Благодарение на този форум вече съм щастливо разведена.
Тъжно е да четеш за себе си лъжи от човек, който си смятал за най-близкия в живота ти, с когото имате отраснали деца, с кого споделяш ежедневието си, най-лошите и най-хубавите моменти. Попадайки на мненията на вече бившия ми съпруг тук, разбрах за цялостно изградената му философия на изневярата, както и за безбройните му опити да намери краткотрайни аватюри с тукашни (и не само) потребителки. Разбрах също, че една изневяра всъщност е "най-хубавото" нещо, което може да ти се случи (по Толстой, Стендал и т.н.), "защото те обогатява емоционално и морално". Аз също излязох обогатена и започвам нов живот - без някой да ми се подиграва зад гърба, а и да живее на мой гръб!
Никога не съм мислела, че имам проблем с брака си, нито съм живяла в отворен такъв. Лоялността както съм я давала, така съм я изисквала. Не мисля, че хората са моногамни, но когато поемат отговорност и уважават партньора си, според мен трябва да постъпват честно, а не да се крият, за да получават секс, който никога не им е липсвал. Когато човек търси разнообразие и не му е достатъчна само една жена, достойно е тя да бъде наясно, за да може да направи своят избор. За съжаление, аз направих своят избор късно, тъй като нямах и идея до къде може да стигне човек от скука, от липса на себеуважение и криворазрани човешки взаимоотношения.
Благодаря ви за всички коментари, които сте написали по тази тема и другите, в които е участвал въпросният екс (няма да го наричам моя, никога не е искал да бъде "притежаван"). Помогнахте ми да видя, че не съм единствената, която мисли по този начин и че не съм безумно консервативна

Благодаря и на последната потребителка, която е прекарала прекрасно времето си с него, за доброто отношение и разбиране.
, но със сигурност не трябва да я принизи до неговото ниво! Остави нещата както са! Вземи своето време, за да преодолееш, и продължавай да живееш достойно! Успех!