Рим - 17 тема

• 89 290
  • 736
  •   1
Отговори
# 345
Много полезна информация Dessy26 и Lunaticbaby! Най-близо сме до Оттавиано, за пръв път ще пътувам изобщо до Италия, така че доста неща не са ми ясни Cold Sweat Предполагам, че ще използвам варианта автобус, метро на отиване, за да проуча маршрута /колко време ще ми отнеме/. А знаете ли,  има ли стоянки на таксита на последната спирка на метрото, за да не чакам автобус и да ми е по-спокойно? Иначе съм само с ръчен багаж, така че ако до 6:45, 6:50 се придвижа до летището, всичко ще е наред. Четох, че летището не е голямо и на който и гейт да съм няма да ме чака много ходене Laughing , а всъщност така ли е?

# 346
 OutOfNowhere, моля,  напиши как сте отишли - ако може и като време и като маршрут. Моят полет е същият в 8.00. И дали има много ходене до гейта, на който излита самолета? Приятен полет и успешно завръщане!

# 347
  • IT
Летището е малко. Не се ходи изобщо. Минаваш паспортите и влизаш в зоната за чакане.

# 348
Много полезна информация Dessy26 и Lunaticbaby! Най-близо сме до Оттавиано, за пръв път ще пътувам изобщо до Италия, така че доста неща не са ми ясни Cold Sweat Предполагам, че ще използвам варианта автобус, метро на отиване, за да проуча маршрута /колко време ще ми отнеме/. А знаете ли,  има ли стоянки на таксита на последната спирка на метрото, за да не чакам автобус и да ми е по-спокойно? Иначе съм само с ръчен багаж, така че ако до 6:45, 6:50 се придвижа до летището, всичко ще е наред. Четох, че летището не е голямо и на който и гейт да съм няма да ме чака много ходене Laughing , а всъщност така ли е?
Аз помолих от хотела да ни извикат такси тъй като не можеха да ни направят те трансфер  ...  Понеже за пръв път се сблъсквам с такава точност ще кажа, че в 4.20 дойде sms, че пътуват към нас, и докато слязохме таксито беше на входа. От спирка Корнелия на метрото до Чампино ни отне около половин час с таксито. Тръгнахме към 4.30 и пристигнахме в 5.00. Понеже имахме чекиран багаж се редихме на дългата опашка и въпреки това към 6.00  вече бяхме минали всички проверки. Пиша това, за да кажа, че ако ползвате такси се стига сравнително бързо и няма нужда като нас да се тръгва в 4.30.
Летището е малко и гейтовете са един до друг. Няма как да се объркаш.
Аз лично преди да тръгнем - с цел ориентиране - си разпечатих картата на метрото и се ориентирах кое къде е и как се стига до него. И без тази подготовка пак щях да се справя, но все пак е по-добре предварителната подготовка. Имай предвид, че малко може да се разчита на английския като език за ориентиране. Основно младите говорят, но пък който и да попитахме за посока - никой не отказа да ни упъти и помогне.
Все пак питай хотела колко ще ти искат за трансфер.

# 349
Здравейте. Има ли запознати с кой номер автобус мога да стигна до трастевере от Пиаца Навона? Има ли такава линия?
Благодаря предварително за отделеното време Simple Smile

# 350
  • гр.Варна

zvezda9001, чудесен разказ! Очаквам продължението Simple Smile Предстои ни пътуване до Рим през октомври и сега започвам да организирам дните ни там.

# 351
  • IT
Здравейте. Има ли запознати с кой номер автобус мога да стигна до трастевере от Пиаца Навона? Има ли такава линия?

Може с 81 до някъде и после Н или трамвай  8 , директен автобус няма.

# 352

Може с 81 до някъде и после Н или трамвай  8 , директен автобус няма.
Благодаря, allexa.7 Wink

# 353
OutOfNowhere, моля,  напиши как сте отишли - ако може и като време и като маршрут. Моят полет е същият в 8.00. И дали има много ходене до гейта, на който излита самолета? Приятен полет и успешно завръщане!

Няма никакво ходене.
Иначе от Термини с такси стигнахме - 30 евро. Само че това е защото не ни се обикаляше. Иначе автобуси до летището има толкова рано - има в 4:50, в 5 и нещо, в 6, на различни фирми са. Ние просто сме малко забутани. Автобусите се хващат от различни места на гарата - от двете и страни, но не мога да ти кажа коя фирма откъде тръгва. Не проверихме предварително. Препоръчвам ти да огледаш на Термини, да видиш разписанията, да прецениш кой автобус да хванеш, за да не се изръсиш с 30 евро. Simple Smile
С автобусчето е 30-35 мин, иначе с такси е малко по-бързо. Маршрутът е от Термини, Сан Джовани, движи се по А линията на метрото мисля(тук може и да те излъжа) посола Anagnina, но това няма много значение, защото спира само на Термини-начална и последна спирка е. Simple Smile

# 354
Аз помолих от хотела да ни извикат такси тъй като не можеха да ни направят те трансфер  ...  Понеже за пръв път се сблъсквам с такава точност ще кажа, че в 4.20 дойде sms, че пътуват към нас, и докато слязохме таксито беше на входа. От спирка Корнелия на метрото до Чампино ни отне около половин час с таксито. Тръгнахме към 4.30 и пристигнахме в 5.00. Понеже имахме чекиран багаж се редихме на дългата опашка и въпреки това към 6.00  вече бяхме минали всички проверки. Пиша това, за да кажа, че ако ползвате такси се стига сравнително бързо и няма нужда като нас да се тръгва в 4.30.
Летището е малко и гейтовете са един до друг. Няма как да се объркаш.
Аз лично преди да тръгнем - с цел ориентиране - си разпечатих картата на метрото и се ориентирах кое къде е и как се стига до него. И без тази подготовка пак щях да се справя, но все пак е по-добре предварителната подготовка. Имай предвид, че малко може да се разчита на английския като език за ориентиране. Основно младите говорят, но пък който и да попитахме за посока - никой не отказа да ни упъти и помогне.
Все пак питай хотела колко ще ти искат за трансфер.

Здравей Simple Smile искам да попитам , в кой хотел беше , защото и моя хотел е много близо до спирка Корнелия.Благодаря ти предварително.

# 355
Dessy26, Anna guest house.

# 356
  • тук-там
Записвам се, да ви следя.
Мислех, че тази година ще ни се размине Рим, ама...любов! Heart Eyes
22  - 25 октомври. Търся апартамент за  4 -ма възрастни.
Главната цел е Ватикана - ще "водим" родителите на мъжа ми - нямам търпение да им покажем всичките красоти на любимия ми град.....
Има ли луди като нас, които всяка година, поне по веднъж се връщат? newsm78

# 357

Има ли луди като нас, които всяка година, поне по веднъж се връщат? newsm78

Има, има, че и по два пъти на година понякога. Но не е лудост, а любов! Two Hearts
За апартамент не мога да помогна, защото винаги до сега сме били в хотели, но ето този беше препоръчан тук в темата и много ми харесва https://www.homeaway.com.au/holiday-rental/p378031vb

# 358
# 359
Привет на всички, днес купих билети за Рим за началото на ноември. Ще чета темите обстойно за да се ориентирам по-подробно къде да обикаляме и какво да видим.
Проблемът ми в момента е, че ми е трудно да се ориентирам в кой район би било най-удачно да запазя хотел и ще съм ви много благодарна да ме ориентирате.
И друг въпрос, сутрин има ли толкова рано транспорт до летището  Mr. Green шегичка Grinning
Това са хотелите, които съм сложила в листата си, но нямам никаква идея дали съм се ориентирала.
https://www.booking.com/hotel/it/nolblesse-corso-43.bg.html?aid= … 514b923dc379920cf

https://www.booking.com/hotel/it/corso-grand-suite.bg.html?aid=9 … 514b923dc379920cf

https://www.booking.com/hotel/it/room-230-roma-luxory-suites.bg.html?aid=304142;label=gen173nr-1FCAEoggJCAlhYSDNiBW5vcmVmaBeIAQGYAQPCAQp3aW5kb3dzIDEwyAEO2AEB6AEB-AELkgIBeagCAw;sid=168ea05792498fb514b923dc379920cf

https://www.booking.com/hotel/it/relais-monti.bg.html?aid=304142;label=gen173nr-1FCAEoggJCAlhYSDNiBW5vcmVmaBeIAQGYAQPCAQp3aW5kb3dzIDEwyAEO2AEB6AEB-AELkgIBeagCAw;sid=168ea05792498fb514b923dc379920cf

Последна редакция: вт, 15 авг 2017, 15:14 от alvelina

Общи условия

Активация на акаунт