Изневяра

• 6 667
  • 28
  •   1
Отговори
Това не е нова тема, евъргрин в Семейни отношения, но поради модераторски причини, отварям нова.

Благодарение на този форум вече съм щастливо разведена. bouquet

Тъжно е да четеш за себе си лъжи от човек, който си смятал за най-близкия в живота ти, с когото имате отраснали деца, с кого споделяш ежедневието си, най-лошите и най-хубавите моменти. Попадайки на мненията на вече бившия ми съпруг тук, разбрах за цялостно изградената му философия на изневярата, както и за безбройните му опити да намери краткотрайни аватюри с тукашни (и не само) потребителки. Разбрах също, че една изневяра всъщност е "най-хубавото" нещо, което може да ти се случи (по Толстой, Стендал и т.н.), "защото те обогатява емоционално и морално". Аз също излязох обогатена и започвам нов живот - без някой да ми се подиграва зад гърба, а и да живее на мой гръб!

Никога не съм мислела, че имам проблем с брака си, нито съм живяла в отворен такъв. Лоялността както съм я давала, така съм я изисквала. Не мисля, че хората са моногамни, но когато поемат отговорност и уважават партньора си, според мен трябва да постъпват честно, а не да се крият, за да получават секс, който никога не им е липсвал. Когато човек търси разнообразие и не му е достатъчна само една жена, достойно е тя да бъде наясно, за да може да направи своят избор. За съжаление, аз направих своят избор късно, тъй като нямах и идея до къде може да стигне човек от скука, от липса на себеуважение и криворазрани човешки взаимоотношения.

Благодаря ви за всички коментари, които сте написали по тази тема и другите, в които е участвал въпросният екс (няма да го наричам моя, никога не е искал да бъде "притежаван"). Помогнахте ми да видя, че не съм единствената, която мисли по този начин и че не съм безумно консервативна  Heart Eyes

Благодаря и на последната потребителка, която е прекарала прекрасно времето си с него, за доброто отношение и разбиране.  Peace

Последна редакция: пт, 12 май 2017, 13:50 от bubanka

# 1
  • Испания

Благодарение на този форум вече съм щастливо разведена. bouquet

Поздравления за което.  bouquet Четох безумните писания на бившия.

# 2
Браво, че си се отървала от този неприятен дървен философ. Честит развод, много щастие ти пожелавам. bouquet

# 3
Има ли смисъл от темата ,след като името на Казанова е изтрито?
На теб -честито и бъди щастлива,плюй си в пазвата и се радвай,че все пак си се отървала от мизерника.

# 4
За такава сага не съм предполагала, че може да съществува. Нямам думи. Мерзавец.

# 5
Отдавна СО не беше въвличан в семейни (ex-семейни) драми. На авторката желая много щастие след развода и искрен съвет - да си държи повече на достойнството. Темата е меко казано детинска и ми напомни за онзи, който беше очернил една Невяна и сайтът висеше от всички стени в София. Хванала си ги, майната им. Вендета в Бг-мама освен сеир за четящите, друго няма да донесе.

# 6
  • София
Пак нещо съм изпуснал, но - живи и здрави, щом сте щастливи и разведени!

# 7
Изумена съм.. Shocked

На авторката желая сила и по-бърза прошка, за да продължи щастливо сама напред!

# 8
Аз не знам за какво става въпрос, но пожелавам успех на авторката!

# 9
Пожелавам на авторката сила и вътрешен мир! Не знам дали изневярата и всичко останало точно нея е "обогатило" емоционално (макар, че сигурно е имало дами, впечатлени и обогатени от пространните познания и писания на Г-н Екс) Simple Smile, но със сигурност не трябва да я принизи до неговото ниво! Остави нещата както са! Вземи своето време, за да преодолееш, и продължавай да живееш достойно! Успех!

# 10
  • Sofia
   А сега, де, аз го разконспирирах кой е, има подсказки. Simple Smile

Радвам се, че въпросният са го натирили, много неприятен човечец беше...

# 11
Брей, кой е бил този потребител, който е писал за Толстой и Стендал - веднага щях да наостря уши как ги интерпретира, защото в "Анна Каренина" изневярата никак не е с позитивен знак (даже е даден контраобраз на щастливото, идилично семейство, което трябва да служи за пример и да дистанцира от аморалните прояви на Анна и Вронски).

Иначе - добре е, че си се отървала от въпросния.

# 12
Цитат
Точно обратното - извънбрачните отношения нито могат да се характеризират като "просташки", нито да се свързват с народност, политическа ситуация или друг вид обществени взаимоотношения. Те са нещо изцяло лично и мисълта ми бе, че са се случвали и ще се случват винаги и навсякъде. Даже мисля, че обогатяват емоционално и морално преминалия през тях.  Стендал, Толстой и колко още други гении на перото са доловили изключителността на емоциите в такива отношения и са ги предали неподражаемо и за мен това е прекрасно. Преживяванията от този тип на даже последствена личност са изключителни и най-важното - изваждат я от посредствеността. Нали има една приказка - всички щастливи са еднакво скучни, нещастните са нещастни по своему.
Авторката е поставена в ситуация на избор, в която няма еднозначно положително решение. Това се нарича жизнен опит, колкото и да е мъчителен, е за предпочитане пред живот на доволна овца. Май Алеко Константинов бе казал - предпочитам да съм недоволен човек, отколкото доволно прасе.

Цитат
За мен обаче правенето на секс, създаването (и отглеждането) на деца, интелектуалното и материалното общуване и/или развитие, са неща съвсем различни, никаква вътрешна нужда не изпитвам да ги осъществявам с един само партньор.

# 13
От прочетеното бих казала, че той не просто е манипулативен, а направо лош читател на класическите произведения. Да беше се позовал на дьо Сад, на някои автори декаденти - бих схванала, че при него естетиката взема превес над етиката. Да беше цитирал "Дневник на прелъстителя" на Киркегор, където е обговорен действително този проблем. Обаче той се позовава на автори от класическия реализъм, които по елегантен начин прокарват и една нравствена линия - какво не трябва да се прави, как не трябва да се живее. Толстой е такъв. И да го четеш наопаки, да обърнеш внимание само на любовната авантюра и злощастните последици от нея, означава, че нищо не си разбрал от прочетеното. Не си разбрал целия сюжет с Левин като контапункт на аморалното.

Кой е този лош читател? Която е успяла да го разконспирира, защо не го посочи? Няма нужда да сме лоялни към него.

Открих го с търсачката: някакъв си Хенри, който обаче никога не съм срещала тук, може би защото преди не четях този раздел от форума.

# 14
  • Deutschland
Има няколко Хенри-та. Кой точно?

Общи условия

Активация на акаунт