Рим - 17 тема

• 89 308
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Купих вчера билети от 22- ри от Ryanair, цените бяха чувствително по-ниски от предния ден. Притеснява ме, че не получих потвърдителен мейл. Платила съм ги, като си влезна в резервацията на описание на маршрута ми излиза-статус потвърден. Но нямам мейл. Дали всичко е точно според вас? Сигурно е малоумен въпроса, но за първи път използвам такава авиокомпания и не съм наясно. Нямат телефон за връзка...
Иначе се бях засилила и апартамент да запазвам вече.

# 106
  • Вестерос
В темата за раян и друга потребителка каза, че не е получила мейл. Според мен щом в сайта си го имаш потвърждението с номера на резервацията не е проблем. А и нали са ти дръпнали парите.  Hug

# 107
  • София
В темата за раян и друга потребителка каза, че не е получила мейл. Според мен щом в сайта си го имаш потвърждението с номера на резервацията не е проблем. А и нали са ти дръпнали парите.  Hug
тези дни ще разбера, ще поискам извлечение.

Освен това апартаменче в Навона, с балкона, харесах и това, което споменахте, било е манастир. Може ли да ми дадете мнение за двата съпоставени?
На офертата на този в Навона, пише, че трябва да е със закуска, но на самата им оферта не пише такова нещо. На това, което вие препоръчахте, вече има закуска. Там и цената е малко по-висока, предполагам, че е на по-централно местоположение?

# 108
Първият, който ти беше харесала, Навона, има по-висока оценка от потребителите и от повече хора, аз виждам закуска на всички варианти за стаи, освен това много добра закуска, което значи наистина богата закуска. Единственият недостатък за мен, ако може да се нарече така е транспорта, защото там трябва да използвате автобуси само. За местоположението пише Навона, но не е съвсем така, близко е доста, но е по-близо до Кампо деи фиори, но е на много хубаво място.
Вторият, манастира както го наричаш, за мен лично единственото предимство е, че е на спирка на метро. Районът пак е хубав, в началото на виа Венето и много близо до Испанските стълби и до Треви. А и друго, което ми харесва е, че има денонощна рецепция, но аз почти винаги така предпочитам.

# 109
  • София
Първият, който ти беше харесала, Навона, има по-висока оценка от потребителите и от повече хора, аз виждам закуска на всички варианти за стаи, освен това много добра закуска, което значи наистина богата закуска. Единственият недостатък за мен, ако може да се нарече така е транспорта, защото там трябва да използвате автобуси само. За местоположението пише Навона, но не е съвсем така, близко е доста, но е по-близо до Кампо деи фиори, но е на много хубаво място.
Вторият, манастира както го наричаш, за мен лично единственото предимство е, че е на спирка на метро. Районът пак е хубав, в началото на виа Венето и много близо до Испанските стълби и до Треви. А и друго, което ми харесва е, че има денонощна рецепция, но аз почти винаги така предпочитам.

много благодаря!  bouquet
Готова съм! Резервирах първото хотелче!  Simple Smile

Последна редакция: вт, 20 юни 2017, 18:30 от petia_tag

# 110
  • Габрово
Здравейте! В понеделник живот и здраве сме в Рим. Как е по-удачно за билитети за Колизеума, от входа на Палатин или по интернет?

# 111
Препоръчвам от Интернет. Опашките на място с тези билети са значително по-къси. Ще си спестиш слънчевото изгаряне докато чакаш Simple Smile
И тъй като в момента там е доста топло препоръчвам ти да отидете рано сутринта.

# 112
  • София, България
Записвам се в темата, резервирах евтини билети за 6-11 август, дано не пукнем от жега...  Laughing

# 113

Готова съм! Резервирах първото хотелче!  Simple Smile

Хайде, когато се върнеш ще кажеш как е, че и на мен много ми хареса. Hug

Тай ти за тези Hop on - Hop off автобуси ли говориш? http://www.roma.city-sightseeing.it/percorsi.html
Да ти кажа доста се замислих за обикалянето на Рим. До сега винаги съм се чудила защо туристите в Рим ги използват, защото градът според мен поне не е много подходящ за тях. Просто целият град е толкова наситен с красиви места и при ходенето пеша буквално на всяка крачка те очаква някой красив и не толкова известен фонтан, някоя пиаца Heart Eyes Сега след твоя пост се замислих, че хич не е лоша идея за един уикенд или за такива като мен, които са ходили много пъти, но все пак искат пак да видят почти всичко отново.

# 114
Миналата седмица имаше минимум 1000 човека, които чакаха да си купят билет - беше нещо страшно! Ние чакахме не повече от 15 минути с купените онлайн билети.

Здравейте! В понеделник живот и здраве сме в Рим. Как е по-удачно за билитети за Колизеума, от входа на Палатин или по интернет?

# 115

Тай ти за тези Hop on - Hop off автобуси ли говориш? http://www.roma.city-sightseeing.it/percorsi.html

За тези си мислех и за още едни - Big bus. Първите са с много лоши отзиви в Трипадвайзър, но тъй като недоволствата касаят основно слушалки, аудио, неприемане на код от телефон - това не ме смущава. Предимството им е, че имат съвсем малка промяна в маршрута през уикенда и е лесно да се ориентираш.
Биг бус са с много по добри отзиви, но са с различни маршрути след 15ч в събота и още ги разучавам.
За мен, за времето с което разполагаме са много добра възможност и за придвижване и за отпускаща разходка.

За добро настроение на всичи пътуващи ето едно видео на което се забавлявах много. Извинявам се , ако вече е споделяно - The DON'Ts of Visiting Italy

# 116
Предстои ми пътуване до Рим за много кратко време.
Може ли да се влезе безплатно в Сикстинската капела, предполагам не навсякъде, но какво може да се види
за кратко, ако човек има малко време?
Ако някой е задавал подобен въпрос, може и линк към него!
Благодаря предварително на всеки, който отговори!

# 117
  • София
Предстои ми пътуване до Рим за много кратко време.
Може ли да се влезе безплатно в Сикстинската капела, предполагам не навсякъде, но какво може да се види
за кратко, ако човек има малко време?
Ако някой е задавал подобен въпрос, може и линк към него!
Благодаря предварително на всеки, който отговори!

Здравей, може безплатно да се влезе в Сикстинската капела всяка последна неделя на месеца,тя е част от музеите на Ватикана.През другото време е платена.

# 118
  • Вестерос
Тя е така да се каже последният музей от Ватиканските музеи. Обиколката им завършва с нея. Има и маршрут из музеите да стигнеш само до нея, но така губиш от красотата на музеите.

# 119
Сигурно е така, както казвате, но онлайн билет за 29.06. няма т.е  няма да мога да я разгледам, а на 30 .06 ми е полета и май пак няма да има време, затова питах дали не може да се влезе без да се обикалят другите музеи. Ще се наложи пак да се посети Рим, друг път.

Общи условия

Активация на акаунт