Рим - 17 тема

• 89 301
  • 736
  •   1
Отговори
# 360
alvelina много добре си се ориентирала, всичко е на много хубави места и с отлични оценки.
Първите два са на Via del Corso, която е много оживена от хора и транспорт, може да е шумно евентуално, но районът е прекрасен, всичко е на пешеходно разстояние, дори Ватикана. Само Колизеума е малко по-далече, но имате удобни метро станции.
Другите два пък са по-близо до Термини и са по-удобни от / до гарата.

# 361
Момичета, някой посещавал ли Cinecitta World парк край Рим с деца? Интересувам се струва ли си 1 ден да отделим за там и къде на Термини и през какъв интервал са автобусите водещи до парка?
Мерси Simple Smile

# 362
alvelina много добре си се ориентирала, всичко е на много хубави места и с отлични оценки.
Първите два са на Via del Corso, която е много оживена от хора и транспорт, може да е шумно евентуално, но районът е прекрасен, всичко е на пешеходно разстояние, дори Ватикана. Само Колизеума е малко по-далече, но имате удобни метро станции.
Другите два пък са по-близо до Термини и са по-удобни от / до гарата.

Благодаря много. bouquet
Почти прочетох тази тема, доста неща ми се изясниха, а други все още не са, но ще  продължавам да чета.
Снощи попаднах и на този хотел, който пък се оказва по-близо до Колизеума.  Според вас дали е по-удобен? Интерсува ме най-вече да има добра връзка за/от летището и спирка на метро за останалите забележителности?
https://www.booking.com/hotel/it/black-rooms-colosseo.bg.html?la … total;ucfs=1&

# 363
Здравейте,момичета!!Нова съм в темата и се записах да ви следя.Мисля,че тук ще намеря много полезна информация.На кратко-аз пътувам за Рим (с приятелят ми) в края на септември.Това е първото ни пътуване,организирано без агенция,както и първото ни летене със самолет.Намерих билети,купих и се чекирах онлайн.Кацаме на Чампино.С хотела също се оправих-на гара Термини е.Набелязах и няколко забележителности,но за тях по-късно.Въпреки това имам още милярди неясни неща и още толкова въпроси.На моменти изпадам в паника,че няма да се справя.Както и е да...главното за което ви пиша е че имам огромен проблем с пътуването от Термини до летището.Полета ми за България е на 03.10. в 08:00 и нямам представа как ще стигнем там 2 часа по-рано.Намерих информация,че Теравижън пътуват до там,но първия автобус е в 07:50,което не ме устройва.Нямам представа какво да правя.Моля ако някой е запознат да ме насочи.Всякаква информация е добре дошла.Благодаря Simple Smile

# 364
Този въпрос се обсъжда на всяка страничка- просто прочети. Simple Smile
Лично аз и линкове съм слагала къде точно до Термини спират автобусите. Да не говорим, че половината пътуват точно с тоя полет и някак всички сме стигали до летището навреме.

# 365
Мерси,ще прочета по-старите публикации Simple Smile

# 366
  • IT
Момичета, някой посещавал ли Cinecitta World парк край Рим с деца? Интересувам се струва ли си 1 ден да отделим за там и къде на Термини и през какъв интервал са автобусите водещи до парка?
Мерси Simple Smile

На моето дете му беше супер интересно, има наветта един път на ден на отиване и вечер на връщане спира близо до Термини, на линка има карта къде. Но виж на календара кога е отворено, защото има забележка, че не е отворен  в учебните дни и няма и шатъл. Има и вариант за градски транспорт и извънградски но е мин с две прикачвания.

# 367
MarielaKotlenska добре дошла първо и не се притеснявай толкова. Има транспорт за този полет достатъчно, на Теравижън първият е в 4.30, след това 4.50ч. Правилно са те посъветвали, разгледай на първа страница автобусните фирми и като прочетеш и стари мнения ще се ориентираш. Hug

alvelina този последният идва малко по-странично, близо до Колизеума, но по-отдалечен от другите забележителности. Районът не е лош, имаш станции на метрото долу-горе на еднакво близко разтояние, около 500-600 метра. До Термини трябва да мислите транспорт за сутринта, за пеша е далечко. Има наблизо един парк Parco del Colle Oppio избягвайте да минавате през него, имаше отзиви че се събират съмнителни личности.

# 368
Момичета,благодаря ви за бързите и адекватни отговори.Сега съм по-спокойна.Исках да попитам дали ако пристигнеш в хотела след посочения час ти анулират резервацията?Както и дали някоя от вас е попадла на книга -тип гид за Ватикана?

# 369
  • Русе, България
kotlenska, не съм чувала за анулирана резервация заради по-късен час на пристигане, но хотелиери и хотели всякакви... През букинг ли запазихте? Обикновено от хотела се свързват по имейл, за да им дадете по-точна информация за пристигането. В самия букинг има също поле за кореспонденция, където можете да си пишете. Най-добре е да направите една груба сметка, по кое време ще сте в хотела, и да известите предварително. Проблемно е най-вече при малки хотели или апартаменти, където няма постоянна рецепция и домакинът трябва да дойде от друго място, за да ви отвори.
Книга гид за Ватикана - със сигурност има такива, които на място се продават, но се съмнявам да има на български. Ако искате от тук да се подготвите, можете да вземете пътеводител. Лично ние ползвахме на NG, в статията за Ватикана имаше акценти за най-важните забележителности в музеите, в Капелата и в базиликата. Ако само Ватикана ви интересува, може от интернет да си сглобите своебразен гид - пълно е с информация. На сайта на Ватиканските музеи има ето такава карта: http://www.museivaticani.va/content/dam/museivaticani/pdf/visita … usei_vaticani.pdf, която също може да ви е от полза.

# 370
PYJAMKA,пътеводителя на NG го поръчах преди ден(изобщо не ми дойде на ум,че ще има няколко статии и за Ватикана).A относно хотела снощи намерих майла чрез букинг,но имах проблем с GMAIL-а и няма как да им пиша за да променя часът на пристигане.и затова ви питах.нямам думи да ви опиша колко ви благодаря,че ми отговаряте,много ми помагат вашите съвети.мерси Simple Smile

# 371
Мерси Simple Smile

На моето дете му беше супер интересно, има наветта един път на ден на отиване и вечер на връщане спира близо до Термини, на линка има карта къде. Но виж на календара кога е отворено, защото има забележка, че не е отворен  в учебните дни и няма и шатъл. Има и вариант за градски транспорт и извънградски но е мин с две прикачвания.
Благодаря! Видях къде паркират пред термини - ще се пробваме. Само още  1 въпрос - цената която споменават за еднопосочен трансфер ли е - имам предвид тези 10/12 евро. Мерси Simple Smile

# 372
Препоръчайте хотел до Ватикана ! Дата 19септември 23повечето са заети !

# 373
Препоръчайте хотел до Ватикана ! Дата 19септември 23повечето са заети !

Погледнете в тези 2 сайта (за апартаменти са):
https://www.airbnb.com/
http://www.wimdu.com/

# 374
Благодаря за отговора ! Нещо като имена рядко споменавате в темите.Например да е безопасен квартал ,чист,до метро и на по нормална цена .Какви са тези хостели по над 100Е,четох назад но не видях обсъждане на хотели или апартаменти по 5/6 такива засичам. И на др. ще им е полезно!

Общи условия

Активация на акаунт