В момента чета...53

• 64 225
  • 733
  •   1
Отговори
# 345
Започвайте, тъкмо ще си коментираме дружно. Аз съм със 70 страници аванс пред вас. 😀

# 346
Милениум е страхотна поредица, силно ме впечатли, след това дълго време всичко ми бледнееше. На който съм я препоръчала е оставал доволен. Има защо, според мен.

# 347
  • Scotland
Приключих 11/22/63 на Кинг. Разкошна книга. Ще ми държи влага дълго.
Ето и ревюто ми в ГР:

Първата ми среща с Кинг беше преди повече от 20 години. Прочетох 'Мизъри' и повече не посегнах към този автор. До 11/22/63 . Изкуши ме, не беше хорър, и реших да ѝ дам шанс. Толкова се радвам, че го направих. Четох книгата в оригинал, което ме докосна до Кинг, така както и най-добрият превод не може да го направи. Толкова красив език, богат, остроумен, подправен с щипка чувство за хумор....просто разкошно изживяване. Джейк Епинг ще живее дълго след книгата, в главата ми, един толкова добре изграден образ - човек, който ти се иска да познаваш. Книгата засяга темата за възможността да се върнеш назад във времето, без да бъде фантастика. Книга, която доказва, че пътят до Ада е осеян с добри намерения. Доказателство за това, че бъдещето се променя само от настоящето, от изборите и бездействието днес, но никога от вчера. Това, което човек смята за лошо, и иска да промени, всъщност е частица от цялото и вярвайки, че го променяш, ти всъщност го трансформираш. Нищо не се губи - светът търси и намира баланса! Този роман е доказателство за това, че няма обикновени хора, че всеки живот е важен за историята. Подейства ми като балсам, защото и аз, като много хора, съм се поддавала на изкушението да мисля за пътуването във времето и промяната. Показа ми, че такова пътуване би било хубаво, само ако живота, който ще променяш съществува в капсула и не засяга втори, трети лица. Миналото трябва да ни научи - промяната е възможна само днес!
Препоръчвам книгата горещо!
А аз ще изчета всичко от Кинг, което не е хорър!

Последна редакция: ср, 21 юни 2017, 10:05 от Jinxey

# 348
Само ми надувате главата с Милениум Crossing Arms За утре съм планирала друга скандинавска кримка - Дълг на Карин Алвтеген.

# 349
Аз досега не съм срещала някой, който да не е харесал " Милениум"  Heart Eyes Само 4-тата част не съм чела, тази която друг автор я написа. Не смея, за да не си разваля усещането, което ми остава трилогията.

# 350
  • София
Заинтригувахте ме с този Милениум, ще го добавя в списъка за четене, но ще е по-натам със сигурност, най-малкото първо ще приключа с Несбьо.
Иначе започнах Дървото на лъжите, паралелно с втората на Антъни Райън ще я чета, но са ми на различни носители и в различни моменти ще мога едната или другата Simple Smile

Последна редакция: ср, 21 юни 2017, 10:24 от Angel_Dust

# 351
Чела съм само първата от Милениум преди доста време, сега ме запалихте да прочета и останалите. Нещо не я помня първата, може да започна от нея всъщност.

Angel_Dust, ще очаквам мнението ти за "Дървото на лъжите", загледах я в книжарницата, но засега не съм я купила.

Аз си продължавам с "Момичето, което запази мълчание", много е инетерсна, за разлика от предходната, която ми вървеше доста бавно, мисля, че скоро ще съм я приключила.

# 352
  • София
Морско_момиче - ще пиша, когато я приключа. Честно казано привлече ме корицата Simple Smile Даже нямам точна идея какво да очаквам да се случи или в какъв жанр трябва да е. Първите две глави ми  казват единствено, че не е точно в зоната ми на комфорт жанрово, но не бих казала, че ми се явява пречка за сега.

# 353
  • Belgium
Аз досега не съм срещала някой, който да не е харесал " Милениум"  Heart Eyes Само 4-тата част не съм чела, тази която друг автор я написа. Не смея, за да не си разваля усещането, което ми остава трилогията.

Четвъртата част не я чети, заклевам те! Просто е излагация. Пускам пак отзива ми за нея, няма да се уморя да я критикувам (а я четох на английски и дори няма да споменавам тоталната излагация с българската корица): https://www.goodreads.com/review/show/1367932679?book_show_actio … rom_review_page=1

# 354
А трилогията всъщност има ли логичен край, или Ларшон не е успял да я завърши? Защо въобще има четвърта книга?

# 355
Абсолютно завършен си е "Милениум" за мен. То дори и първата книга от трилогията би могла да бъде единствена, защото не предполага продължение.
А защо има четвърта книга и то от друг автор, мога само да гадая.

# 356
Има четвърта, за да се издои кравата "Милениум". ooooh! Но като много продължения на силни и сполучливи книги, това явно също е нескопосано (не съм го чела, но преобладаващото мнение е такова).

# 357
Това не е всичко: очаква се пета книга Милениум Mr. Green

# 358
  • Belgium
А трилогията всъщност има ли логичен край, или Ларшон не е успял да я завърши? Защо въобще има четвърта книга?

Систем, има си добър завършек трилогията. Ако правилно помня самият Ларшон е планирал 10 книги (не съм сигурна за точната цифра). Но пишейки четвъртата част внезапно умира (уж от сърдечен удар). В шведските медии и до ден-днешен витае съмнението, че това не е естествена смърт, а покушение заради разкритията му за висши шведски политици и намерението му да продължи да пише на тези теми. Ето за това казвам, че той е несравним с авторите на обикновени кримки и трилърчета.

Излязалата четвърта част на Милениум обаче не стъпва върху това, което е готвел Ларшон, поради съдебни спорове. Това го писах по-подробно в отзива си за нея в GR, та няма да се повтарям.  Laughing
Очаквам всяка следващата част да е все по-немощна. Петата нямам и намерение да я чета. Това не е Ларшон, а обикновено монетизиране на паметта му и то без позволението на вдовицата му  Tired

# 359
Аз се цепя този път от хилядолетния колектив Wink и започнах "Градината на пеперудите". Минах 20%, интересна е, но някак не ми е много *Уау*  Blush

Общи условия

Активация на акаунт