Рим - 17 тема

• 89 271
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
  • EU
Здравейте, някой използвал ли е https://www.romefreewalkingtour.com/ - безплатните пешеходни турове като този. За този пише, че тръгва от Испанските стъпала- предполагам отдолу, при фонтана. Ще е хубаво децата да чуят нещо ново и интересно на английски. Има ли някой който е бил?

# 121
  • Вестерос
Минава се на бърз ход през музеите само за Сикстинската. По пътеводителите пише, че отнема 40 мин. , но не мога да гарантирам. Защо няма билет за 29?

# 122
Единственото ми обяснение, да е затварено е, че е Петровден, може би е и голям католически празник.
В сайта на Ватиканските музеи е отбелязан с червен цвят, което сигурно значи - затворено.

# 123
  • София
Здравейте,
В началото на следващата седмица ми предстои пътуване в Рим с моите родители, които са около седемдесетте. Ватикана разбира се им е номер едно за разглеждане, та по този повод имам въпрос - в цената на билета за Ватиканските музеи включват ли се и Ватиканските градини или те са отделно?

# 124
  • Вестерос
Да, вярно  Blush

# 125
  • София
Току що се оказа, че не мога да си купя билети онлайн за 26 (понеделник). Колко по-рано трябва да идем, за да не ни налага чакане на големи опашки?

# 126
  • Вестерос
9 някъде сигурно

# 127
  • София
Ние така или иначе мислехме към 9 да сме там, че моите старци са ранобудни.

# 128
 До Tiffany Aching
Явно сте добре запозната с разглеждането на Ватиканските музеи, да попитам и аз, ако на 30.06 преди полета си, който е към 14 часа се наредя за Сикстинската, ще успея ли? Разбира се 100 % гаранция знам, че няма, но струва ли си да опитам?

# 129
  • Варна
Ако си с билет и влезеш сутринта, имаш шанс според мен. Ние с приятелка обиколихме всичко/без Пинакотека/ за 2 часа. Имаше толкова много хора, че разглеждането на всичко така както обичам беше невъзможно. Овце да имаше вътре щеше да е по-лесно отколкото с тълпите азиатски туристи.Sad Както и да е, ако минеш по десния ръкав а не по левия, ще стигнеш бързо до Сикстинската капела. И после по същия път обратно. На мен картините в Пинакотека ми бяха много интересни, там нямаше много хора и беше много приятно.
Снимах ти брошурата с плана на музеите, да се ориентираш.

Последна редакция: пт, 23 юни 2017, 13:44 от Flash*

# 130
  • Варна
Ако имате билет, и аз мисля, че имате шанс. Но в музеите има да се видят много други ценни неща. Стаите на Рафаело по път за Капелата също са толкова впечатляващи, Лаокоон, саркофагът на Св. Елена. Според мен за Капелата човек трябва да отиде подготвен, да е прочел, разгледал преди това. Трябва и не малко време, за да изслушате аудиогида за всяка сцена. Там също има не малко струпани азиатски туристи, заели всички седящи места и човек някак не може да се наслади изцяло. За мен една уникална и задължителна книга преди посещение на Рим и Флоренция е " Страдание и възторг" на Ървинг Стоун. Това е биография на Микеланджело, тежка и трудна за четене. Но след нея човек отива с друга нагласа. Там с детайли е описано създаването на всеки един негов шедьовър.
Лично яз не бих рискувала с толкова малко време преди полета, а бих се насладила на града. Музеите заслужават време и внимание. При първото си посещение в Рим бяхме за два дни и пропуснахме Музеите, но видяхме максимално от града.

Последна редакция: пт, 23 юни 2017, 13:29 от flufi

# 131
Благодаря много за съветите, ще се възползвам максимално.
За Рим и музете, и седмици няма да стигнат за разглеждане, но какво да се прави времето ми е супер малко.
Следващият път повече!

# 132
  • София
Пак да питам, защото не открих отговор - ако искаме да разгледаме градините на Ватикана без гайд (родителите ми не говорят друг чужд език) има ли за това отделен билет или е част от общия билет за Ватиканските музеи и Капелата?

# 133
  • Milano
Единственото ми обяснение, да е затварено е, че е Петровден, може би е и голям католически празник.
В сайта на Ватиканските музеи е отбелязан с червен цвят, което сигурно значи - затворено.

Пиетро и Паоло са патрони на града, почивен ден е, всъщност римляните ще си почиват цели 4 дни (блазе им).
Базиликата носи името на единия, нормално е да е почивен ден за Ватиканските музеи.

# 134
  • София
Пак да питам, защото не открих отговор - ако искаме да разгледаме градините на Ватикана без гайд (родителите ми не говорят друг чужд език) има ли за това отделен билет или е част от общия билет за Ватиканските музеи и Капелата?
Това е, което открих за цена на билет с Ватиканските градини, и пише, че са включени и музеите и Капелата.

https://biglietteriamusei.vatican.va/musei/tickets/do?action=boo … sita=3&step=2

Който ги е посещавал така да каже, аз гледах само музеите и Капелата, градините ги мернах от купола на Св. Петър Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт