Идва денят на детето, а мамите от ИБ вече стягат багажа за морето.

• 40 376
  • 733
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
Меци Мисля, че просто е по-предазлив.
И аз така мисля. Щом се е пуснал и е вървял, значи може. Просто се страхува, нормално е.
Борислав днес се изтърси с колелото в една гадна дупка на площадката (плитка, да не помислите, че е паднал от високо Twisted Evil ), обаче падайки настрани от колелото нацели с гъзето си острия ръб на някаква тухла. Мале, побелях като видях как хукнаха хората да го вдигат, той се сгърчи и разрева и отказа да стъпва, викам потроши си я таз, я кой знае какво. 20 минути рева, после нещо му привлече вниманието, скочи от мен  и хукна Crazy Толкоз беше болежката. Обаче напук на всяка логика като го видях как падна му се развиках. Хем го гушкам, хем му се карам що кара из генгирлюците. Наскоро помня, че тук коментирахме как е възможно да се караш на дете, което се е ударило. Ами аз съм от тези, дето реагират така като се уплашат. Досрамя ме после.

# 16
Благодаря за темата  bouquet
Днес - ден 1-ви в яслата, след 6-седмична пауза. Отивам да го взимам героя в 15:30 и се засичам с един татко на познато дете - израснали са с нашия, сега са в 1 група. Обадили му се да дойде да си го вземе, присъствах на разговора с мед. сестра - каза му, че детето много кашля, казвало, че го боли гърло и ухо. Е, днес е понеделник, не може да се е развил днес този вирус, 100% е имало нещо още през уикенда, но са го пратили на ясла като пич. Що да не зарази още 15 деца. Та го чакам моичкият кога ще цъфне  Tired

# 17
  • до едно тепе
Пънче има и такива дни. Стачкува и причините може да са много.Със Слав така след 2 дена стачка като беше на 4 месеца установих,че ще суче само когато съм легнала. С Бубето при първия отказ си легнахме и до ден днешен не иска да суче по друг начин. Стигнах до извода,че им идва силна струята и ги дави, когато не лежа, а съм надвесена над тях. Зъби или позапушено носле, може ако ти идва цикъла да се променя вкуса на кърмата. Или ако си яла някаква храна. Абе ще му мине. Опитвай се да не се тормозиш,че колкото си по-нервна, толкова и той ще нервничи.
Мецко ако ще си по-спокойна направи си консултацията с ортопед. Но пък все си мисля,че ще почне постепенно да ходи. Когато Слави беше малък се засичахме с една майка из градската. Нейното момиченце се страхуваше да се пусне. Другите тичаха около нея и и тарашеха количката, а тя ходеше хваната или за майка си или за коша на количката. Пусна се чак на 1,9 и то майка и я изментила да се хване за 2 търкала( онези дето се бутат да дрънкат) и пак стоеше по 15 мин на едно място, стиснала търкалата в ръце, докато  преодолее страха и мине 10 метра до майка си и количката. И майката така разправяше,че у тях прави по някоя крачка сама, но навън не иска.
Дали ще те успокоя,че Бубето не ходи-носим се, ако искам да ида някъде. Или я товаря на триколката/количката. Иначе на площадката търчи, особено ако види вратата на оградата отворена и е решила да се изпари нанякъде. Ама слезем ли пред блока след 10 метра е дигнала ръцете и вика нани нани, т.е да я гушна. А днеска си понесе бебето навън и я слушам мърмори-тежииииш мииии, ъъъъх тежиииш миии hahaha

# 18
  • В къщурката на хълма на феите
Моя и от търкалките го е страх .. не ходи, не говори, ака си в гащите .. единственото, което го интересува са търкалянето на колички, да маха с палци, когато иска да му пея "пеят, скачат палците" и да търка ръчички, когато иска "хей ръчички, хей ги две", а също така да носи сметалото, когато иска да го гушна и да броя до 10 .. дава боц, здравей, чао и пет .. в легена по време на баня пие културно вода без да се олива .. сравнен с Ема на тази възраст е умен колкото маруля, а тя е на долната граница на нормата ..

П.с. Почна се баладжийския тормоз .. ей го къде е пак ми вият под прозореца 1,2,3 .. 11,12 квиииик! Crossing Arms

# 19
  • Sydney
mecani "тюлени" ли има, Хаха? Помня Ема като ги чу и видя за пръв път и пита какво е това - казва абитуриенти и тя почна да им вика тюлени и така си останаха...
stelico да оздравява  Hug
Mometo* дано не прихване...
пънче-мънче не мога да помогна със съвет, моето не ядеше ни АМ, ни нищо и сега е същото - дай й сурови неща, диня и бисквити (обикновени) това ще яде цял ден...
Вчера Ема беше поканена на гости в къщата на дете от класа, много играха, защото бяха седем деца (по 3 от две семейства и тя)... вчера пристигнаха и яйцата с инкубатора, даже две излюпени пиленца имат вече... след нейното гърло и сопол сега ние с баща й прихванахме...

# 20
  • NE
Сега да питам дали съм разбрала правилно, че за чревните паразити искат проба от акото. Ако е така значи цял ден ще го дебна.
Меци Ако Здравко е маруля, то Вилизар е камък. Ей пак го боли, блъска, тръшка, държи се бетер маймуна и новородено. Бебето е професор пред него. А оня ден вдига домашния телефон и го чувам да отговаря с ало даже, ама нали поддържаме имидж да не говори. Whistling От него косата ми побеля, а и бонуса с косопада скоро ще ме превърне в баба Яга, че и баща им ме кара да мятам метлата.

# 21
  • При моето слънце
Записвам се. Поспаланчо, благодарско  bouquet
Стели, бързо да се оправяте  Hug
Меци, стига си подценявала децата си, справят се идеално.
Аз съм на вълна махане на памперс (тъкмо да го похваля, че за втори ден се справя добре и ми се изтропа на килима), приключване на учебна година (избиране на подаръци за деца и учителка, нали съм активен родител) и организиране на рожденни дни. Майчинството свършва, трябва да започвам активно работа, да се моля да ми вземат малкия на ясла и да измисля какво да прави големия през ваканцията  Crazy

# 22
Аз също мисля, че подценявате децата.
Мецо, ти дете на година и седем Декарт в оригинал ли очакваш да чете  newsm78
Я, се стегни малко.

# 23
Петьофка аз изобщо не го подценявам, просто изобщо не знам кое е нормално и кое не е ..
Бени пъъъълчища тюлени има вече .. какво толкова им харесва тва броене, простооо .. ако знаеха за къде са тръгнали, вероятно щеше да се налага да ги изкарат с полиция от гимназията Crossing Arms
Цветенце то и Здравко навлезе в един тръшлив период - ха си отказал нещо, ха реве до посиняване Crossing Arms
СигмО hahaha hahaha hahaha не знам бе .. объркана съм .. Ема беше много по-активна от него и с много повече интереси, а с нея минах през съмнения за умствено изоставане .. ти на мое място какви би си мислила при това условие?!

# 24
  • София
Добро утроооо,

Стели, бързо да се оправяте.

Дани, според мен тестовете се правят на място в болницата преди операцията, а не преди това в лаборатория. На мен винаги тези неща са ми ги правили преди операцията - при подготовката за нея.

Меци, той е момченце, остави го да си прави каквото му е кеф. Ще проходи сам когато се почувства готов. Според мен си е напълно Ок детето и не се филмирай.  Hug Hug Hug

Петьофи, няма ли някакви занимални или летни училища, където можеш да го пуснеш да ходи?

# 25
Добре, Лия и на три се дрискаше с гащите. На година и половина гледахме със завист съседкото дете, как почти успява да направи изречение. Тя проговори от веднъж на 2,9 г.
На година и половина трябва да може да реди кутии една в друга- това са ми спомените от неонатоложката.

# 26
това го прави .. любимо занимание барабар с чукането на кубчета едно в друго ..

# 27
  • В сърцето на любимия човек
Не са зъби. В неделя се видяхме с една семейна приятелка, която е стоматолог и го погледна - каза да чакаме зъби към 9ти месец.
Като се заинати го кърмя легнала, ама няма как да полегна на пейка в градинката като огладнее навън...Работи ме диването яко, снощи ревнах след като отказа да засуче и за заспиване и се въртя и опъва в ръцете ми. Кротна се, погледна ме, засука от раз и заспа...

# 28
Запис.... после ще чета и пиша

# 29
Пънче извинявай скъпа, ама какво като ще чакаш зъби към 9ти месец?? нали знаеш, че си трябва време за тия зародиши за зъби да се развият, преди да прорежат венеца и да има зъб?? то и аз имам един мъдрец, който проряза по време на бременността ми с Ема, но ме тормозеше от 11ти клас втория срок /буквално!/ ..

Общи условия

Активация на акаунт