Черноморец 2017-2020

• 81 061
  • 564
  •   1
Отговори
# 135
  • СОФИЯ
https://btvnovinite.bg/bulgaria/zdravnite-vlasti-preduprediha-za … -chernomorec.html

Нямам представа къде е този плаж, по спомен от минали години е някъде северно от градчето. Проблемът според иф идва от някаква стара мина. От 10 г. всяко лято почиваме на Градина поне 10 дни, голяма компания с деца на различна възраст. На плаж ходим само там, никакви проблеми не е имал никой.

# 136
  • СОФИЯ
Здравейте на всички! В момента сме на плаж Градина до бар Парадайз,кажете заведения за хранене наблизо

Къде по-точно се намира този бар? Търсих и при иф за плажните барове на южното черноморие, но тц.
Да не е някой с ново наименование. Интересно ми стана, ще пътувам натам в неделя.

# 137
Какви проблеми може да имате, когато плажувате на Градина?!
Вромос е залива в ляво приближавайки Черноморец, след Атия.

# 138
  • СОФИЯ
Именно, не север от Черноморец.

# 139
Така е, всяка година алармират за този плаж. Явно има  нещо " гнило". Щом е опасен- заграждат и толкоз. Ние поредна година ще сме на Черноморец. Уютно ни е  и няма дискотеки, които да ни нарушават спокойствието. Всеки избира каква почивка иска. С малки деца сме и у дома е вечна гълчава , та  и през отпуската да си я натреса . А плаж Градина си е просто номер едно. Няма кой да си тупа хавлията на главата ти или пък да се чудиш как да минеш покрай хората. Място голямо , само там ходим. Честно да си кажа вече май пета година сме там, но на централния плаж никога не сме плажували. Желая ви слънчево лято!

# 140
  • Точно където трябва
https://btvnovinite.bg/bulgaria/zdravnite-vlasti-preduprediha-za … -chernomorec.html

Нямам представа къде е този плаж, по спомен от минали години е някъде северно от градчето. Проблемът според иф идва от някаква стара мина. От 10 г. всяко лято почиваме на Градина поне 10 дни, голяма компания с деца на различна възраст. На плаж ходим само там, никакви проблеми не е имал никой.
Какви проблеми от радиация очаквате за 10г.? Мисля, че от нея последиците са по-късни и жестоки!

# 141
  • Точно където трябва
Плажа е Вромос мисля и радиацията я има от много години.Аз дори не го знам къде е този плаж.На Градина и на плажа на градчето няма радиация.
Това инфо от къде е? Т.е. колко е достоверно?
Питах от къде е инфото, че на Градина и в градчето няма радиация? Интересно ми е как за радиация се говори, че тук я има и на 1км. по-далече вече я няма.

# 142
Не знам има или няма радиация, но ако има защо не затворят плажа?
Защо не го оградят и не забранят достъпа?!

elliee, радиацията идва от : Рудата, добивана преди десетилетия от близката мина „Росен”, е била с високо съдържание на уран. Част от отпадните води са зауствани в залива.

Затова извън залива няма. Peace

# 143
  • Sofia
За Градина коментирало ли се е, че има радиация? Имат ли връзка този залив Вромос и плаж Градина?

# 144
# 145
Плажът пред комплекс Св.Никола и Литорал засегнат ли е от радиацията, става въпрос за Царския плаж, чета, че е близо до Вромос, но не мога дс се ориентирам на картата?

# 146
Царският плаж, който свързва Черноморец със Созопол НЯМА нищо общо с Вромос.В две противоположни посоки са двата плажа.

# 147
Плажа е Вромос мисля и радиацията я има от много години.Аз дори не го знам къде е този плаж.На Градина и на плажа на градчето няма радиация.
Това инфо от къде е? Т.е. колко е достоверно?
Питах от къде е инфото, че на Градина и в градчето няма радиация? Интересно ми е как за радиация се говори, че тук я има и на 1км. по-далече вече я няма.
За този плаж до Атия ставя въпрос. И предни години съм писала по този въпрос. Не го подценявайте. Прочетете по-внимателно. Изливани са отпадъчни води от хвостохранилището да бившата уранова мина Росен. Замърсяването е много сериозно и стотици години няма да се изчисти. Източникът е РЗИ - Бургас. Хората ви предупреждават, а пък който иска нека да не вярва! Когато скрият информация, защо са скрили, сега пък защо я съобщават. Е, няма угодия.
Изшбщо този район е замърсен сериозно и от резервоарите на петрол на Нефтохима, както и от последствията от военното пристанище.https://m.dnevnik.bg/bulgaria/2018/07/06/3231189_opasni_niva_na_ … krai_chernomorec/

# 148
  • В.Търново

Последствията се появяват след време.

# 149
  • Sofia
До колкото разбрах радиацията е в пясъка и в почвата на въпросния плаж. Така че няма нищо общо нито с града, нито с Градина. Достатъчно далеч е, според мен.

Общи условия

Активация на акаунт