Ходихме на обяд в Морски бриз защото ни е близо, а и кухнята беше добра. Беше.......до третото ни ходене там.
Поръчах си кавърма със свинско месо. Беше меко казано отвратително. Шегуват се с мен, че в предишен живот съм била граничарско куче-усещам с лекота, ако нещо е дори в начална форма на разваляне. Свинското беше с леко гренясал вкус, сякаш е стояло във фризер без опаковка с месеци. Леко пожълтяло и гадно. Но изненадата не свърши до тук. В ястието намерих парчета от маринована пилешка пържола и малотраен салам на кубчета, като заготовка за пица. Дойде да отсервира възрастен мъж ,приличащ на собственик. Мъжът ми му подаде кавърмата и му каза, че нещо не е наред. Той смотолеви нещо и до там. Вече не стъпихме. Хареса ни обедното меню и другите специалитети в Замъкът. Над този ресторант има заведение с готвена храна, както за консумация на място, така и за вкъщи. Само огромното количество кюфтета и кебапчета будеха недоверие, защото едва ли се консумираха за през деня и явно оставаха и за следващия ден. Друго заведение беше " Св. Никола" преди площада. Свинският джолан за втора година е превъзходен. Останалите неща също ги бива, но порциите , както и на останалите места, вече са доста по-малки за разлика от цената. Пилетата на жар изглеждаха хилави и бяха жилавки. В Замъкът почти всички основни вървеха с таратор. Само боба с наденицата не. Цената на мусака и таратор-4.80.
В края на павираната улица със сергии , в ляво, има едно капанче за риба и скара. Масите са на тротоара към пристанището и към паважа. Цацата там ни хареса. Пърженият картоф-кога , как се случи.
По-надолу има една сграда голяма с обедно меню. Беше пълно, но като храна не ни хареса и не си взехме нищо.