Страсти – градините в София, кампания 2017/2018 - тема 3

• 78 456
  • 888
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Здравейте,
Имунизационен паспорт и лична здравно профилактична карта на детето ние ли трябва да си ги купим и да ги занесем на педиатъра да ги попълни или той ни ги дава?

# 76
  • София
Имам проблем и не мога да отворя заявлението за записване в секция "Необходими документи".
Някаква идея къде да го намеря онлайн? (знам, че има и при директорките на място).
От тел. при пробвате? И на мен телефона не ми го отвори, но на компютъра нямах проблеми. Опитайте. То се генерира от системата с изцяло попълнени данни и за родителите, и за детето.
Иначе, на първа страница в темата го има.

# 77
  • София
Супер! Много благодаря! Да, знам че е попълнено Simple Smile
Картата се купува, да (в поликлиниките има обикновено или в някои аптеки също). Паспорт моите деца никога не са имали. ЛЛ принтва бележка за имунизационния статус.

# 78
Здравейте група, извинявам се предварително, ако някъде напред в темата има зададен същия въпрос, но нямам физическо време да проверя.  Синът ми е приет на ясла от септември и ще трябва да набавим необходимите документи и да го запишем. Обаче, мъжът ми към момента е в тримесечно предизвестие за напускане на работа, т.е сега ще можем да вземем служебна бележка, че е работещ по трудово правоотношение еди къде си, но през септември може да се води вече и неработещ, ако не си е намерил работа. Та при тази промяна в обстоятелствата какво трябва да направим? Предварително благодаря за отговора! Хубав ден!  bouquet

# 79
  • София
Здравейте група, извинявам се предварително, ако някъде напред в темата има зададен същия въпрос, но нямам физическо време да проверя.  Синът ми е приет на ясла от септември и ще трябва да набавим необходимите документи и да го запишем. Обаче, мъжът ми към момента е в тримесечно предизвестие за напускане на работа, т.е сега ще можем да вземем служебна бележка, че е работещ по трудово правоотношение еди къде си, но през септември може да се води вече и неработещ, ако не си е намерил работа. Та при тази промяна в обстоятелствата какво трябва да направим? Предварително благодаря за отговора! Хубав ден!  bouquet
Важно е към момента на записване какъв ще му е статуса. Само да не му пишат в бележката, че е в период на предизвестие. Запишете ли се, няма значение след това трудовият статус.

# 80
  • София
Здравейте
Приети сме на ДГ. Досега посещаваме СДЯ. Сега , за да го запиша отново ми излиза, че трябва да предоставя имунизационен паспорт и лична здравно профилактична карта на детето. Тези наново отивам при личния лекар за тях или ги вземам от старата градина?

И аз се вълнувам от този въпрос. Личната ни лекарка не знае.

# 81
  • Sofia
Ние си взехме здравно-профилактичната карта от яслата, а имунизационния статус го извадихме наново.

# 82
Честито на всички приети дечица.
Ние също сме приети по 1-во желание, ох.
Аз искам да попитам дали има дечица който изостават с имунизациите, (ние малко изостанахме), та въпросът ми е каква бележка трябва да представим при записването, близка позната ми каза( нейното дете също изостана много с ваксините, много боледува), че ЛЛ е казала, че има нови изисквания вече и ги изпратила на комисия за отлагане. Не се ли дава просто бележка, защо се е наложило забавяне в имунизациите???

И ние сме в същата ситуация. Дали някой има информация по въпроса?

# 83
  • София
Здравейте,
Имунизационен паспорт и лична здравно профилактична карта на детето ние ли трябва да си ги купим и да ги занесем на педиатъра да ги попълни или той ни ги дава?

Имунизационен паспорт издава педиатър, не се купува отделна книжка. Лична здравно профилактична карта на детето се дава при постъпване в градина, т.е преди тръгването, не сега, сега се показва оригиналната само и се сверява информацията за ваксините :

Здравно-профилактична карта на детето, попълнена от личния лекар – оригинал.

# 84
  • София
Тези документи (ЗПК и имунизационното писмо) се взимат от ЛЛ наново. А картона само се взима от яслата при изписването. И нищо чудно в градината да искат чисто нов картон, а да не ползват този от яслата. Безсмислено упражнение според мен за децата ходещи в момента в ясли, но няма как, ще се разкарваме и до ЛЛ.

Миналата година, когато се записвахме в яслата, директорката не пожела никой от документите от ЛЛ, каза да ги носим при тръгването, защото тогава ще са нужни. Та два пъти ги вадихме.

# 85
  • Сф
Здравейте,

Имунизационен паспорт издава педиатър, не се купува отделна книжка. Лична здравно профилактична карта на детето се дава при постъпване в градина, т.е преди тръгването, не сега, сега се показва оригиналната само и се сверява информацията за ваксините :

Здравно-профилактична карта на детето, попълнена от личния лекар – оригинал.

Верно ли? Мерси за информацията, Мацето. И аз бях разбрала, че трябва сега да нося нов картон.

# 86
  • София
Miraj*информацията ми е от преди 2 месеца, не вярвам да се е променило много от тогава Simple Smile

# 87
Като казах на нашата педиатърка за имунизационен паспорт, ми каза ксерокопираш си ей тази страница от картона и това е. Малко ми е съмнително, дано го приемат.

# 88
  • София
Пуснах на първо желание по-удобната ясла, но с 50% шанс, не сме класирани. В по-далечната щеше да влезе с този генериран номер.. може би беше грешка риска..
абсолютно същия случай и при мен

# 89
  • София
Здравейте, честито на всипки деца и майки. Имам малко глупав въпрос. Освобождават ли се места в яслите за второ класиране (говорим за район триадица, където борбата е безмислостно жестока) или да не тая никакви надежди, че някой приет би се отказал от записване. Въпросът ми е към майките с повече опит в класиране в ясли още от първа яслена група ( преди навършване на 2 години)

Общи условия

Активация на акаунт