С какво ви дразнят свекървите- 82

• 71 135
  • 802
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Това не е така по мои наблюдения. Имам няколко познати около себе си, които са кръстени с имена, които не харесват и е въпрос на елементарно уважение околните да се обръщат към тях с модификацията на име, която те предпочитат.
Дори съвсем нормално име като Александра. Моя позната винаги в началото на запознанство или отношения казва, че предпочита да я наричат Алекс. Еми, ще го уважа и няма да ѝ викам Сашке, защото е моя грижа как аз ще си я наричам.
За майко, лельо или [име] пък съвсем. Тя ще ми каже да ѝ казвам Гергана, аз ще я мамосвам Whistling
[/quote]

Е, преди да се запознае с мен, хипотетичната снаха се познава добре със сина ми и ако някой ми каже, че не е попитала как се казвам и как да се обърне към мен, няма да повярвам.

Не мога да разбера, от какъв зор се търсят проблеми там, където ги няма

# 661
  • София

Има. Свекървите се пренесоха тук да набиват канчетата на снахите, вместо спокойно да си се оплакват от тях в другата тема

О, ти пък защо си тук, че и все като последна инстанция, като въобще не си имала свекърва? Mr. Green

# 662
Вълната от нападки е, защото не се съгласявам за всичко и не се правя на разбираща за всяка изцепка на снахи от темата.
Не     Naughty   вълната от нападки беше заради квалификацията под формата на обида, която си позволи да напишеш.А именно, да определиш хора, които не мислят като теб и не споделят твоя мироглед за живота, като "дребни душици".
Да поясня, ако случайно си забравила вече.....
Имаш пълното право да не се съгласяваш с нищо писано в тоя форум.
Да обиждаш обаче нямаш право.Особено ако никой не те е обидил по никакъв начин за твоя начин на живот. 

Болднато, да не го пропуснеш !   

# 663
...ама какви са вашите липси та цял ден, а също и вечер сте на линия?

Т.е., за да си на линия във форума, трябва да имаш липси?

Уиш, тъй като нямаш личен опит със свекърва и не си била реална снаха, сега доста предварително  казваш каква ще бъдеш ти като свекърва. Според мен  е по-добре "Голям залък хапни, голяма дума не казвай". Животът е много непредвидим, човек се променя, променят се емоциите, нуждите и очакванията му.

Честно казано, нямам спомен да съм казвала каква свекърва ще бъда. Дали би ми припомнила къде съм казала/написала такова нещо. Всъщност, познавайки проклетата си натура, съм сигурна, че на никоя снаха в близост до мен няма ѝ е лесно и приятно, поради което съм абсолютно сигурна само в едно- близо едни до други няма да живеем. Така поне рисковете от челни сблъсъци ще са минимализирани.

# 664
Teмата за оплакване от свекърви ли беше или за житието, битието и мирогледа на КАГ и сие? Амнайсе изписани страници за КАГ. Ми отворете си друга тема там си водете чат-а. Тъпо е да оспамвате тема, чето заглавие няма нищо общо с преобладаващите постове!

# 665
Teмата за оплакване от свекърви ли беше или за житието, битието и мирогледа на КАГ и сие? Амнайсе изписани страници за КАГ. Ми отворете си друга тема там си водете чат-а. Тъпо е да оспамвате тема, чето заглавие няма нищо общо с преобладаващите постове!
Темата е за свекърви. КАГ е свекърва. Благодарим за безценните напътствия, но са излишни. Обсъждаме една свекърва, т.е. по темата сме.

# 666
Не го пропускам. Не мога по друг начин да определя хора, за които общуването сьс собствените им родители е "ОФФФФ! Пак ли"?
Моята свекърва е най-добрата на света, само защото  е отгледала е и е възпитала чудесни синове, с единият от които изживях най-прекрасните 40 г. от моя живот.  Всичко друго е маловажно.
 Докато при много от  вас е обратното. Всичко друго е важно, а прекрасните ви съпрузи са  маловажно тяхно творение.
О, забравих, че те са отгледани от бабите си или  са се изнесли на 15 години.

Кали,мнението и постовете ми се различават според написаното от потребителките. Преди 2 г. май доста поспорих с теб. Сега да го правя?  Как е детенцето ти?
С Ма ко никога преди не съм спорила, сега споря заради нейно мнение, което не харесвам.

Уиш, много пъти си казвала, че внуци няма да гледаш, а ще пращаш дъщеря ти,  няма да ходиш при тях и ще стоиш  далече. Не вярвам, че след  5 г., а какво остава и след 20-30 г. ,ще мислиш по този начин. Не вярвам, че и сега си толкова дистанцирана от битието на сина ти, както ни уверяваш. Ако пък наистина е така, едва ли причините са такива. 

Последна редакция: сб, 27 май 2017, 18:04 от K.A.G.

# 667
Скрит текст:
Не го пропускам. Не мога по друг начин да определя хора, за които общуването сьс собствените им родители е "ОФФФФ! Пак ли"?

Кали,мнението и постовете ми се различават според написаното от потребителките. Преди 2 г. май доста поспорих с теб. Сега да го правя?  Как е детенцето ти?
Моята свекърва е най-добрата на света, само защото  е отгледала е и е възпитала чудесни синове, с единият от които изживях най-прекрасните 40 г. от моя живот.  Всичко друго е маловажно.
 Докато при много от  вас е обратното. Всичко друго е важно, а прекрасните ви съпрузи са  маловажно тяхно творение.
О, забравих, че те са отгледани от бабите си или  са се изнесли на 15 години.
Ти да видиш! Тогава защо си окупирала темата "с какво ви дразнят свекървите" след като твоята с нищо не те дразни?

# 668
Никой не е определил общуването с родителите си като досада. Има огромна разлика между общуване и задължителен ежедневен отчет. Няма да обяснявам тази разлика, защото да го направя би било подценяване на интелекта на четящите.

# 669
Доста е забавно обаче
То и който няма свекърва разбра какво е усещането Simple Smile

# 670
Последно, защото някак не ми допада идеята да "споря с радио":
1.Никой, по никакъв начин не те ЗАДЪЛЖАВА да даваш определения за хора, които не познаваш.
2.Дори да имаш определение/мнение за когото и да било, е напълно възможно да го дадеш БЕЗ употребата на обидни думи.
3.Никой не е определил общуването с родителите си като "ОФФФ!Пак ли?" .МНОГОКРАТНО бе казано, че човек се уморява до степен "ОФФФ!", ако му налагат  ЕЖЕДНЕВНО да дава отчет какво е ял/какво е казала съседката или колежката/ с коя рокля е бил днес на работа/детето дали е пръцнало пет или сто и пет пъти/и други подобни безсмислици.Много хора не намират смисъл в подобни празни разговори.Ако има належаща тема, о.к., може и всеки ден да я разискваме.НО, ако НЯМА нищо належащо, за мен,а и май за повечето пишещи, е напълно нормално да се чуват 2-3-4 пъти седмично.Кой по-често, кой по-рядко.

Направо съм     Shocked Shocked Shocked Shocked  че се налага да обяснявам толкова елементарни неща на човек с претенции за ум и мисъл.Започвам да си мисля, че "срещу мен" е 5 годишно дете, което не вдява и не вдява.....

Аропо, аз също имам определение за свекърви, смятащи себе си за последна инстанция, изискващи постоянна благодарност за "жертвите, които правят за безценните си деца и внуци", които винаги са най-знаещи, най-можещи, най-най, но не го давам.Разбираемо, защо.    Laughing

# 671
  • София
То и който няма свекърва разбра какво е усещането Simple Smile

Определено Laughing

# 672
  • при късмета

Има. Свекървите се пренесоха тук да набиват канчетата на снахите, вместо спокойно да си се оплакват от тях в другата тема

О, ти пък защо си тук, че и все като последна инстанция, като въобще не си имала свекърва? Mr. Green
Защото дори при липса на свекърва, съм снаха, а това е темата на снахите
А ти като твърдиш, че не си свъкърва защо си тук?

КАГ, спорили сме, забравила си сигурно. Аз не за първи път не съм на едно мнение с теб, но вярно и, че съм се съгласявала. Именно от тази позиция казах, че преди с теб и диалог и спор се водеше различно.
Даже като всеки път давам пример как свекървите са тези, които започват да обиждат и квалифицират в темата(като твоя случай), а не снахите, винаги съм те посочвала, като единственото изключение, извиняваща се за изпуснатите обидни думи. Явно ще излязат прави пишещите, които смятат, че си била лицемерна и не са били изпуснати случайно. Все по-склонна съм да се съглася с тях.
Amour*, ме е разбрала повече от правилно

# 673
  • София
Скрит текст:
Последно, защото някак не ми допада идеята да "споря с радио":
1.Никой, по никакъв начин не те ЗАДЪЛЖАВА да даваш определения за хора, които не познаваш.
2.Дори да имаш определение/мнение за когото и да било, е напълно възможно да го дадеш БЕЗ употребата на обидни думи.
3.Никой не е определил общуването с родителите си като "ОФФФ!Пак ли?" .МНОГОКРАТНО бе казано, че човек се уморява до степен "ОФФФ!", ако му налагат  ЕЖЕДНЕВНО да дава отчет какво е ял/какво е казала съседката или колежката/ с коя рокля е бил днес на работа/детето дали е пръцнало пет или сто и пет пъти/и други подобни безсмислици.Много хора не намират смисъл в подобни празни разговори.Ако има належаща тема, о.к., може и всеки ден да я разискваме.НО, ако НЯМА нищо належащо, за мен,а и май за повечето пишещи, е напълно нормално да се чуват 2-3-4 пъти седмично.Кой по-често, кой по-рядко.

Направо съм     Shocked Shocked Shocked Shocked  че се налага да обяснявам толкова елементарни неща на човек с претенции за ум и мисъл.Започвам да си мисля, че "срещу мен" е 5 годишно дете, което не вдява и не вдява.....

Скрит текст:
Аропо, аз също имам определение за свекърви, смятащи себе си за последна инстанция, изискващи постоянна благодарност за "жертвите, които правят за безценните си деца и внуци", които винаги са най-знаещи, най-можещи, най-най, но не го давам.Разбираемо, защо.    Laughing

С нея е така.

КАГ, обиждаш.
– Не ме харесвате, защото съм свекърва.
Не, защото обиждаш.
– Не ме харесвате, защото си казвам мнението.
Не! Защото обиждаш.
– Ама аз предлагам различна гледна точка и затова не ме харесвате.
Добре, предлагай я, но не е нужно да обиждаш!
И т.н и т.н....

Двегодишно дете щеше да е схванало досега. А имаше хора, които ми се чудеха, когато казах, че е вредна баба.

Последна редакция: сб, 27 май 2017, 18:38 от milenaka

# 674

Не знам защо толкова искаш да останете само младите оплакващи се снахи?
Че, ако няма кой да ви посочи и друга гледна точка, ако нямате предизвикателството да защитите виждането си, темата ще умре на първа страница още. Peace
Тъй, тъй, едни 40-50 теми се изписаха преди появата на скромните ви особи, ама ласкай се.

Уиш, аз друго имах предвид като й написах за липсите, ама тя го извъртя в друга посока, която изобщо не съм имала предвид.

Общи условия

Активация на акаунт