Рим - 17 тема

• 89 299
  • 736
  •   1
Отговори
# 690
Исках да попитам и още нещо: мисля да използвам последната неделя и да отида на Ватикана безплатно. Плаща ли се нещо? Четох, че има такса за куполът на свети Петър.
6 евро ако изберете да се катерите пеш и 8 евро ако изберете с  асансьор
Днес бях там. Simple Smile

# 691
  • Вестерос
За купола е, базиликата е безплатна!

Музеите са вече друга работа.

# 692
  • София
Ами, ние изпуснахме Колизеума...Много тъпо, но това е! Купихме билети сутринта от Палатин, докъм 1:30 бяхме приключили с него и с Форума. Децата бяха каталясали и гладни, така че излязохме от изхода към Вия Кавур и седнахме да хапнем. Като се върнахме до Колизеума в 15:35, бяха затворили😟 Утре няма как да ползваме билетите, защото в 11 ни е резервацията във Ватикана. Освен ако не стане някое чудо, ще си останем само с гледката отвън...Не мога да повярвам, че проявих такава небрежност и не проверих до колко работи днес, хем знам, че е празник!

# 693
  • тук-там
Ами, ние изпуснахме Колизеума...

Айде, сега... не си разваляй почивката. Ще се върнете - няма начин. Laughing Тъкмо ще видите и най-горната част.
За дечковци си е доста двете наведнъж. Peace

# 694
При голямо желание може да го видите. Вече имате билети, ако отидете в 8.30, когато отваря ще влезете бързо. Разглеждате до 10-10.15 и хващате метрото. Ще трябва да смените линията на Термини, но мисля, че 45 мин. ще са ви достатъчни да стигнете на време за музеите, слезте на  станция Cipro, по-близо е до музеите. Колизеума отвътре не е за изпускане, дори и за един час, лично мое мнение.

# 695
  • София
Да, и много, много различно е, когато си с бебе. Аз бях забравила...То е през 2 крачки спри, дай играчка, дай биба, гушни, кърми...Като сложиш и другите две бебета, направо се чудя как успяваме въобще да видим нещо😁
Лейди, сигурна ли си за спирката? Хазяйката ни каза на Отавияно да слезем?

# 696
  • IT
Оттавиано е по/близо до базиликата, Чипро е до музеите

# 697
Е, пропуснала съм, че си с бебе, тогава е доста по-сложно. Може би наистина по-добре следващият път.

# 698
  • София
Да, сега това обсъждахме...Май няма да се пробваме...ще си изпуснем накрая резервацията за музеите и хептен ще умра от яд!
А, сетих се нещо важно да питам. Какво значи, че билета за 100 минути може да се ползва в метрото само веднъж-ако се прекачвам, два ли трябва да взема или той се валидира само на влизане в метростанцията и после между двете линии вътре няма нужда от нов билет? За момчетата същия билет ли вземам-на 9 и на 13 са?

# 699
  • Вестерос
Прикачването на линиите е в самото метро. Билета е да влезеш и да сменяш или не докато излезеш, но за 100 мин. имаш право на едно влизане / излизане в метрото и автобуси, трамваи и т.н.

# 700
  • София
Както и предполагах. Другото би било крайно нелогично, но реших да питам все пак, защото утре няма да имаме много време и не ми се ще да стават обърквации. Един изпуснат Колизеум ми стига😂 Благодаря ти, Тифани!

# 701
  • София
Както и предполагах. Другото би било крайно нелогично, но реших да питам все пак, защото утре няма да имаме много време и не ми се ще да стават обърквации. Един изпуснат Колизеум ми стига😂 Благодаря ти, Тифани!

# 702
  • София

# 703
  • Вестерос
Приятен ден утре Hug

# 704
  • Milano
Алекса,  bouquet

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт