Страсти – градините в София, кампания 2017/2018 - тема 3

• 77 343
  • 888
  •   1
Отговори
# 195
Записах днес детето в яслата.Изобщо не правиха проблем,че съм объркала името на фирмата при попълване на данните в системата  Blush

# 196
аз бях объркала и района, добре че това не даваше точка, че щяхме да останем без ясла

# 197
Здравейте! Когато излезе класирането, детето ми беше №4 в чакащи, а вчера видях, че е отишъл на №7. Как става това, каква може да е причината?

# 198
  • София
Здравейте! Когато излезе класирането, детето ми беше №4 в чакащи, а вчера видях, че е отишъл на №7. Как става това, каква може да е причината?

на всяка страница ако се върнете назад писахме че номерата на подредбата няма нищо общо с точките, особено ако сте с еднакъв брой на точки. Просто от 4 чакащи сте станали 7 чакащи. А и въпрочем ако няма свободни места в градината няма никаква причина да стоите и да чакате, пренасочете си кандиитатурата към такава в района в която има свободни места

# 199
  • София
Записали са нови дечица за следващото класиране.

# 200
Здравейте, една майка ме посъветва да запиша детето си в друг район (прим. в Кремиковци още от сега има 90 свободни места), да плащам таксите от по 60 лв на месец, а реално детето да не ходи на ясла. Всичко това само заради бонус точката, която ще получи догодина за детска градина. Чували ли сте за такава практика?

# 201
Честно, не знам как се решават родители да кандидатстват за нещо, което касае детето им, без дори да си прочетат правилата за прием и други основни нормативни актове  ooooh! при това, всичко важно е систематизирано на първа страница в ИСОДЗ Tired

# 202
  • София
ей виж каква готина далаверка са измисли...  ooooh! ooooh! ooooh! само че не знам как ще стане при положение че се иска присъствие 6 месеца....

# 203
  • София
Здравейте, една майка ме посъветва да запиша детето си в друг район (прим. в Кремиковци още от сега има 90 свободни места), да плащам таксите от по 60 лв на месец, а реално детето да не ходи на ясла. Всичко това само заради бонус точката, която ще получи догодина за детска градина. Чували ли сте за такава практика?
С тази разлика, че детето трябва да е посещавало ясла 6 месеца, а не просто да сте плащали такса...

# 204
Да, това за 6-те месеца е ясно. Може би е имала предвид за някаква уговорка, знам ли newsm78

# 205
  • София
Трябва да е СДЯ, за да получите 1т.. Ако е ОДЗ, детето трябва да продължи по-нагоре в групите на детската градина, иначе не ползвате предимство за кандидатстване в ДГ, т.е. не получавате онази 1т, която ви трябва. В Кремиковци има само една СДЯ. Този номер го пробвах миналата година есента. Ходих и говорих с директорката на тази ясла, а тя ме отряза. Не си правете труда, насочете се към друг район.

# 206
Здравейте имам следната питанка: сега за второ и трето класиране за свободните места как става приема, теглили се жребий или по ред на записване, и с най много точки ли? Ако има мами минали през това да пишат. Благодаря предварително за отговора. bouquet

# 207
  • София
Здравейте имам следната питанка: сега за второ и трето класиране за свободните места как става приема, теглили се жребий или по ред на записване, и с най много точки ли? Ако има мами минали през това да пишат. Благодаря предварително за отговора. bouquet
Пак се тегли жребий, ако има гранични групи.

# 208
Здравейте, днес се включих и аз в системата с надежда за място в ясла. Дъщеря ми съвсем скоро направи годинка. Имам две избрани заведения, първо желание ми носи 12т., а второ 11т. и понеже Вие имате повече опит...какви са ни шансовете според Вас? Имам и друго чудене, аз съм с постоянен адрес в София, община Искър, а таткото в град Видин. Преди малко влязох в акаунта си и пишеше, че адресът е премахнат тъй като семейството не е регистрирано в Столична община, а до колкото четох е важно единият родител да има адресна регистрация в София и семейството реално да живее на този адрес, както е и при нас. Въведох си отново адреса, но се зачудих защо ми изписа така.  newsm78 Извинявайте ако въпросите ми са наивни, но наистина се сблъскам за пръв път, а изчетох всичко.

# 209
На личната ви карта пише община Столична, нали? Как така ще махнат адреса?
Тук може да следите свободните места за район Искър и изберете градина преди класирането (добавят се от Кандидатури)
 http://kg.sofia.bg/isodz/spots/by-region/14/2016
Явно имате и точки по социален критерий, така че вероятно ще влезете, стига да има места.
Това с адреса не мога да си го обясня. Пишете във формата за обратна връзка, нека обяснят защо са го направили.

Общи условия

Активация на акаунт