Идва денят на детето, а мамите от ИБ вече стягат багажа за морето.

• 40 474
  • 733
  •   1
Отговори
# 345
  • до едно тепе
Хах Пънче точно това ме попита един ден една позната мама с близнаци. Как е с 2 на различна възраст. Викам едното иска да спи, другото да яде, после обратното. На едното му се излиза точно като другото заспива. И тя само каза, а аз си мислех, че е трудно с близнаци. Нооо уточнението е,че нейните са кротки. Има тук в махалата едни момчета няколко месеца по-големи от Слав. Ми честно ако моите бяха наполовина такива не ми се мисли направо. 90 % от времето се бият един друг, през другите 10% двамата заедно обиждат, плюят и дразнят останалите-това като съм ги виждала на площадката де. У тях вероятно е 100% воюване за всичко.
Момеце трудно е много. Хубавото е ,че растат и стават по-разумни. Не, че не вършат глупости ама и разбират като им се говори. Иии да Фейчето е права,че всичко е с цел привличане на внимание. Дишай дълбоко и говорене, много говорене. Колкото и да не личи все нещо им влиза в главиците като им говориш и обясняваш защо не бива да правят нещо.
Арвенче ние сме в Токуда на 1-ви. Там решихме да я заведем все пак.
У нас все още овладяваме процесите на сърдене и дърпане за играчки. Знаят си,ако се дърпат играчката бива прибирана и никой не играе с нея. Бубето започна да си ги дава на батко и като я помоля. И навън като вземе чужда играчка и я помоля да я върне го прави за момента. В момент на затишие сме- не е била скоро някой. Изключвам, че цапардоса един младеж с една кукла в главата, но той леко си го изпроси-дойде и я задърпа. Е аз обясних,че не бива така, защото е малък и от тогава го разправя как не се бият бебетата с кукли по главите Laughing

# 346
  • Варна
Като ви чета се успокоявам, че съм си много добре с едно и действително не ми трябва второ.

# 347
  • shumen
И аз се успокоявам като Месечинка,че съм с едно,но щуро като за две.
Поспаланче,ама как да не се удрят бебета с кукли като ги дърпат.Моето е голямо вече и още не си дава играчките по площадките.

# 348
Моме, вярно че може да избягам с 200 , но с нетърпение чакам поставете ти. Да са здрави децата пък другото ще е една голяма усмивка във времето. И не си права, като си спестила скандала на  пробиващите. В почивните дни НЯМАТ право да вдигат шум по което и да е време / не само от 14 до 16/. Може да пробиват САМО ако съседите са разрешили с подпис. За друг път да знаеш - скандал !  Naughty

С мойто кротичкото все съм в промоция : спи си, играе си сам, по принцип не разхвърля, но ако унесен в играта прекали, му казвам да се огледа и си ги събира и подрежда. Обича да ми помага /колкото може/ например да носи нещо на мястото му или да донесе нещо....благодарна съм му! Днес бяхме на детски център, че вали.  Лошото време не ме кефи много.....но пък поспахме доволно след обяд  Simple Smile

# 349
  • shumen
Ние бяхме на детски център вечерта и уж се измори,а още не е заспал.Лежи,зяпа Тв и ми бърбори тука,ама не заспива.Там направо побесня-иска да скача с децата,да се гонят,а мама не дава и по едно време милия чак откачаше.Ама аз нали съм паника все ме е страх да не стане нещо и само си мисля да не стане някоя беля.Дори още не съм го мила и не смея заради това.

# 350
  • Сливен
Като ви чета се успокоявам, че съм си много добре с едно и действително не ми трябва второ.
Зависи за теб какво означава "много добре" - бях с едно 6г. и чак тогава се реших на второ, а разликата между Алекс и Иви е почти 7г. - да, беше шок, защото не знаех какво е бебе да реве, да не спи, да има колики, после пък дойде и другият шок с нейното непокорство. След това пък много бързо се реших на трето. Да, не ми е лесно, пълна лудница е, но ми е по-добре, отколкото с едно. Даже с голям батко ми е супер, много ми помага - вчера например ги оставих за  30 мин. докато пазарувам, нямаше никакви проблеми. Другото, което улеснява нещата при мен е, че са ми здравички /пу,пу/ . Определено с две породени и почти постоянно боледуващи деца няма да ми е "много добре".
Ние вчера се завърнахме от Плевен, последната вечер със свекърва ми си спретнахме скандал и чак сега разбрах, защо нейните деца не спорят с нея - невъзможно е, казва : станала съм на толкова години, ти ли ще ме учиш как се възпитават деца?", това по повод, че всеки път казва на Ивайла , че е лоша и зла, пък после се сърди, че тя и отвръща със същото. Тръгнах да и обяснявам, че ако Ивайла не го чува към себе си, няма и да го използва и тая жена като изригна. Оттам си казахме всичко, което сме премълчавали, разбрах че тя не живее в този свят, а в неин собствен, който няма връзка с реалността.
Това е, по-хубаво от вкъщи няма.
Хубава неделя  Hug

# 351
  • shumen
Рокси,така е.Те живеят в някакъв такъв техен свят и мислят,че и децата ще им подражават.

# 352
  • Варна
Зависи за теб какво означава "много добре" - бях с едно 6г. и чак тогава се реших на второ, а разликата между Алекс и Иви е почти 7г. - да, беше шок, защото не знаех какво е бебе да реве, да не спи, да има колики, после пък дойде и другият шок с нейното непокорство. След това пък много бързо се реших на трето. Да, не ми е лесно, пълна лудница е, но ми е по-добре, отколкото с едно.
Е да, но ти си била млада, а аз така или иначе нямам време вече. Нямам физически, емоционален, финансов и какъвто и да е капацитет за повече деца, ако бях с 10 години по-млада щеше да е различно.

# 353
  • Сливен
Именно всеки си знае за него кое е най-добре. Аз така си бях свикнала с едно добро и послушно дете, спях си до късо през почивните дни, нямах никакви ядове, че не ми се разваляше рахътлъка  Grinning

# 354
  • Sydney
А добре де, как се навивате на второ с голяма разлика, Айде с малка го разбирам, но с голяма... не, че аз и брат ми нямаме 14 години разлика, но все пак... моят мъж искал гаранции, кви гаранции, кви пет лева, аз не мога да му ги дам, лекар също...

# 355
  • Варна
Аз повече се чудя как някой се навива на породени Laughing Ама хората са различни.

# 356
  • NE
Рокси Аз за същото правя забележка на майка ми и добре, че си взе поука и спря. В един момент само се крещеше по Вилито, което няма как да подобри поведението му, особено като прави на пук. Ставаше дума, че вади прах за пране от пералнята. Като я залепихме с тиксо или просто си я зарежда преди самото пране и вече не му е интересна.

# 357
  • Сливен
Бени, лично аз винаги съм искала поне две деца, просто за второто имах условие - да си купим жилище, в момента когато това стана, започнахме и опитите. За трето се навих още когато родих Ивайла, после когато тя започна с номерата се бях поотказала, но после отново се появи желанието.

# 358
  • В къщурката на хълма на феите
Да ви кажа аз тръгнах с голямата кошница, че второто вертоятно ще ни отнеме повече и от първото .. присвих едното око и сметнах, че Ема ще е около втори клас, когато успеем .. бях в реален ступор, когато 38 дни по-късно видях втора черта на теста за бременност и цялата ми схема отиде на кино Mr. Green Mr. Green

# 359
  • Бургас
Връщам се тъкмо от гинеколог- има спукан фоликул, но предвид спермограмата сме за ин витро и така, това е......Сега поне бързо става уж финансирането та по живо по здраво след лятото ще се прави опит......

И аз съм навита за три деца, ама едно е желанието, друго е възможността реално това да се случи. Мъжът ми абсурд да се навие да ме стимулират трети път, едвам го уговарям за сега. Дано има и какво да се замразява, защото това ще правя и ако е рекъл Господ ще стане работата да си изпълнем плана. Винаги сме искали повече от едно дете със сигурност, ще му намерим начина как да стане. Нямам притеснение нито аз нито мъжът ми да осиновим, ако се закучи работата много, преди Ивейн тъкмо бях взела документите и бях готова да се подготвим за това, особено след неуспешното ин витро, та и това го има като вариант. Имаме и желание и възможност да отгледаме повече от едно дете, ще е е глупаво и доста егоистично да не го направим.

Общи условия

Активация на акаунт