Рим - 17 тема

• 89 697
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
  • Milano
Oсвен Ватиканските музеи, които са затворени на 01.11, което е обяснимо - Вси Светии е, останалите ги виждам отворени - Колизеум, Капитолийски музеи, Галерия Боргезе, Кастел Сант'Анджело.
Църквите нямат почивен ден.

Проверявайте на сайта за конкретният музей/забележителност дали ще работи.

На 01.11 има традиционен маратон ''La corsa dei Santi''. Имайте предвид че сутринта някои от автобусите променят маршрутите си заради него от 09ч до 12ч.

Алекса, много ваканция имат при вас. Само в сряда почиват тук учениците (за щастие Simple Smile).

# 661
  • IT
Момичета, мисля че в България още няма Магнум pleasure store. Магазин на Магнум, в който можете да си изберете с какво да ви сложат отгоре на сладоледа, шоколада над сладоледа и вида на сладоледа. не е голям като този в Ню ЙОРК примерно, изборът е по-малък. Намира се близо до Испанските стъпала като се тръгне по Корсо, подминава се Фенди и на 100 метра от него.
ReДжи,  почиват да. Аз мисля даже на 1ви да се мотаем в кварталния парк, не ми се мисли какво ще е в централната част.

# 662
Здравейте! Съставих нашия план за 5 дни в Рим (благодаря, Поликсена!) и ви моля да кажете дали е ОК според вас Simple Smile
1.  10.11. петък - пешеходна, неангажираща разходка"Сърцето на Рим"
2. 11.11. събота - Ватикана
3. 12.11 неделя - Трастевере
4. 13.11. понеделник - Колизеумът, форума и палатин
5. 14.11 вторник - разходка "Денят на църквите"

Идеята ми не е да се втурваме по музеи и атракциони, а просто да се насладим на атмосферата и кухнята Simple Smile и за това графика е свободен и лежерен
Simple Smile

# 663
  • Milano
Алекса, хлъц, чувствай се виновна...така ми се дояде, а аз не си падам много по сладоледа. Laughing

Майтапя се, благодаря че сподели. bouquet

Смятам да заведа дребна.

Прочетох отзиви (за този при нас) - добри са, но това което ме убеди е едно видео. Laughing

https://www.youtube.com/watch?v=SKon8Irl_D4

Последна редакция: пн, 30 окт 2017, 17:22 от regina di cuori

# 664
  • IT
Нали се сещаш, че нашия в Рим е като въшка в сравнение с този 😂😂😂 от клипа, но кафето в Римския е много добро.
От другата страна на улицата между другото отварят скоро магазин на Лего. На Виа дел Тритоне отвориха нов Ла Ринашенте.

# 665
  • Milano
Важното е да е вкусно. Така нагледно ми събуди интереса.

Знаеш ли, че като го погледнах къде е (при нас) се сетих, че преди месец влезнах и си излезнах Laughing.
Детето искаше сладолед, но не на пръчка и после купихме до Колоните на Сан Лоренцо.

Все пак е нещо по-различно.

После ще дам отзиви.

Хубав ли е магазина на Ринашенте?

Знам, че е отворен - имам карта на магазина и ми пращаха мейли и смс-и.

# 666
От Базиликата на Ватикана има ли пряк път към входа на музеите? Гледам, че се заобикаля около километър, за да се стигне от едното място до другото... newsm78

И втори въпрос. На сайта на Колизеума дават цена 12 евро плюс 4 евро онлайн резервация. Буквам 6 броя билета, дава ми 6х16 евро- 95 евро, плюс още 9 евро за резервация? Е нали тия 4 евро отгоре са за резервация, защо ми искат още 9 след това?

Последна редакция: пн, 30 окт 2017, 19:11 от Змимка

# 667
Змимка, билетите за Колизеумът са по 12Е + 2Е за резервация. Провери пак, нещо да не сте добавяли. http://www.coopculture.it/colosseo-e-shop.cfm

# 668
  • Вестерос
Змимка, прекият път е от музеите към базилика. Обратно няма.

# 669
# 670
  • София
Момичета, утре пътуваме! Стискайте ми палци, това ще ми е сефтето с три деца Joy Уж съм гърмян заек, но в главата ми все изскачат картини на преливащи от съдържимо панталонки в тясна самолетна тоалетна, счупена от хамалите количка и пр., и пр. 'убавини Joy
Рим, идваме! Може да си устоял напора на вековете, но да те видя как ще се справиш с моите три мини-хуни Joy

# 671
  • Вестерос
В първи пост има линкове към сайтовете. не търси други!

# 672
Змимка, имам чувството, че си пишеш така профилактично в темата, за да задаваш едни и същи въпроси. А първа страница със сигурност не си я прочела.
Още преди два месеца много подробно сме ти отговорили как, кога, защо и от къде да се купят билети, да се чака на опашка, че няма пряк път от базиликата до музеите, дори пак Тифани ти е отговорила.
Да не говорим, че питаш в две теми едновременно едно и също отново - за трансфера на Райън.
Не ми се мисли до 4 декември още колко еднакви въпроса ще зададеш.
Много моля, съжали малко хората, които ти отговарят и тези които четат.

belinda, няма да се плашиш, весело изкарване, отиваш в Рим!

Последна редакция: вт, 31 окт 2017, 00:42 от Lady Vengeance

# 673
Lady Vengeance, приемам забележката.

# 674
  • София
Засега не ни се получават перфектно нещата, но надеждите ми са в утрешния ден. Днес ранния полет явно беше довършил децата и като ги емнахме на разходка, се напреварваха кой повече да мрънка. Утре-форум и Колизеум☺

Общи условия

Активация на акаунт