Страсти – градините в София, кампания 2017/2018 - тема 3

• 77 929
  • 888
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Двете градини, в които ние кандидатствахме, не приемали от години критерия за месторабота, директорката каза, че са взели такова решение именно защото много се злоупотребява. Аз наистина работя в района, но това не ми помогна по никакъв начин. Иначе ние сме приети по първото ни желание, но първото ни желание не беше най-удобното ни и желано желание, понеже в най-желаната ни детска градина нямаше как да запишем и двете деца, тъй като за набор 2014 имаше обявени 0 места. Ще се пътува, няма как. Ние сме приети само заради тази 0,1 точка, която получаваме за брат/сестра с по-малко от 24м разлика. Иначе щяхме да се борим за 2-3 места с още над 20 деца ...

# 31
Здравейте и нас ни удари късмета, приети сме. стискам палци на всички които не са, да бъдат класирани на второто класиране. Ние сме в Ангел Каралийчев

# 32
И ние сме приети! Миналата година моята не я приеха в района и на второ класиране започнах да търся и проучвам в системата най-близките райони и всички СДЯ основно. С идеята, ако и тази година не ни приемат в района, поне после да има шанс за ЦДг, за която ще има точка предимство. В последния момент преди второ класиране, пуснах кандидатура и ни приеха. Със сигурност не сме били с малък генериран номер. Оглеждайте се, преценяйте, следете незаписани (те после се прехвърлят към обявените свободни места) и за по-далечни градини. Да, за съжаление, не е леко това пътуване всеки  ден, но е за предпочитане пред частната градина. Желая късмет на всички неприети за следващите класирания!

# 33
  • София
Добре де, това с фалшивите бележки не може ли да се хване?
Скрит текст:
Е по тази логика, не може ли и фалшивото постоянно местожителство да се хване??? Даже е по-изгодно - цяла 1 точка. Wink
Момичета, сега при записването, трябват ли ми някакви документи от педиатъра? Изследванията се правят 2 седмици преди постъпване, което значи, че трябва към края на август (ако тръгва от 1 септември), нали така?

# 34
За записване трябват имунизационен паспорт и здравно-профилактична карта на детето. Купуват се от книжарницата и ги носиш при педито да ги попълни.

# 35
  • София
За записване трябват имунизационен паспорт и здравно-профилактична карта на детето. Купуват се от книжарницата и ги носиш при педито да ги попълни.
Благодаря!!!

# 36
  • Sofia
На второ желание сме приети в друга ясла. Въпросът ми е някой знае ли ако сега запиша детето си в яслата, в която е приета второ желание губя ли правото си от следващи класиранията за яслата в която сме писали първо желание или????

Не си губите точките за първо желание, дори и детето да е записано. Ако останат свободни места в желаната градина за второ класиране, можете да продължите с кандидатстването. Но при положение, че детето е вече класирано по второ желание (че и записано), проверете дали не са премахнали кандидатурата по първото. Мисля, че при записване премахваха останалите кандидатури и ще трябва да си ги добавите наново.

# 37
Здравейте, честито на всички приети.
Ние не се класирахме, надявам се за второ класиране да имаме шанс. Аз също смятам, че тези точки за месторабота са безсмислени и всеки може да си измисля и представя неверни данни. Искам да питам какво означава " свободни места за следващо класиране"?Ако запиша  първо желание  за второ класиране в такова детско заведение със свободни места само за примерно 2 свободни места ли се кандидатства? Не знам дали правилно си задавам въпроса, защото всичко ми е такава обърквация. Предварително благодаря за отговорите.

# 38
На мен понеже ми се налага да пътувам в понеделник, събрах всички документи предварително, та мога да ви кажа, какво имам.
1. Копие и оригинал на акта за раждане на детето;
2. Копие и оригинал на личнитени карти, моята и на мъжа ми;
3. Копия на трудовите ни книжки, като преди това ги дадохме да ни допълнят допълнителнителните споразумения, нали всяка година вдигат мин. заплата, а и двамата работим от години работим във фирмите. Ще нося и оригиналите за справка;
4. Служебна бележка от работодателя ми;
5. Служебна бележка от работодателя на мъжа ми;
6. Здравно-профилактична карта, попълнена от педиатърката;
7. Имунизационен паспорт, пак попълнен от личната.
Мисля, че това е всичко.
Надявам се, да съм ви била от полза. Simple Smile

# 39
  • Sofia
Искам да питам какво означава " свободни места за следващо класиране"?Ако запиша  първо желание  за второ класиране в такова детско заведение със свободни места само за примерно 2 свободни места ли се кандидатства?

Да, кандидатствате за толкова бройки, колкото има в графата "свободни места" + евентуално малко преди заключването на системата преди второто класиране гледатe и графата "Текущо незаписани" - там ако все още има бройки, то те след заключването ще бъдат прехвърлени към свободните места.

Последна редакция: сб, 13 май 2017, 19:22 от brin de muguet

# 40
  • София
Благодаря!!!
Имунизационен паспорт никое от децата ми не притежава. За записване нося попълнена здравно-профилактична карта. В нея има имунизациите. Педи даже ми я печата и от системата, та ако написаните ваксини на ръка не им харесат, да си ги гледат и в ел. вариант.

# 41
А как става така да бъдат класирани по - малко деца от социалната опашка, за сметка на общата опашка? Например има 12 свободни в соц. опашка, но там са класирани само 9, а общата опашка се увеличава.
Мислех, че не се прехвърлят местата от социалната в общата.
Също забелязах, че няма некласирани от социалните опашки, а бяха повече от обявените места.

Последна редакция: сб, 13 май 2017, 19:44 от malinkap

# 42
  • Sofia
А как става така да бъдат класирани по - малко деца от социалната опашка, за сметка на общата опашка?
Например има 12 свободни в соц. опашка, но там са класирани само 9 - най-вероятно другите деца са се класирали по първо желание в други градини
, а общата опашка се увеличава.
Мислех, че не се прехвърлят местата от социалната в общата.- напротив, първо се извършва класирането в социалната опашка, ако останат свободни места се прехвърлят в общата за втория етап от класирането.
Също забелязах, че няма некласирани от социалните опашки, а бяха повече от обявените места.- както писах по-горе, най-вероятно са класирани по първо желание в други градини.

# 43
Благодаря за разяснението

# 44
Анна, аз цитирам точка 9 от необходими документи за записване. Сигурно може и така. Аз за първи път ще записвам дете и реших точно да изпълня точките. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт