Рим - 17 тема

• 89 266
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Отделни билети трябват. Ето тук има подробно за различните видове турове за градините, апостолическия дворец и т.н.
https://biglietteriamusei.vatican.va/musei/tickets/do?action=boo … ita=33&step=1

# 136
flufi, книгата е една от най-любимите ми, чела съм я преди много, много години, когато не съм и сънувала, че някога ще видя Сиктинската капела. Наскоро я прочетох два пъти един след друг и преди посещение във Флоренция и беше върховна наслада да гледам това което Микеланджело е сътворил.Не мога да опиша какво изпитвам, когато застана пред всяка една негова творба и все още не мога да повярвам, че човек може да създаде това, искрено се възхищавам на този гений.
Между другото книгата има награда за най-достоверна биография на Микеланджело.

# 137
  • Варна
Абсолютно и това бяха моите чувства, докато я четох и когато застана пред негова творба изпитвам огромно възхищение. Мечта ми е да видя и Флоренция (и  цялата Тоскана всъщност)! Сякаш хората в днешно време не усещаме, колко усилия и страдание наистина са коствали повечето произведения на изкуството, колко мизерен живот са имали създателите им.

# 138
  • София
Благодаря много на отзовалите се. Успях да взема комбинирани билети онлайн за градините, музеите и Капелата.

# 139
  • Вестерос
Дано да успеете. Аз съм от притеснителните и нямаше да рискувам си признавам, тъй като винаги искам да съм 2 часа по-рано на летището, слагам грубо и час път  Blush

Книгата не съм я чела, записах си я  bouquet

# 140
  • София
Около 3 часа и половина ще стигнат ли за Ватиканските музеи, капелата, евентуално купола и  базиликата? Турът ни в градините е за 13 часа и пише, че е 45 минути, а според написаното във ваучера първо са градините и после музеите и т.н., което излиза около 3 часа и половина до затварянето. Та се чудех дали е достатъчно и далине може музеите да ги гледаме сутринта след като влизат в цената на билета. Не обичам да бързам на такива места, а и майка ми се придвижва малко по-бавно.

# 141
  • Варна
Според мен Музеите с купола и Базиликата за три часа и половина е много амбициозна програма, да не кажа невъзможна. Ние също бяхме в Музеите сутринта и десният изход от Капелата директно към Базиликата беше все още затворен. Наложи се да чакаме секюрити чек на площада минимум 40 минути точно на обяд. След това само опашката за Купола поне още толкова. На много места в Музеите пред експонатите има споменатите тълпи от азиатци, което допълнително бави, за да може да види човек. Според мен само Музеите разгледайте спокойно до часа за тура в градините, а после Базиликата и Купола. Или първо Базиликата и Купола, в 13 часа тура и после Музеите.

# 142
  • София
И аз си ги представям нещата така, но се обърках от това, което пише на ваучера, че музеите и капелата са след градините. Ще взема да пусна официално запитване дали може първо музеи и после градините според часа.

# 143
Според мен няма да може, първо са градините, защото са с гид, доколкото знам и после самостоятелно са музеите, предполагам с един вход, а не да се излезе от градините и да се влиза пак в музеите през официалният вход. По-добре разгледайте градините и музеите , а базиликата и купола в друг ден.

# 144
И аз съм на мнение, че няма да успеете. Ние по някакъв тотален късмет, чакахме около 20 мин за купола. Сега виждам, че съвсем случайно съм снимала опашката за входа на купола от самия купол. Снимката е правена преди 3 седмици около 1 на обяд. Жегата беше ужасна.
Скрит текст:

# 145
Здравейте! Първо искам да благодаря на всички, които пишат в темата, много сте полезни! Изкарахме страхотно в Рим и успяхме да разгледаме всичко, което искахме. Включвам се само да кажа за тези, които ще ходят на ватиканските музеи - купете си билети онлайн. Опашките за без билети бяха километрични, а беше ужасно горещо. За купола на Базиликата имаше опашки, но те минаваха много бързо. Входовете за Колизеума бяха почти празни - нямаше никъде опашки, независимо дали си с онлайн билети или не!

# 146
Рим е един от любимите ми градове за екскурзия  Peace

# 147
здравейте, както е писала Lady Vengeance първо са градините и после е всичко останало и ако добре помня не бяхме само 45 минути там, а поне час, нашия тур започваше в 9, но имаха срив във системите за онлайн билети и започнахме към 9.30-9.45, когато приключихме с градините пихме по една бира в ресторанта там и тръгнахме из музеите, когато излязохме за малко да изпуснем купола ...., приключихме с всичко към 18.30, а беше април и не беше жега ....

# 148
Дами, написах си най-накрая пътеписа. Голямо мъдрене беше и голямо подбиране на снимки. Ако помогна на поне една от вас с многото си писания ще съм доволна!

http://bibs-tips.com/krasotata-na-vechniya-rim

# 149
Здравейте!
Благодаря на всички за полезната информация, която получих в темата. Съвсем скоро ми предстои пътуване до Рим, но имам едно притеснение, свързано с прибирането - трябва да бъдем на летището в 6, но откъде можем да вземем такси освен от центъра има ли начин да го поръчаме до адреса, на който сме настанени?

Общи условия

Активация на акаунт