В момента чета...53

• 64 247
  • 733
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Елинка, прочетох "Мълчание", хареса ми от историческа гледна точка, но не ми допадна от християнска. Твърде японска ми дойде книгата, въпреки че главният герой е португалец. Написах ревю в ГР, но е със спойлери и затова няма да давам линк. 2 звезди от мен.

Скарамушче, чудя се дали да подхвана "Станция 11" или една кримка на Юси - "The Absent One".  Sunglasses

# 376
Скарамушче, чудя се дали да подхвана "Станция 11" или една кримка на Юси - "The Absent One".  Sunglasses

Хайде, Пете, почвай я "Станцията", аз чета малко бавничко, но пак можем да си я четем заедно. Heart Eyes

# 377
Приключих "Момичето, което запази мълчание", много ми хареса!

Обаче имам въпрос, съдържащ спойлер, който ще сложа в скрит текст.

Скрит текст:
Когато Никол е в колата и се бори със себе си да каже на майка си, че Пия е жената пише следното (382 стр от бг изданието):
"Точно както се беше принудила да отвори вратата на къщата, за да помогне на мъжа, който я спаси, така и сега беше длъжна да ѝ каже"
Снощи цяла вечер превъртах книгата наум, ама за каква врата се отнася това, нямам никакъв спомен, а бързо я прочетох тая книга, не съм се мотала месеци. Та ако някой помни, ще съм благодарна да ми каже.

Започвам "Перлата, която се освободи от черупката си", малко да разнообразя от крими вълната след четирите на ЮиР.

# 378
  • София

Хайде, Пете, почвай я "Станцията", аз чета малко бавничко, но пак можем да си я четем заедно. Heart Eyes

Почнах я!  Grinning Усещам, че ще се харесаме с тая книга. Много хубав стил към момента. (А за скоростта - няма да се състезаваме...  Mr. Green Аз чета понякога много бързо, понякога бавно ( ако се занимавам и с други хобита), така че - както дойде. Важното е да е удоволствие!  Wink

# 379
  • София
Скрит текст:
Нали Никол си спомняше постепенно и се връщаше назад във времето. Първо тръгна от шещерата,
 след това гората и тн., докато стигне до къщата, в която е станало убийството.
На мен много ми хареса Момичето, което запаи мълчание! С чиста съвест и дадох 5/5 в Goodreads, а аз трудно давам 5ца.  Mr. Green

# 380
Почнах я!  Grinning Усещам, че ще се харесаме с тая книга. Много хубав стил към момента.

Heart Eyes
И на мен ми харесват доста тези 30-тина страници, които прочетох досега.
Много ми е "кинематографична" Grinning , това писане ми допада определено.

# 381
  • София
Морско момиче,
Скрит текст:
аз го схванах като метафора за отварянето на героинята към хората и външния свят след травмата от случилото се и последващото капсулиране.

# 382
Благодаря ви, момичета  Hug

Скрит текст:
Ако беше "вратата към себе си" или нещо такова нямаше да се хвана за този цитат, ама с тази врата на къща минах буквално цялата книга наум да се сетя кой е бил този момент и за коя къща става дума Blush

И да попитам знаете ли дали петата е преведана на английски? Малко съм нетърпелива за бг изданието.

# 383
  • Бургас
И мен това ме интересува,дали е преведена?
Тук някой беше казал,че щяла да е преведена до края на годината.
Много ми се иска да направят поредица от филми,по книгите на ЮиР. Дано,дано,дано!

# 384
  • Belgium
Почнах я!  Grinning Усещам, че ще се харесаме с тая книга. Много хубав стил към момента.

Heart Eyes
И на мен ми харесват доста тези 30-тина страници, които прочетох досега.
Много ми е "кинематографична" Grinning , това писане ми допада определено.

Значиии, ужасно се радвам, че за сега "Станция единайсет" ви допада. Правилно ви проглуших ушите за нея. Обичам я  Heart Eyes

Аз чета "Кажи на вълците, че съм си у дома", върви ми към 5 звезди, дано ми дойде вдъхновение да попиша за нея  Heart Eyes

# 385
  • София
Ужасно приятна книга е "Станция единайсет"  Heart Eyes!

И една новина за почитателите на "Кръгът" - Дейв Егърс идва у нас за среща с читатели, ето инфо http://azcheta.com/avtorat-na-kragat-dejv-egars-pristiga-za-sres … ite-si-chitateli/.

# 386
  • София
Приключих "Космос" - Карл Сейгън - Тази книга постави началото на едно голямо книжно приключение. Този човек е изумителен. Той утвърди моята позиция на човек в света. Накара ме още повече да ценя, мястото на което се намирам. Природата изглежда още по-внушителна за мен след тази книга. Винаги съм знаела, че животът на Земята е ценен и неповторим. Но Сейгън успя да ме накара да се чувствам още по-уникално същество. Това затвърждава мнението ми, че нищо не бива да се приема за даденост. Че човешкият живот е най-ценното нещо, което познаваме из цялата Вселена. Да, той насърчава изследването на Космоса, но централизира значението на човечеството. И за пореден път се убеждавам, че истинският Бог е природата. Че тя е нещото, което трябва да се цени. Защото е видима, доказана, животоподдържаща и животозастрашаваща. Да учим децата си да уважават Прирората е ключът към човешкото благоденствие.
Приключвайки книгата се почувствах, хем от значение, хем като миг живот. Миг живот, който е незначителен за Вселената и основополагащ на Земята. Защо някой хора търсят смисъл на живота си? Ние сме смисълът - аз, вие, те. Мисля, че това е правилната посока, която ще води човечеството напред.
За науката, Вселената, Космоса - не мога да коментирам - аз нямам толкова познания, че да оценя огромният труд на този човек. Само знам, че той задава правилната посока на развитието ни. Неговите идеи, знания, опит не се влият от времето. Винаги ще бъдат актуални. От Космическа гледна точка, може би защото промените в Космоса стават бавно, минават милиони години за да станат осезаеми. От човешка гледна точка, защото е осъзнал важното за човешкото благоденствие независимо от времето, технологията. Миналото е важно, миналото учи, защото независимо от всичко случващо се наоколо, човешките инстинкти за оцеляване са същите. Човек е толкова малък, колкото е бил и преди милиони години, независимо от напредъка, който е постигнал.
Колко е важно, по дяволите, колко е важно да се четат някой автори???? Но мисля, че на всеки ще си му дойде редът да осъзнае кой е и за какво е тук на тази Земя. Simple Smile Само се надявам, да успеем да се съхраним като единствените разумни същества на тази Вселена, за сега. Да оценим тази привилегия. В смисъл, колко е яко в този огромен Космос да сме само ние? Може да е самотно за момента, но е уникално! Simple Smile А аз знам, че ще се намерят и други цивилизации, но дотогава нека ценим мястото и времето си.
Да я препоръчам ли книгата? Не, тя е задължителна литература!
Сега започнах " Некрономикон" - 10-тина процента заминаха - за сега ми е много интересна. Харесва ми мрачността във всяка дума. Mr. Green
След нея пак ще се върна на Сейгън. Малко да ми поотпочине мозъкът с художествена литература. Party

# 387
  • Mostly in my mind
the_valkyrie, винаги с огромно удоволствие чета ревютата ти.  Heart Eyes

# 388
  • София
Лоли, то мойто трудно ще се нарече ревю  Mr. Green ама споделям мислите си и се надявам и други хора да усетят някои книги, както аз.  Heart Eyes

# 389
  • София
Ужасно приятна книга е "Станция единайсет"  Heart Eyes!

И една новина за почитателите на "Кръгът" - Дейв Егърс идва у нас за среща с читатели, ето инфо http://azcheta.com/avtorat-na-kragat-dejv-egars-pristiga-za-sres … ite-si-chitateli/.

Нали Вени?? Това е книга-чувство! Simple Smile)))

Общи условия

Активация на акаунт