Сполучливи имитации на маркови парфюми - 19

• 154 435
  • 739
  •   1
Отговори
# 45
  • BG-DE
Не познавам този на Гиза но бях пробвала преди време парфенския  Chergui  и, според мен, има голямо разминаване с оригинала. Тези дни най-накрая се сетих да пробвам и парфенския Love by Kilian https://www.fragrantica.com/perfume/By-Kilian/Love-by-Kilian-4322.html  и много ми хареса, доста е близък до първообраза, но без да е толкова лепнещо сладък като него, ах просто е чудесен   Heart Eyes

# 46
Не познавам този на Гиза но бях пробвала преди време парфенския  Chergui  и, според мен, има голямо разминаване с оригинала. Тези дни най-накрая се сетих да пробвам и парфенския Love by Kilian https://www.fragrantica.com/perfume/By-Kilian/Love-by-Kilian-4322.html  и много ми хареса, доста е близък до първообраза, но без да е толкова лепнещо сладък като него, ах просто е чудесен   Heart Eyes

Нали? И аз го харесах. Не познавам оригинала и не държа да го познавам, честно казано. Но Парфен са направили нещо чудесно. Хубав аромат, различен.

# 47
  • BG-DE
Много точно казано "различен", сигурна съм, че с него човек няма да остане незабелязан  Grinning Не знам само като трайност как е, защото го пробвах на блотер но пък той вече 3-ти ден мирише  Laughing

# 48
Наистина е страхотен аромата и зверски траен. Този на гиза също е много траен, но при  него я няма тази сладост. Усеща се по потен и тежък, като хамбар в който са наредени да престояват бали сено.

# 49
Момичета помагайте, предложете ми някакъв свеж парфюм за подарък на една красива, нежна дама  baby_neutral

# 50
  • Бургас
Не е имитация обаче,ето моето предложение-https://www.fragrantica.com/perfume/Boucheron/Boucheron-Quatre-29443.html

# 51
Благодаря за предложението, скоро виждах реклама на билборд с този парфюм, ще го помириша още утре Simple Smile

# 52
  • София
Bright Crystal, благодарение твой коментар за парфюма, преди време и аз се сдобих с Куатрето.  bouquet Наистина е много хубав.  Heart Eyes После обърнах внимание и на Place Vendome.

# 53
Днес отново бях до Парфен и забърсах един Mukhalat-  е няма такъв хрупкав, карамелизиран гурме бадем Heart Eyes

Също така научих доста интересна информация за производствения им процес, който предполагам е същия като на другите фирми предлагащи имитации.

Първо от фирмата трябва да се сдобият с оригинална мостра на даден парфюм и след това да поръчат мостри на негови имитации от няколко фабрики във Франция. Сравнявайки ги избират, мострата която най-много се доближава до оригинала и поръчват производството на този парфюм за фирмата.
  Интересно ми стана, че има такива специализирани заводи които се занимават с производството на реплики и се чудя дали Рефан, Заг, Баргело и останалите не поръчват също от тях? Thinking

# 54
Днес отново бях до Парфен и забърсах един Mukhalat-  е няма такъв хрупкав, карамелизиран гурме бадем Heart Eyes

Също така научих доста интересна информация за производствения им процес, който предполагам е същия като на другите фирми предлагащи имитации.

Първо от фирмата трябва да се сдобият с оригинална мостра на даден парфюм и след това да поръчат мостри на негови имитации от няколко фабрики във Франция. Сравнявайки ги избират, мострата която най-много се доближава до оригинала и поръчват производството на този парфюм за фирмата.
  Интересно ми стана, че има такива специализирани заводи които се занимават с производството на реплики и се чудя дали Рефан, Заг, Баргело и останалите не поръчват също от тях? Thinking
Тази теория на търговците за наливна парфюмерия с "фабриките за имитации" е наистина странна / и то във Франция/ !?
На мен, лично, ми звучи, повече, като тяхна лична реклама.
И после....чудно, защо сме залети от ментета
 Laughing

# 55
  • София
След като имитациите им се произвеждат "в няколко фабрики във Франция", защо ли им е производствена база в България?  ooooh! По-голяма глупост не бях чела в скоро време.  Mr. Green
Техният Mukhalat е много далечен от оригинала.  Peace

Последна редакция: вт, 23 май 2017, 20:35 от magicjo

# 56
Всички поръчват от едни и същи фабрики във Франция. Те произвеждат аромати за хранителни продукти или за битовата химия. Много силно ме съмнява да има такова сложно производство на есенции в България или Турция. Аз и в Заг съм получавала подобна информация. Нашите само ги опаковат всичко друго се внася и нокой не може да ме убеди, че са толкова напреднали сами да си ги бъркат.

# 57
Според мен е напълно възможно.  Нямах предвид ментета в смисъла на фалшиви парфюми които се предлагат за оригинали, а наливните които обсъждаме в темата.

Преди време се бях разровила за производсвтения процес от един английски сайт- Perfume Parlour, и там обясняваха процеса на газов анализ на отделните аромати. Един вид аромата минава през газова камера която разпознава и показва на компютър всички различни ароматни молекули в композицията и съотношението им.  Предполагам, че тези фабрики използват този метод.

# 58
След като имитациите им се произвеждат "в няколко фабрики във Франция", защо ли им е производствена база в България?  ooooh! По-голяма глупост не бях чела в скоро време.  Mr. Green
Техният Mukhalat е много далечен от оригинала.  Peace

склонна съм да мисля, че им продават точната формула на имитацията, която са избрали, а не литри с парфюм

# 59
  • София
По повод френските имитационни парфюми - от десетина дни разхождам един Tobacco Vanille на Tom Ford, обаче е на Urban Behaviour. 50 мл за 17 лв беше в промоция точно този аромат, за който чаках почти три месеца да му намалят цената. За тях се твърди, че се произвеждат в столицата на парфюмерийната индустрия Грас във Франция, та нищо чудно в същия град да са и онези фабрики, за които се коментира по-горе. Длъжна съм да споделя, че този парфюм е прекрасен - първите няколко часа надделява тютюневата нотка, а после се появява една такава всеобхващаща ванилия, която ме кара да потъвам в мечти за коледни празници, щастие и уют. На моята кожа трайността й е много голяма - слагам си го сутрин в 8 ч и вечер до 11, когато минавам през банята, го усещам доста натрапчиво.  Дано не се получи мното поетично  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт