С какво ви дразнят свекървите- 82

• 71 198
  • 802
  •   1
Отговори
# 480
Жалко, че толкова народ не разбира иронията и тънкото чуство за хумор.

Наистина ли? А дали пъс случайно, когато толкова народ не го разбира, проблемът не е в пишещия?  newsm78

# 481
КАГ смята, че при нея положението е нормално, разбират се , затова го показва открито. Но не знае къде е попаднала.

# 482
От кой град е това чудо KAG, че нещо познато ми намирисва на благоевградско...

# 483
  • където ми харесва
Бая ви почетох и вчера и днес.
И си мисля следното: защо се разпознахте в израза "дребни душици"?
КАГ е уточнила, че смята хората, на които им е досадно да общуват с родитителите си и нямат една минута за тях, че са дребни душици. И съм съгласна с това нещо. Липсата на уважение към собствения ти родител, досасата от общуването с него, това са неща, които те правят точно такава личност.
Само че света е шарен. Има хора, които по ред причини не поддържат отношения с родителите си и не е безпричинно. Тях ги разбирам. Има хора, чиито родители са адски нароварващи, ти им звъниш да ги питаш как са, те едва ли не се готвят да влизат в хладната дупка и го подчертават всеки път (има и такива, да). И тях ги разбирам.
Но, да си в добри отношения с родителите си, и да ти е досадно да ги чуеш....това не го разбирам. И изобщо не уточнявам, че това трябва да е всеки ден. Хората си изграждат една линия на комуникация а околните и си я следват.
Съобразителния родител знае, че ти бачкаш 8/9/10 часа от понеделник до петък, имаш деца, мъж, други ангажименти и не се натрапва.
Аз говоря с майка ми събота и неделя. Тогава и аз имам повече свободно време, и тя не е на работа и можем да си се наприказваме. Смятам, че за една седмица можеш да натрупаш достатъчно "теми" за разговор с родителя си.
Понякога й звъня през седмицата-ей така, да й чуя гласа. Друг път си пишем просто.
Казах го и назад-за мен е много важна тази комуникация, ценя я  много.

# 484
КАГ смята, че при нея положението е нормално, разбират се , затова го показва открито. Но не знае къде е попаднала.

Колко да е нормално при положение, че снаха и няма обръщение към нея.
И аз нямам към свекърва ми ама не разправям че сме в добри отношения.
Сигурна съм, че снахата на КАГ ще има друга версия на така представящата се за добра свекърва КАГ.

# 485

Много добре знае. И постът й си изпълни целта.

# 486
Това, че снахата няма обръщение говори лошо за снахата, а не за КАГ.

# 487

Много добре знае. И постът й си изпълни целта.

Крайно време беше да се усети. Опита с добро , получи л....

# 488
  • София
С добро викаш .... мхм, с голямо добро подходи, спор няма. Постът беше изключително пасивно-агресивен, пък който ще да му вика ирония и чувство за хумор.

# 489
Нищо тънко няма в изказвания от типа:
И аз понякога си се чудя на акъла защо ми е  да се правя на  Дон Кихот, вярващ в добрината и човечността. Но все повече се убеждавам, че тези  качества вече не са модерни.
Не мисля, че доброто възпитание включва подобно себеизтъкване.

# 490
Това, че снахата няма обръщение говори лошо за снахата, а не за КАГ.

Ами не е точно така. Явно не я чувства близка щом не може да намери подходящо обръщение.
На мен лично това, че няма обръщение ми говори съвсем друго, но аз съдя по себе си.

# 491
 Не се изисква близост, за да се обърнеш към човек, а друго качество.

Впрочем, мисля, че няма какво да обсъждаме толкова КАГ. Като учител, тя има известна назидателност в изказа, която вероятно дразни, но по същество има основание. Или може би няма, знам ли.
На мен също ми е трудно да приема за нормална толкова рядка комуникация между близки хора, обичащи се и загрижени един за друг, но знам ли вече и кое е нормално.

# 492
Липсата на обръщение може да говори за много неща. От една страна, явно снахата не я чувства близка. От друга, възпитаният човек ще се постарае да намери или поне ще попита за предпочитано обръщение. Но, ако единственото обръщение, което свекървата би приела е "майко", тогава и аз ще я оставя без обръщение, пък нека съм невъзпитана.

# 493
  • София
Липсата на обръщение може да говори за много неща. От една страна, явно снахата не я чувства близка. От друга, възпитаният човек ще се постарае да намери или поне ще попита за предпочитано обръщение. Но, ако единственото обръщение, което свекървата би приела е "майко", тогава и аз ще я оставя без обръщение, пък нека съм невъзпитана.
Има и още един вариант – майка ми преди години предложи на мъжа ми как да се обръща към нея. С останалата част от поста съм абсолютно съгласна.

# 494
От кой град е това чудо KAG, че нещо познато ми намирисва на благоевградско...
Не е. По-близо е до пловдивско, но не съвсем

Общи условия

Активация на акаунт