Априлски мами 2016 - Тема 10

• 60 552
  • 723
  •   1
Отговори
# 120
Честито дипломиране, Sea.sea!

Нашата педиатърка също е против даването на каквото и да е без причина. Дори когато започнаха да я мъчат зъбките и я попитах за шуслеровите соли, а тя ми каза, че не смята, че трябва да се дава нещо само защото било модерно и можело да изчакаме...

Няколко дни и ние сме по разходки...
Момичета, започнахме ние с кухните. Една седмица я записах на частна и сега искам една седмица да пробвам и с държавната и така да преценя...но как е възможно в държавната на дават по 150гр  Shocked Shocked Shocked

# 121
  • София
Sea.sea, честито дипломиране, дано да имаш късмет и да си намериш работа, която да ти носи удоволствие и големи доходи. Peace

Кристи, дано хубаво да си изкарате на почивката. И на мен ми се ходи някъде на почивка, гласим се за ранно моренце, и за разходка за 2-3 дни до Сандански.

Миналата година, когато близнаците бяха на около 3-4 месеца, пипнаха някъкъв вирус, тогава ни изписаха Имунокинд. Давах го около 1 месец( така ми бяха казали), но просто така лекарства не давам, против съм.
За мен правилното хранене, е в пъти по-важно отколкото лекарствата, било те и хомеопатични. 

# 122
  • София
Благодаря ви момичетата.  Hug

Когато Даниел беше болен два пъти един след друг, питах педиатърката за нещо за имунитета,щото ми беше дошло в повече. Изписа му сироп Имунобор и каза докато е болен да пие по 5мл,после по 2.5. От време на време му давам.

И при нас така.  Simple Smile

Направо не ми се говори за почивки, букинг вчера ми скапаха целият ден... Ние нали уж щяхме да сме в Плевен, обаче държа хотелът да има отопляем вътрешен басейн, а се оказа, че басейните в плевенските хотели си работят, когато си искат. ( Държахме да е този град, защото на 28.05 ММ има състезание там) Та решихме да потърсим около Плевен и си намерихме страхотен хотел в Ловеч, отговарящ на всичките ни изисквания, резервирахме, бях много доволна и вчера се обаждат и казват, че е станала грешка и няма да има места за нас в хотела. Много тъпо ми стана, много... Сега вариантът е евентуално да спим във Враца и да отидем на състезанието в неделя до Плевен, което е на 1.30 ч път... Не знам дали ММ ще се съгласи, обмисля го сега Rolling Eyes

Катерина преди ревеше като и се каже "не", сега присвива очи и вежди и гледа лошо, много е сладка.  Joy

# 123
  • Karnobat
Калоян от около 2 месеца е на кухня (държавна) и дори, когато беше в първа група съм мерила количеството и беше 250гр. Сега е ок.300.
Зъб номер 7 най накрая е на път след 3 месеца пауза. Когато два пъти се разболя в рамките на месец и се наложи да пие два АБ питах педито за нещо за имунната система и тя изписа Изопринозин,сега просто довършваме курса на прием.

Честито дипломиране и много професионални успехи

Слънчев ден на всички

# 124
И аз съм против за лекарствата. Изобщо няма да я слушам.
Краси, да не сте на Романтика Аз запазих за там за 18 август да отидем. Иначе на 17 юни тръгваме за Слънчев бряг. Вече нямам търпение. Искам да сменя обстановката малко.

# 125
  • Варна
Момичета на Ема и се появи червено петно с пъпчици на бузата, сухо и се лючщи, с какво мога да го мажа докато се доберем до лекар, днес няма да е защото съм с цикъл, който не позволява да мръдна   Confused

# 126
Здравейте , момичета! Не съм писала отдавна... покрай кръщенето и почивката ни в Бг нямам време. Не мога даже да ви изчета. Минавам да ви питам нещо- след като спряхте да кърмите какво направихте с кърмата? Гърдите ми са страшно пълни и твърди. Цедя с помпата но докога? Как спира кърмата? Трябва ши да правя нещо? Само да кажа че от 5 дена не кърма през деня и снощи за пръв път не кърмих през нощта.Няма кой да попитам. Майките покрай мен са кърмили пп 2-3месвца или изобщо не са кърмили, а за консултация трябва да чакам цял месец;(

# 127
  • Стара Загора
Аз от няколко дни вече я отбивам. Кърмих само през нощта. Постепенно намалих кърменията до 3-4 през нощта, после на 2, а сега по веднъж само от едната гърда. Вчера не се събуди нито веднъж през нощта като трябва да спомена, че не пие АМ и още се боря да пропие. Едната гърда (която не предложих) беше леко напрегната. Щом са ти много напрегнати ги изжеждай с помпа или на ръка  (аз така и не успях дори капчици да цедя с помпа нито ръчно). Може и постепенно да намаляш кърменията, но не рязко от днес няма да кърмя изобщо. Има група във фб казва се За лесно отбиване и дават съвети.

# 128
  • София
Момичета на Ема и се появи червено петно с пъпчици на бузата, сухо и се лючщи, с какво мога да го мажа докато се доберем до лекар, днес няма да е защото съм с цикъл, който не позволява да мръдна   Confused
И близнаците, по едно и също време( едновремено), бяха така. Водих ги на кожен в Детско здраве( доволна съм) ни препоръча козметика на LA ROCHE( подходяща е за бебета), пъпките и сухотата изчезнаха след второто намазване.

# 129
  • Варна
И близнаците, по едно и също време( едновремено), бяха така. Водих ги на кожен в Детско здраве( доволна съм) ни препоръча козметика на LA ROCHE( подходяща е за бебета), пъпките и сухотата изчезнаха след второто намазване.

Кое точно кремче на Ла Рош, харесвам тази козметика, заложих на нея и за слънцезащитно.
Естествено ако не се оправи другата седмица ще си искам направление за кожен, но днес просто не мога да мръдна, мислих че след раждането нещата ще са различни, но уви не, само не е толкова болезнен цикълът като преди, но за сметка на това овулацията ми стана болезнена и с кърваво течение  ooooh!

Чета момичетата отбиват а аз кърмя като луда, даже днес реших само на кърма да я оставя за да изключа алергия към храна. Предполагам, че не е много грешно това да изкара един ден само на кърма детето  newsm78
За лекарствата съм ЗА стига да са правилните и в правилният момент, ама кадърни лекъри трудно се намират. Всичко се превърна в търговия, преди две седмици бях на гинеколог заради въпросното кървене извън цикъл, ами то големи оферти беее, специална цитонамазка за 50 лв., специална спирала за 300 лв.  #2gunfire  хахаха, което ме подсети за разговор докато ме преглеждат
Докторката - Как се предпазвате от нежелана бременност ?
Аз - Ми като не правя секс !
 Joy Joy Joy Joy то с туй дете тая благинка е такава рядкост

# 130
Теди, страхотни сте! Аз съм ви виждала май в Левски Embarassed bouquet
И а не съм "за" даването на лекарства с лека ръка, но пък понякога се налага. Матей също се разболя 2-3 пъти за няколко месеца, но като питах педиатърката дали мога да направя нещо, за да предотвратя, тя каза, че не. А и може би вде пак е добре организма да се справя сам, доколкото е възможно.
Зина, разсмя ме Hug И аз кърмя, яде много малко  друга храна (но по принцип не е от най-лакомите)

А аз ли съм единствената, която не е имала нормална нощ досега? Събуждане на всеки час, а напоследък става в 5:20. Плаче ми се!

# 131
  • Владая
Добра вечер момичета,
последните дни не ми остава време за писане,
направих бъбречна криза,мм се наложи с операция да му извадят 2 зъба,
отделно много задачи имахме за вършене,и мрънкащо бебе,
което прави беля след беля.
Сутринта за добро утро,добара кафето на ММ и го изля върху себе си.
Добре че не беше горещо.

Да се похваля,ходих на интервю една хубава болница,
хареса ми и мисля да се преориентирам.

# 132
Добра вечер момичета,
последните дни не ми остава време за писане,
направих бъбречна криза,мм се наложи с операция да му извадят 2 зъба,
отделно много задачи имахме за вършене,и мрънкащо бебе,
което прави беля след беля.
Сутринта за добро утро,добара кафето на ММ и го изля върху себе си.
Добре че не беше горещо.

Да се похваля,ходих на интервю една хубава болница,
хареса ми и мисля да се преориентирам.

Ооо.. Sad

# 133
xxlusivee , аз постепенно намалих кърменията и отбих. От 30.04 не съм кърмила и нищо специално не съм правила, но и напрежение не усетих...макар че преди няколко дена като пробвах да се стисна веднага тръгна  Shocked Shocked Shocked

Jane, ами ние в Левски си живеем и основно се разхождаме в квартала  Laughing да не би и ти да си тук? А да не би Матей да се събужда вечер често от глад? Аз вече съм сигурна, че освен зъби и всичко останало Викито се е събуждала често от глад...явно кърмата ми не и е стигала, сега като е на АМ е по-спокойна.

# 134
За отбиването - първо се цедях всеки ден (децата сами се отбиха), после през ден, после през два, три, както го усещате и накрая се спира. Като изцеждането не е пълно а колкото да облекчи гърдите.

Общи условия

Активация на акаунт