Пренебрегване в училище

• 4 441
  • 32
  •   1
Отговори
Искам да споделя моя проблем ако можете да ми дадете съвет как да постъпя.Моята дъщеря е 2 ри клас.Квартала в който живеем е като отделна общност от столицата.Тук всички се познават израстна ли заедно и тн.А аз живея от скоро в този кв.Да мина на проблема класната която е винаги я пренебрегва дали за уроци, като отношение .когато избира децата за състезания и много други неща от този род.Това детето го усеща и даже отказва да ходи на училище .Наскоро имаха лагер и пред всички деца заявила ,че моето недъгаво(има 2 кистички на мозъка който по никакъв начин не се изразяват,аз там съм предупредила за всеки случай) дете няма да го вземе.представете си как се е почуствало.Говорих с класната с директорката но нямаше никакъв ефект.моля дайте съвет

# 1
Наскоро имаха лагер и пред всички деца заявила ,че моето недъгаво(има 2 кистички на мозъка който по никакъв начин не се изразяват,аз там съм предупредила за всеки случай) дете няма да го вземе.
Ако това е истина класната ви не само, че не е професионалист ами е и кофти човек. Колко болен мозък трябва да има тази, че да нарече дете недъгаво. Ти си постъпила правилно като си уведомила за кистите. По добре да знаят. В класа на дъщеря ми има две дечица, едното е епилептик другото е родено в 25 седмица, които са под специлано наблюдение от училищния психолог. Нямат по различно поведение или спец. нужди, но учителите и родителите са преценили че е по-добре да се следят. Никой обаче не си е позволил подобно отношение. Абсурдно е. За мен най-удачно е да преместите детето. Аз лично не бих поверила моето на подобен индивид.

# 2
Да и аз така мисля ходих до няколко училища ,но ми е болно и искам по някакъв начин да им покажа че не са прави.Утре така ще постъпят с друго дете

# 3
Моментално бих преместила детето.

Изказването на учителката дори би могло да е подсъдно. Но и да не ти се занимава със съдене, помисли си как си оставяш детето всеки ден на произвола на човек с такъв характер!

# 4
До миналия Петък тя криеше от мен за причините заради който не искаше да ходи.измисляше си че я боли корем глава и тн. С много усилия и разговори се стигна до истината. Тя от тогава не ходи , ходих ме само в Петък за изходните нива и то в мое присъствие.

# 5
Искам да споделя моя проблем ако можете да ми дадете съвет как да постъпя.Моята дъщеря е 2 ри клас.Квартала в който живеем е като отделна общност от столицата.Тук всички се познават израстна ли заедно и тн.А аз живея от скоро в този кв.Да мина на проблема класната която е винаги я пренебрегва дали за уроци, като отношение .когато избира децата за състезания и много други неща от този род.Това детето го усеща и даже отказва да ходи на училище .Наскоро имаха лагер и пред всички деца заявила ,че моето недъгаво(има 2 кистички на мозъка който по никакъв начин не се изразяват,аз там съм предупредила за всеки случай) дете няма да го вземе.представете си как се е почуствало.Говорих с класната с директорката но нямаше никакъв ефект.моля дайте съвет
Били сте свидетел на всичко това? Какво значи " пренебрегва дали за уроци, като отношение.."? Състезанията е ясно, че не са за всеки. Кои са многото други неща от този род?
Това, за " недъгавото", откъде имате сведения, че наистина е изречено?

# 6
Значи за това че е пренебрегвана откъм уроци не ми правеше особено впечатление ,защото си мислех че е нормално да не може да изпита всичките 15 деца за един час.За много други неща имам предвид като седмични отговорници роли в  тържества .Първото което за думите на госпожата аз вярвам на детето си не само защото ми дете докато ми разказваше плачеше.Други деца също го потвърдиха пред госпожата а нейния отг. беше не си спомням ,но ако е било така е било неволно

# 7
Детето трябва да си извоюва позиция. И нашата я преместихме преди две години, без малко, и в началото беше смазана, все корем и глава я болеше, голямо тръшкане и крокодилски сълзи. Доста обработка и трябваше, но бързо стъпи на крака, и сега е лидер в класа. Със знанията от старото училище, започна с двойките, голям стрес изживяхме. По цели нощи залягахме над учебниците, частни уроци, частни занимални, и нахъсване да върви напред. Много бързо дръпна напред, дори подмина другите.

# 8
Ако имаш вариант да я преместиш - направи го. Не можеш винаги и при всеки проблем да я местиш, ясно е, че трябва да си извоюва място под слънцето, но при такова отношение на учителката потърпевши е детето. Класът също ще започне да копира поведението на учителката. И аз съм била тормозена и пренебрегвана от учител - и от началната и от класната в осми клас. Ще смачка самочувствието на детето и после ще ти бъде много трудно да го изградиш, и без това детето се чувства различно заради здравословното си състояние. Ако не можеш да си позволиш изместване заплаши учителката и директорката с Комисията за дискриминация и Закрила на детето, ако нещата продължават така, подай писмено оплакване до директорката от отношението на класната, опиши всичко и искай входящ номер на  в жалбата, така няма да отиде в кошчето. Заведи детето на психолог и поискай и от него становище за последиците за детето от такова отношение... действай по всички фронтове, това може и да ги стресне. Здравословния проблем не е причина детето да бъде дискриминирано, обиждано, наранявано емоционално, изолирано или просто търпяно. Наличието на здравословен проблем е повод детето да бъде обгрижвано, подкрепено, защитено, приобщено, да му бъде обърнато специално внимание.
И да, не може 15 деца да бъдат изпитани за един час, освен писмено, но има минимум оценки, т.е брой изпитвания по всеки предмет, и съвсем спокойно може 2-3 да бъдат изпитвани всеки час, поне веднъж месечно всяко дете. Застана зад детето си и се бори за правата му!

# 9
Ако проблемът е в учителката, може да опитате с преместване в друг клас.

# 10
Наскоро имаха лагер и пред всички деца заявила ,че моето недъгаво(има 2 кистички на мозъка който по никакъв начин не се изразяват,аз там съм предупредила за всеки случай) дете няма да го вземе.представете си как се е почуствало.Говорих с класната с директорката но нямаше никакъв ефект.моля дайте съвет

Да се каже публично такова нещо е абсолютно неприемливо.
Обаче като оставим настрана публичността искам да ти дам една друга гледна точка - учителите са наплашени, защото в днешно време ако стане някакво произшествие почват разследвания, съдилища, медии, уволнения. Те затова много учители не искат да водят децата по екскурзии, не ги пускат да играят и лудуват и т.н. Та въпросната учителка без да е лекар си е преценила, че не и трябва таралеж в гащите и по-добре да се подсигури.  Помисли за това и когато се преместите си реши дали да казваш или да скриеш за кистите. Ако искаш отношение към детето си като към всички, то трябва да е като всички. Ако се отличава най-вероятно към него ще има и различно отношение - дали пренебрегване, дали прекалено обгрижване и пазене, но ще има. И затова АКО СИ СИГУРНА, че тези кистички са абсолютно без значение крий в новото училище. Обаче ако не си сигурна и те са потенциален риск, може би трябва да приемеш, че към детето ти ще се отнасят с особено внимание (дай боже да е положително, а не отрицателно).

# 11
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Такова поведение от учител е недопустимо.Просто съм без думи!!!Горкото детенце.Аз бих преместила детето в друго училище,не може да оставиш нещата така.Пусни жалба по случая.Не може да си позволяват такова поведение към  деца.

# 12
В групата на дъщеря ми има две деца аутисти. Едното е с тях от първа група, а другото от тази година. Дъщеря ми също беше със СОП тази година. Никой не ги е пренебрегнал. Децата са свикнали и им помагат, когато се налага, участват в различни дейности и във всички тържества, всеки според силите си, едното дете не говори, но го включват в танца например. Нито учител, нито треньор са си позволили да ги дискриминират защото са различни или не се справят като останалите. Не са и прекалено обгрижвани. Просто отношението към тях е като към всяко дете, с едно на ум и малко помощ, когато се налага!
Към авторката, ако детето изисква по-специално внимание или реакция, или просто наблюдение е хубаво да споделиш с учителката и тя да приеме детето и ситуацията без страх. В този случай се търси учител за детето, а не училище. Ако не се изисква нещо специално говори първо с медицинското лице в училище, то трябва да е наясно със състоянието на детето, а и трябва да го има в  документите. Така в случай на необходимост не се губи ценно време за адекватна реакция и догадки какво става.

Въпреки риска от неразбиране и отхвърляне при медицински проблем учителят и мед сестра трябва да са наясно със състоянието на детето, защото на тях ще се разчита да окажат първа помощ при нужда.

# 13
мисля, че към проблема се подхожда много емоционално и това няма да доведе до разумно решение.  Peace с рогата напред никога не се получава, смело мога да го кажа от личен опит.
здравният статус на детето трябва да е известен само на медицинското лице в училището, това е много лична информация и не е добра идея да се размята публично. щом като майката е преценила, че иска да уведоми учителката, може би е трябвало да разясни по-добре какво означава състоянието на детето - има ли рискове и какви, противопоказно ли е за детето да играе в час по физическо например и т.н., както и да се обърне внимание на учителката, че това е лична информация, не се очаква специално отношение към детето и се очаква от нея да не се споделя, особено пред другите деца. Черна станция е напълно права, че учителите се страхуват от здравословните проблеми на децата и гледат да избегнат всякакви инциденти, заради отговорността, която носят.
zabravanka 123, гадно е да си нов в квартала, но може би трябва да се опитате да интегрирате детето по-добре в средата, да му създавате условия да развие повече приятели - да излизате на кварталната площадка, да поканите 2-3 момиченца на пижамено парти, да го запишете на някакъв спорт (ако може) в група, посещавана от негови съученици, да завържете контакти с майките на другите деца. училището не се изчерпва само с един учител, много са факторите, които могат да накарат едно дете да се чувства зле там.
аз бих говорила с учителката на детето, но спокойно, без разправия и нагласа “аз сега тая ще я направя на салата“. мисля, че е добре да разясните какво означава състоянието на детето, и да се опитате да я спечелите на своя страна - че сте нови в квартала и училището, много разчитате на нея да помогне на детето да се впише, вие сте насреща при всякакви нужди, надявате се да имате добра комуникация.
преместването е много крайна мярка и няма никаква гаранция, че ще се окаже добро решение.

# 14
Какво излиза сега - майката виновна, че казала за състоянието на детето си на учителката  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт