Идва денят на детето, а мамите от ИБ вече стягат багажа за морето.

• 40 383
  • 733
  •   1
Отговори
# 660
  • NE
Всъщност ме замислихте за някои аспекти, които бях пропуснала.

# 661
  • Сливен
Аз също не бих спряла детето, както и не го правя сега - Ивайла си ходи почти всеки ден, откакто са сборни групи, но не съм съгласна, че само на учителките е работата да махат памперс и т.н. Разбирам и Цветенцето, но и учителките. Работата на учителките в ДГ /не в яслата/ е да доразвиват децата и техните възможности в интелектуално и социално отношение.
Важното е, че не е агресивен и не бие другите деца. Че не ял или не спал ...
+1
В ДГ на Ивайла мрънкаха и се караха, че иска да гушка играчката си докато заспива / в началото, когато тя нямаше дори 3г., беше на 2г. и 9-10 мес,/, явно наистина в ДГ очакват децата да са по-самостоятелни. Като цяло сме далеч от индивидуалния подход, което много ме дразни, но алтернатива няма. Затова съм решила да приема нещата така както са, да не се изнервям за дреболии и да помагам на процеса в ДГ, ако мога, оттам нататък ако няма фрапиращи неща, всичко ще се нареди.

# 662
  • NE
С памперса полагам усилия вкъщи и с абсолютно всичко. Това ясно съм го казала в градината. 100% съдействам, но явно не е достатъчно.
Много пъти съм казала, че не е лесен. И аз искам да е, но не е. Не знам как ще постъпя ...

# 663
  • Сливен
Аз, лично те разбирам, защото и Ивайла не е лесно дете, не веднъж съм била афектирана от думи на едната от учителките, защото наистина на всеки ще му е лесно с добро и кротко дете, но ние какво да си правим децата? Ние не сме виновни, че няма достатъчно персонал, нито че наличният такъв не винаги знае как да реагира в определени моменти. Затова ти казвам -  води си го, пропускай някои неща покрай ушите си, потърси и друга помощ /психолог, логопед/, сигурна съм че скоро нещата се наредят, просто понякога началото е по-трудно  Hug

# 664
  • до едно тепе
Фейче едва ли им е първото дете, което не говори, с памперс е и не обича книжки. Децата са различни и те трябва да се постараят да го приобщят. По това което писа миналата седмица ми се струва,че му харесва там. Опитайте да слагате памперс-гащи и така ще им отпадне задължението те да му ги слагат. Предполагам и сам ще се справи да ги обува. Така ще ги улесниш. Поговори с учителките, ако трябва да му носите любима играчка за гушкане, с която да спи там и да си я прибирате и ясно им кажи,че ако има проблем те ТРЯБВА да го обсъдят с теб, а не само с директорката. Иии да на госпожа директорката и обясни,че градини и места има още, за да не си мисли, че е господ.
Това, че не е агресивен е от огромно значение. В нашата група има агресивно дете, което ступва останалите, ако му вземат нещо. Освен това постоянно се налага да го удържат да не си сваля гащите и да ходи така по пишка. То изобщо не се вписва в колектива, колкото и да се опитват, а повярвайте ми опитват се наистина. И с родителите говориха, и ги помолиха да потърсят помощ и полза никаква. Това е трудно. Вили не е чак толкова труден. Peace

# 665
  • NE
Памперс гащички му слагам в градината за да ги улесня. Ей сега поръчах за лятото 4 пакета от Асдата.
Почвам да си мисля, че проблема е не толкова в детето, отколкото в отпуските и сборните групи. Но му е положителна промяната, макар да мрънка. Първия ден си обу сам долнището на пижамата, на втория - ми показа как пишкат момченцата, а последните дни има казваше цветовете на английски и беше спал по 40 мин. Вкъщи нямам 20 деца за да му покажа как се прави.

# 666
  • Sydney
Продължава да ми се затвърждава мнението за градините... заради отпуски и не знам си кви си измислици да те карат да си мислиш, че детето е не Ок... води го, за да свикне и до есента ще е и без памперс и ще знае реда, за седмица няма как да стане свикването...  Hug

# 667
  • Варна
Ееее, не обобщавай така, една градина и една конкретна случка не е представителна извадка за всички! Не навсякъде има подобни номера, а не мисля, че в случая конкретно има значение, че е лято, отпуски и т.н. Въпрос на организация, кадърни педагози, кадърни директори и т.н. Както навсякъде.

# 668
Тя Бени ощше от БГ си недолюбваше градините.
Аз от нашата съм си доволна. Но пък казвам, че избор нямам да стоя вкъщи и да гледам дете.

# 669
  • Варна
Ми и аз съм супер доволна от нашата, няма абсолютно нито един човек или ситуация, от които да се оплача. Ама няма да тръгна да обобщавам, че всички градини са прекрасни. Има хубави, има и не дотам. Но като цяло отношението ми към детските градини като институция е силно положително.
Сигме, че колко от нас могат да си позволят да стоят вкъщи и да гледат дете?

# 670
  • NE
И аз съм доволна от персонала. Директорката е ясна. Почвам да поглеждам на ситуацията, че се опитват да си намалят бройките и ме знаят, че съм вкъщи и има кой да го гледа. Ще пробвам да го водя още, виждам положителна промяна, но няма да дам да ми въртят евтини номера. Искам на есен да тръгне лесно, че с двамата напоследък ми е ужасно трудно.

# 671
  • В къщурката на хълма на феите
аз пък си мисля, че госпожа директорката е направила много наср*ан опит да се докаже като информирана, заинтересована и засегната страна в отглеждането на Вили .. видиш ли тя знае повече за детето от СОБСТВЕНАТА МУ МАЙКА и нека сега да го изтъкне и покаже на "горката женица" .. ееееейййй как ги мразя тияяяя, дето най-много ги мързи и нищо не правят, ама реват най-силно колко много работят и как едва ли не света ще свърши без тях ..

# 672
  • shumen
Цвете,и аз мисля като другите и не бих го спряла от градина Дени,ако ми кажат.Миналата година и на мен се опитваха лятото да ми играят номера,че ако има кой да го гледа трябва да почива два месеца,ама не познаха.Най-любезно отидох и говорих с директорката и тя тогава ми каза,че това е за деца на не работещи родители,а за другите било един месец.Да,ама на мен и един месец отпуска няма кой да ми даде.Затова тази година го писах да ходи през цялото време,а кога ще го спра ще реша аз,но най вероятно ще е Август месец,защото тогава ще има кой да го гледа.А това,че не спи не е проблем според мен,защото и при нас има такива деца,но госпожата някак си ги занимава и не пречат на другите.А в яслата ми се обаждаха да го вземам на обяд близо 2-3 седмици,защото не спеше,но като им казах,че до седмица тръгвам на работа и няма как да става вече се опитаха един-два пъти и видяха,че няма как да стане и се отказаха.
Моето диване тази вечер се опита да се пребие с тротинетката и сега е наказан без нея.Хиляда пъти казах да внимава,а той взе,че реши,че ще я кара точно пред една кола и човека наби спирачки до него и побеснях и му я отнех до края на седмицата.

# 673
  • Sydney
Градините (специално в Сф) имам дооостааа широк поглед и знам за какво иде реч... градината, в която Ема трябваше да ходи и за която правихме изследвания е най-най-най в Сф, не е частна, не е влязла с връзки, въпреки че имаме, положението е плачевно... казвала съм сто пъти - мъжът ми отиде да плати таксата и го посрещнаха с думите "Ко стаа педераст?" Щото те така си говорили помежду си?!?! Да не говоря с на познати какви неща ми разказват... не твърдя, че всички са такива, но голяма част са и се опитват да минат метър и да не се грижат нормално за децата...
Явно аз съм в грешка да си мисля, че детето трябва да стои два месеца през лятото щото били сборни групи или щото било лято?!?! Ами няма кой да го гледа кво правим? Нали това е идеята - хем се реве за демографски проблем, хем ако може да си седи в къщи?!?! Логиката не виждам...
Тук няма държавни градини - ако искаш да ходи плащаш по 120+$ на ден... никой няма да ти каже абе лятото си го гледай... или по време на ваканцията на учениците - има си пак училище, което се плаща...
нещата са взаимно свързани - родителите работят, за да върви икономиката, а децата ходят на градина/училище и тнт...

# 674
  • Варна
мъжът ми отиде да плати таксата и го посрещнаха с думите "Ко стаа педераст?

Е, не, това категорично не мога да го приема за нормално и абсолютно не допускам, че е правило. Бих вдигнала врява при директора на секундата и ако не ми се извинят официално и на по-високо ниво. Не знам за София, но тук децата на всичките ми приятелки и близки познати, с които контактуваме по площадките са в различни градини и не са споделяли негативи, доволни са като цяло от база, персонал, отношение и т.н. Естествено изключения винаги има, говоря за общо впечатление от институцията.

Общи условия

Активация на акаунт