м/у другото) не отива на учител да обижда на професионалния си празник.
Аз м/у другото винаги съм ѝ симпатизирала, но и аз като други намирам голяма промяна в нея

Ами ако погледнем реално, доста хора бяха на обратното на КАГ мнение, но само няколко се обидиха, като е дала определение за човек, според нея, с бедна душа.

На мнение съм, че не може да обидиш човек, който е сигурен в това, което прави.

Мен примерно мацката без чепиците, дето не обижда никога, ми каза, че съм клюкарка, без изобщо да ме познава, ама обидих ли се?  Тц Laughing

# 479
  • София
тънкото чуство за хумор.
Колко да е тънко Grinning

Общи условия

Активация на акаунт