WIZZ AIR - 26

• 77 965
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
  • Другата България
Последен въпрос да задам.
Полетът е в 6.30 сутринта, в колко трябва да съм на летището?
Към 4:30- 5:00
Shocked Защо толкова рано?

# 436
  • София

Първо се чака на опашка, за да предадеш чекирания куфар (разбрах, че имаш такъв). Може и половин час да отнеме. След това се минава с ръчния багаж през проверка за сигурност. Ако не работят повече гишета, може да отнеме повече от 1 час, защото по това време има около 5-6 полета. 40-45 минути преди полета се редиш на следваща опашка, където ти проверяват билета и размера на ръчния багаж, натоварват те в автобус и те качват на самолета. Ако ги сметнеш, ще видиш, че 2 часа може да са ти недостатъчни. Все пак при добър късмет може да имаш половин час за висене в чакалнята.  Wink

Последна редакция: нд, 09 юли 2017, 11:23 от Тaня67

# 437
За да имаш време да си оставиш чекирания багаж, какъвто от въпросите ти разбирам, че ще имаш, след това да минеш през проверката за сигурност и най-сетне да си намериш гейта.

Бордингът е около 50 минути преди полет, така че ако излитате в 6.30, вероятно в 5.10-5.20 всички пътници трябва да се качите в самолета. След това минават 20на минути, докато всички замеат местата си, а после докато самолетът рулира към пистата за излитане, стюардесите преглеждат правилно ли е поставен ръчният багаж и правят инструктаж за безопасност.

Когато летя от Т1 нощно време, отивам 3 часа преди полет, защото има по-малко работещи ленти за проверка за сигурност. Миналата година примерно, когато и Райън Еър, и Уиз летяха от Т1, три часа почти не ни стигнаха и щяхме да си изпуснем полета. Към днешна дата 2.5 - 3 часа ще са ти повече от достатъчни, но предвид че ти е първи полет, бих те посъветвала да си оставиш достатъчно време за оставяне на багажа и придвижване през проверката за сигурност до намирането на гейта. Поне така бих направила аз, но аз не обичам да бързам и нямам против да си почета книжка на гейта, докато чакам бординга, ако служителите на Т1 вземат, че ме изненадат с експедитивност.

Извинявам се за дълото обяснение  Peace

# 438
  • Другата България
Аз изобщо не знам как ще се оправя, сама ли трябва да търся този гейт, няма ли табели нещо или кого да попитам?

# 439
  • Германия
Има табели, изписани са авиокомпания, дестинация и час на полета. Спокойно, ще се ориентираш, Т1 не е толкова голям. Лек полет!

# 440
Аз изобщо не знам как ще се оправя, сама ли трябва да търся този гейт, няма ли табели нещо или кого да попитам?

Не е трудно, ще се справиш. Има информационно табло над лентите за проверка за сигурност, на което пише кой номер полет от кой гейт тръгва. След това има стрелки към съответните гейтове и ти просто ги следваш. Точно като пероните на гара е, направено е така, че всеки да може да се ориентира. Да не говорим, че Т1 е много малък и има по-голям шанс да се загубиш на Централна гара, отколкото там.

Под гейт разбирай нещо като обособена чакалня, на която всички пътници от съответния полет се събират и чакат до времето за бординг. Като дойде времето за бординг, идват служители на летището, които ви проверяват бордната карта и личните документи и ви пускат към ръкава или автобусчето, които от своя страна ви отвеждат до самолета.

# 441
  • Другата България
Тоест, в 4 да съм там така ли? Къде все пак мога да проверя, че полета е от Т1?

# 442
Тоест, в 4 да съм там така ли?
Да, аз в толкова бих отишла, ако летя за първи път и не знам кое къде се намира. Вероятно ще си подранила и ще почакаш 20-30 минути на гейта, но поне ще си спокойна, че имаш достатъчно време и ще можеш да пиеш едно кафе или да си вземеш вода за самолета /на борда на самолета струва майка си и баща си, а не можеш да внасяш повече от 100 мл течности след проверката за сигурност/.

# 443
  • Другата България
Колко стека цигари мога да пренеса? В големия куфар?

Последна редакция: нд, 09 юли 2017, 12:16 от Merri_An

# 444
  • София
Колко стека цигари мога да пренеса? В големия куфар?

Чувала съм, че от големия куфар ги крадат.

# 445
  • Другата България
Как ги крадат? Къде го отварят?
Има ли изобщо такава вероятност да ти отворят багажа?
Да ги сложа в ръчния?

Последна редакция: нд, 09 юли 2017, 13:07 от Merri_An

# 446
  • София
Как ги крадат? Къде го отварят?
Има ли изобщо такава вероятност да ти отворят багажа?
Да ги сложа в ръчния?

В големия куфар не се слага нищо ценно. Официално може да бъде отворен от службите за сигурност, но не това трябва да те притеснява, а товарачите.  Grinning

# 447
  • Другата България
Товарачите отварят куфарите? Shocked
Да ги сложа в ръчния, там проблем ли ще е?
Направо не знам колко и къде да слагам, моля за съвети. Praynig
На кой телефон мога да се обадя да попитам?

Последна редакция: нд, 09 юли 2017, 13:38 от Merri_An

# 448
  • Бургас / UK
Товарачите отварят куфарите? Shocked
Да ги сложа в ръчния, там проблем ли ще е?
Направо не знам колко и къде да слагам, моля за съвети. Praynig
На кой телефон мога да се обадя да попитам?

Аз съм носила по 7-8 стека цигари +10-15 пакета тютюн + 2-3 литра ракия  Mr. Green в чекирания багаж,но както Таня е писала всичко е до късмет...аз до сега съм нямала липси.В ръчния и по джобове съм минавала с 3-4 кутийки.Само за инфо полетите са Бургас-Лондон,Лондон-Белфаст(с Изи) .Един път летях София-Истанбул-Дъблин и на дъблинското летище ми направиха проблем за цигарите,минах,но вече от там не минавам  Peace Зависи къде отиваш и на кой ще попаднеш...
И защо се изненадваш,че отварят куфарите,то това си го има от както свят светува,въпреки,че последните години сякаш товарачите захлебиха и скоро не съм чувала за такива набези по куфарите...

# 449
  • Другата България
Защото уж по сигурно със самолета, а то какво ще се окаже....аз какъв съм карък....

Общи условия

Активация на акаунт