Искам да кажа ... (122)_15.05-21.05

• 69 249
  • 878
  •   1
Отговори
# 45
Аз имам мнение за това как подобен стрес и оценяване на децата им влияе, но няма смисъл да го споделям. Не обичам прекалената амбиция. Ако едно дете иска да учи, ако има желание, не смятам, че едни матури са кой знае какво. Аз самата съм минавала матури след 7 клас, и не е било голяма драма.

Пожелавам успех на всички дечица все пак и на сина на Лили!!!  Flowers Four Leaf Clover

Лили, към каква специалност се е насочил?

# 46
И аз имам мнение, точно защото съм жертва на същия този стрес. И, ако в София има N на брой училища, които са достатъчно добри, то в провинцията, ако не си в най-доброто, ще ти трябват доста средства за уроци, за да можеш да кандидатстваш в университет.

# 47
И аз имам мнение, точно защото съм жертва на същия този стрес. И, ако в София има N на брой училища, които са достатъчно добри, то в провинцията, ако не си в най-доброто, ще ти трябват доста средства за уроци, за да можеш да кандидатстваш в университет.
Не мисля, че това е валидно сега, при липсата на достатъчно кандидати. Излишен стрес за децата.
Познавам лично студент, влязъл със оценки добър и 3,50 на изпитите и учи за лекар. Дипломата също е такава. Завърши както се казва с "клизма".

# 48
Sunny29   Hug Не го приемай като нещо лично към теб!! Пожелавам успех на детето! Аз говоря генерално, не конкретно като отговор на някой!!

Аз съм  учила в провинцията, чуденката ми навремето беше между Математическата гимназия ( която е много добра, за справка, подготвя Световни шампиони по олимпиадите по физика) и Езикова паралелка в многопрофилна гимназия. Записах второто и въпреки, че на пръв поглед не направих най-добрия избор от гледна точка на елитност на учебното заведение, се развих достатъчно добре. Така че, всичко е въпрос на вътрешен стремеж до голяма степен.
Имам приятели от много по-елитни учебни заведения, които нямат амбиции и си останаха само с дипломите. Много е комплексно всичко. Много зависи човек колко е борбен, колко влага знанията си в живота и т.н и т.н

Между другото имах разговор с приятелка за детските градини и ме втрещи с някакви частни, ама едните били 800лв, а другите 1500лв щото видиш ли по не знам си какъв метод обучавали децата, бля бля....  ooooh!

# 49
Добро утро.

Кафе обожавам и мога да пия всякакво и по всяко време, но любимото ми е много силно, много късо еспресо от 100% арабика, без никакви добавки.
Но както казах, пия всякакво - понякога слагам малко захар, понякога - мляко, друг път - сметана; харесвам и аромата на нескафето, особено разтворено в чаша топло мляко.
Топло или студено - зависи от настроението ми, и двата вида си имат чар.

Не харесвам кафета, които имат кисел привкус - предпочитам ги горчиви и с много плътен вкус.

Като вид мога да ги степенувам - 1) еспресо; 2) от "кубинска" кафеварка; 3) турско; 4) разтворимо.
Филтърно не обичам, пия само в краен случай, ако няма друго.

Да ви пожелая на всички лека и приятна седмица  bouquet
Моята ще бъде интересна и наситена - очакват се интересни развития в работата на мъжа ми, аз имам преговори за много интересно професионално предизвикателство, а детето от петък влиза в серия от няколко важни изпита. Много се радвам, че успях да му създам нагласата, че изпитите не са някаква гилотина с фатални последици - провалиш се, и... край, а по-скоро положителна кулминация на всички положени усилия, начин да се изявиш и да покажеш какво можеш и знаеш. Така че и той е спокоен, уверен и мотивиран. Много е важно с каква нагласа отиваш - дали да триумфираш, или на заколение.
Та така, успех на всички колеги-седмокласници в петък, и след това.

# 50
В нашата провинция двете елитни гимназии вече не са толкова елитни. Уви!  Tired

# 51
  • Euskal Herria
Обичам кафе, направено в "кубинска" кафеварка. Имам си предпочитания към определени марки на пазара, много рядко мога да направя компромис. Кафето по-рано го пиех чисто, в последните години - с мляко и захар.

# 52
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Стискам палци на детето на Жълто цвете, успех и късмет! Не се притеснявай, Жълто цвете, не помагат  притесненията, само създават проблеми.

Тъкмо съм седнала с едно кафе - черно, с мед. Позволих си го в паузата между миенето на прозорците, след като си премерих кръвното и установих, че трябва да изпия едно кафе, защото ми е ниско.

Джена, хАмериканският колеж е доста сериозно учене. Детето на моята приятелка учеше там, непрекъснато беше с нос, забит в едни огромни дебели учебници с размера на две тухли четворки, една до друга, страх да те хване само от обема на учебника. Та поразпитай. Както обичате лежерничко да я карате, да не се потисне детето - там са суперамбициозни деца на суперамбициозни родители, поне по думите на моята приятелка (която също е такъв тип, т.е. беше, загубих я миналото лято).

За капките за нос искам да ви кажа - понеже имам горчив опит с капки нафазолин от младостта ми, много внимавам. Последният път ми дадоха в аптеката фитоназал, на билкова основа, не се привиква и много добре действа. Но са по-скъпички.

# 53
Черпя ви едно кафе, кой както си го пие  Wink

Днес малката щерка е рожденичка, обожавам го този ден, раждането и се случи в момент, в който всички имахме спешна нужда да ни се случи нещо хубаво и то ни се случи  Heart Eyes Толкова е заразително жизнена, неуморима, вечно правещо нещо. Появи се, за да запълни една огромна празнина и сякаш това и е призванието, да ни изправя на крака и да ни кара да се усмихваме. Разтапям се от отношението им със сестра и, такава любов, такава хармония и разбирателство /пу-пу/, завиждам им тайничко. Разчуствах се.....

Последна редакция: пн, 15 май 2017, 12:54 от raja_nikol

# 54
  • София
Тюх, пак ли въпрос за кафето.  Grinning Не пия кафе. Ако можех, щях да пия нес с мляко.

Този уикенд се разбихме от разходки. Накупихме си сандали, а вчера от един аутлет на Витошка ударих джакпота със скъсани дънки. Много съм доволна, отдавна си търсех.

Аз съм на вълнА лятна занималня. Записах Кати заедно със сина на приятелка на градски лагер (чиста занималня си е, но два пъти седмично ще ги водят по разни мероприятия и излети). В двата неучебни дни заради матурите ще бъдат в музея "Земята и хората" и в зоологическата градина. Дано да им хареса, че няма друга алтернатива.

Джени, аз от Некст купувам само онлайн и то якета за детето. В Ринга ли търси? Доколкото знам там има, но не съм влизала в магазина от дълго време, защото е много беден откъм асортимент.

Рая, честита ти рожденичка - жива и здрава да е!  bouquet

# 55
Рая, настръхнах! Жива и здрава да е. Все така да ви кара да се чувствате та и още по- добре!

# 56
  • Варна
Ехеее, Рая, честита да ти е Simple Smile  Аз имам рожденичка в събота и сега ровя за кукленска къща и за поръчка на торта с Елза и Ана  Joy

# 57
Рая да ви е жито и здраво момиченцето! Щастливи, слънчеви дни и желая!!!

bouquet bouquet bouquet

# 58
  • Sofia
Рая,да ти е честита малката пораснала девойка  bouquet!
Тони, в The Mall търсих NEXT,преди време сякаш имаше  newsm78. Нищо,де,опосках Зара,харесвам им момчешките колекции.
Свет,права си за АК  Whistling. Ще ни се наруши рахатът,а не желаем.От трима ни аз съм най-амбициозна при избор на училище...т.е.смятай синковецът колко е надъхан  Heart Eyes Whistling.
Ще се постягам за спорт...в предобедния блок на бтв дават някакви абсурдни предложения за спортни занимания  hahaha-тръскане на задник  Joy.

# 59
Добро утро! Пия 3в1 на Якобс с мляко, лъжица капучино и глътка Кралица Марго. Чашата ми е 450 мл и я пълня догоре.
Успех на сина на Жълто цвете!

Общи условия

Активация на акаунт