Страсти – градините в София, кампания 2017/2018 - тема 3

• 77 355
  • 888
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, честито на всипки деца и майки. Имам малко глупав въпрос. Освобождават ли се места в яслите за второ класиране (говорим за район триадица, където борбата е безмислостно жестока) или да не тая никакви надежди, че някой приет би се отказал от записване. Въпросът ми е към майките с повече опит в класиране в ясли още от първа яслена група ( преди навършване на 2 години)
Кандидатствам с големия и малкото вече 4 години поред в район Триадица. 2 години за ясли без успех. За градина едвам се вредихме. Наскоро случайно успях да го преместя в по-удобна, и сега по този случай се вреди и малкото на ясла.  На второ класиране обикновено има точно 0 места за ясла. За градина може и да се пръкне някое - 1-2.... за градина изпадат малко местенца септември месец.  #Crazy

# 121
  • София
Здравейте, честито на всипки деца и майки. Имам малко глупав въпрос. Освобождават ли се места в яслите за второ класиране (говорим за район триадица, където борбата е безмислостно жестока) или да не тая никакви надежди, че някой приет би се отказал от записване. Въпросът ми е към майките с повече опит в класиране в ясли още от първа яслена група ( преди навършване на 2 години)
Кандидатствам с големия и малкото вече 4 години поред в район Триадица. 2 години за ясли без успех. За градина едвам се вредихме. Наскоро случайно успях да го преместя в по-удобна, и сега по този случай се вреди и малкото на ясла.  На второ класиране обикновено има точно 0 места за ясла. За градина може и да се пръкне някое - 1-2.... за градина изпадат малко местенца септември месец.  #Crazy
И ние едвам се вредихме за градина в Триадица тази година. Районът е доста голям, а са малко градините. Манастирски ливади е нов квартал, пълен с млади семейства и нито една нова детска градина. Та всичко в Гоце Делчев е фул, жребият някъде е на 10.1. Ние се класирахме чак в Иван Вазов в 167 ДГ с 9.1 т, сигурно защото е по-стар квартал и няма толкова млади хора.

# 122
Относно имунизационния статус, който трябва да се представи при записване-ние миналата година занесохме точно разпечатан и подпечатан лист с всички ваксини от педиатъра, приеха ни го в яслата, но въпреки това поискаха да направим нова книжка на детето с попълнени в нея на ръка отново всички ваксини..  Това не беше причина да забавят записването ни,тъй като я носих допълнително по-натам,  но трябваше пак да се разхождам до личната и да я ядосам значително с искането си. Знам, че не във всяка градина е така, но не се знае вие на какъв случай ще попаднете ☺

# 123
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Мислех, че тази година ще мине спокойно и ще запиша детето бързо.
Миналата прекрасните hr-ки в предишната фирма на мъжа ми ми дадоха бележката и трудовата книжка на обяд в последния ден от срока.
Сега в новата фирма, девойката, която отговаря за техния екип и им издава документите казала, че трудовата книжка била личен документ с лични данни, нямало право да му я искат нито да нося снимано копие  Crazy Дала си визитката да я предам на директорката на градината  smile3555   Мъжът ми и той приглася.
Та явно сега пък с поредната компетентна особа трябва да се оправям.
Според мен трябва да създадат и друг начин за издаване на тези бележки. Да не се комуникира  фирмата, защото това си е живо изтезание(както с нашата счетоводителка, с която се опитвам да се свържа от 1 седмица), а да се вади документ от някоя институция.По-лесно ще ми е  Crossing Arms

По закон трудовата книжка работодател няма право да съхранява!!! Тя трябва да си е на съхранение при съпругът ти и да се попълва при промяна на обстоятелствата (пр. промяна за заплата) като отново му се връща. Пратете мацката от човешки ресурси да си доучи и си изискайте трудовата книжка - попълнена!

За всички кандидатстващи : обърнете внимание, че за второ класиране излизат малко места, а опашката вече е само една т.е. децата по социални критерии и с повече точки ще са преди вас ... мислете и гледайте много в системата. Тук вече наистина няма как да избирате детската градина да ви е удобна, за съжаление ... Ако наистина имате нужда от нея ще трябва да се примирите и с много далечна, но влизащи в нея ...

# 124
И ние едвам се вредихме за градина в Триадица тази година. Районът е доста голям, а са малко градините. Манастирски ливади е нов квартал, пълен с млади семейства и нито една нова детска градина.
Ливадите не са ли към Красно село?
Аз се чувствам егати кисметлийката като ви чета, синът ми влезе първа ясла в Триадица от раз. Разбира се за СДЯ говоря, в Одз-тата с 9.1 шансът е нулев.
Ще задам един въпрос, повдиган сто пъти и още без отговор. За самоосигуряващи се лица трябват вносни бележки за платени социални осигуровки. За колко месеца назад?

# 125
  • София
И ние едвам се вредихме за градина в Триадица тази година. Районът е доста голям, а са малко градините. Манастирски ливади е нов квартал, пълен с млади семейства и нито една нова детска градина.
Ливадите не са ли към Красно село?
Манастирски ливади - изток, която е отляво на бул. България  е със сигурност към Триадица. За западната част не мога да кажа със сигурност.

# 126
Да, пропуснах карето над мола, запад трябва да е в другата община. Ама все тая, места и там не стигат

# 127
Здравейте, имам въпрос, може да е обсъждан, но ми е трудно търсенето през телефона. Интересува ме при записване в ДГ и отписване от ОДЗ каква е последователността - първо го отписвам от ОДЗто и там дават ли ми нещо, или първо записвам в градината и след това го отписвам?

# 128
  • София
Здравейте, имам въпрос, може да е обсъждан, но ми е трудно търсенето през телефона. Интересува ме при записване в ДГ и отписване от ОДЗ каква е последователността - първо го отписвам от ОДЗто и там дават ли ми нещо, или първо записвам в градината и след това го отписвам?
Първо записване, после отписване. Имайте предвид, че тръгването в новата градина е от септември, дотогава си посещавате старата.

# 129
Благодаря, в нашия случай няма да посещава старата.

# 130
Малко глупав въпрос, но по кое време но деня се ходи за записване в градинити: )))

# 131
Ако има отказ за записване (дали от родителя или от директора), свободното място се вижда още същия ден. В Люлин вече има 7..
Къде точно виждате , че има освободено място, за да следя за нашия район?

# 132
  • София
Ако има отказ за записване (дали от родителя или от директора), свободното място се вижда още същия ден. В Люлин вече има 7..
Къде точно виждате , че има освободено място, за да следя за нашия район?

ето тук, в графа свободни места :

https://kg.sofia.bg/isodz/spots/dr?dr=2015

# 133
Мацки,пак имам въпрос.Относно трудовата книжка на тати,той се води управител на фирма.Фирмата е на негово име,по трудов договор се води от 18.04.2017 год.а като управител на фирма се води от 06.02.2017.Коя дата трябва да пише в служебната бележка и трябва ли да нося и негова трудова книжка.Счетоводителят му е казал,че трудова книжка не му трябва!?Какво да правя?Утре мисля да подавам документи,а малката е болна и хич не ми се занимава да ни връщат за недоразумения с бележките Sad

# 134
  • София
Здравейте, педиатърката отказа да попълни имунизационния календар, който купих и вместо него ми даде разпечатан от системата лист с вписаните имунизации. Дали ще го приемат?

Общи условия

Активация на акаунт