В момента чета...53

• 64 239
  • 733
  •   1
Отговори
# 360
Благодаря, Лу. Значи ще пропусна четвъртата част.

# 361
  • София
На мен пък "Кутия с форма на сърце" ми зависна  ooooh!. Ама нямам и време да чета повече, вечер прехвърлям по някоя страница и толкоз.

# 362
Аз прочетох само първата част на Милениум и спрях до там. Не са за мене тия скандинавци, много извратени ми идват.

Но пък съвсем наскоро прочетох "Ловци на глави" на Несбьо. Не е моят жанр това, определено.

Вени, мнението ти за "Джентълмени и играчи" напълно съвпада с моето. 😊

Пете, и аз ще чакам отзива ти за "Мълчание". Аз я прочетох малко случайно и ми подейства странно успокояващо. 😊

Започнах днес "Сол при солта" на Рута Сепетис. Може би ще ми въздейства историята, ако е много сърцераздирателна, но е скромно написана, поне засега.

# 363
Елинка,щом скандинавците ти идват извратени значи не си чела Крис Картър Mr. Green
Лу, точно и заради твоят коментар като излезна книгата си бях казала, че няма да я чета Wink

# 364
  • Разпиляна във въображението
При мен Сол при солта не постигна голям ефект, както и Градината на пеперудите.

Бях на Кинг, но взех че се зачетох и в Левиатан се пробужда (Джеймс С. А. Кори). Тези дни приключих с втори сезон и книгите ми са под ръка. Хареса ми Peace

# 365
Бях на Кинг, но взех че се зачетох и в Левиатан се пробужда (Джеймс С. А. Кори). Тези дни приключих с втори сезон и книгите ми са под ръка. Хареса ми Peace
Еха, я кажи книгите по-динамични ли са от сериала?

# 366
  • Mostly in my mind
А трилогията всъщност има ли логичен край, или Ларшон не е успял да я завърши? Защо въобще има четвърта книга?
Е как защо. За слава и пари. Simple Smile
Иначе честно да си призная не помня как завършваше трилогията. Четох я отдавна
 Знам само, че и на мен ми направи силно впечатление и много ми хареса. Обаче подробностите ми се губят.  Blush

# 367
И аз съм от тези,които не се разбират със скандинавците. Не ,че съч чела много,само първата част на Милениум(не е моята чаша чай) и една или две на Несбьо. Като цяло не съм настроена на трилър вълна. Евентуално,ако е психологически,но кръв,черва и прочие... брррр,не са за мен.
След Поправките на Франзен ми се получи голяма пауза,защото нямам време,но пък ми дойде добре,тъкмо да се отърся малко от ефекта от нея.
Дори подхванах Мамен Санчес-имам нужда от нещо леко и непретенциозно.

# 368
  • Scotland
След прекрасната 11/22/63, започнах Цветният воал на Моъм.

# 369
  • Разпиляна във въображението
Еха, я кажи книгите по-динамични ли са от сериала?

Сериалът върви почти 1:1 с книгата. Разказват Холдър и Милър. Някои реплики и сцени са направо дословни. Науву е описан като Левиатан Simple Smile Първи сезон гледах отдавна и мисля тези дни да си го припомня и как бяха пресъздадени нещата на Ерос. Има различия:
Скрит текст:
няма никакво описано действие на Земята. Не Наоми предава пробата на Фред, а Холдън, който сключва сделка, за да спечели време на Милър да убеди Джули да промени курса на Ерос.
Първа книга описва всичко случило се до разбиването на Ерос във Венера и структурата, която се издига на 2 км. от повърхността й. Втората книга вече ще включва Крисджен и Боби, марсианците, т.е. нападението над Ганимед. Ще видя как са нещата там.

Действието в сериала е по-бързо. Все пак е побрало почти две книги, както и допълненията със Земята. Разликите са несъществени.

За съжаление третата книга е неоткриваема. Изчерпан тираж. Гледах и в някакъв книжен базар, но и там нищо. Остава да се пробвам в библиотеката.

# 370
Здравейте, момичета-кокичета, малко ви изпуснах напоследък, имах много за писане по служебни теми.
Един бърз ъпдейт и ще наваксам с разговорите от последните страници.  Sunglasses

Успях да прочета "Последната теритотия" на Момчил Николов и без особени угризения ѝ лепнах една звезда в GR. Намирам я за безобразно слаба книга, която стои на светлинни години разстояние от амбициите, които си поставя. Съдържанието преизобилства от всякакви образи и отделни истории, които е трудно да следиш и осмисляш, докато изведнъж не си дадеш сметка, че и няма особено полза да го правиш - всичко е несвързано и хаотично, без отношение към каквато и да е централна мисъл, която да служи за основа на романа. Първите две части са написани много лошо, особено втората, все едно насила я е писал Момчил Николов най-накрая, защото книгата едва ли е можела да мине без нея. Последната част пък създава усещането, че там са изляти горе-долу всички (привидно) философски мисли за функционирането на света, които някога са му хрумвали. Никак не пропоръчвам книгата, макар че най-вероятно така или иначе който е щял да я чете, вече я е прочел, не вярвам да остане в аналите на българската литература, въпреки че странно защо ли е наградена с наградата "Христо Данов".

Прочетох и "Оскар и розовата дама" на Шмит. Хареса ми по-скоро умерено, но достатъчно, за да съм убедена, че Шмит може и повече да ми даде, така че ще има и други поводи за срещи с него.

И сега започнах "Станция Единайсет" на Емили Мандел, която започва прекрасно и съм силно обнадеждена.

# 371
  • Belgium
Скарамуши, едно уточнение - "Последната територия" само беше номинирана за "Христо Г. Данов".

Наградата спечели "Камбаната" на Недялко Славов  Laughing

# 372
Права си, Лу, ей сега погледанх списъка с наградените и си обогатих познанията. Wink

# 373
  • Belgium
Сигурна съм, че и въздъхна облекчено  Mr. Green hahaha

Ако трябва да съм честна, аз мислех, че Русков ще спечели.

# 374
Сигурна съм, че и въздъхна облекчено  Mr. Green hahaha

Явно в ужаса ми, че може да спечели съм пропуснала обявяването на наградените изобщо. Laughing

Може би това, че Русков не спечели е в потвърждение на факта, че вече е успял да се скара горе-долу с всички в литературните среди. Grinning Но новият му роман със сигурност ще го чета де.

Общи условия

Активация на акаунт